لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۹ ميزان ۱۴۰۵ کابل ۰۳:۴۵

ترمینل برای مهمانان خاص در میدان هوایی کابل افتتاح شد

ترمینل وی آی پی یا "افراد مهم" میدان هوایی بین المللی کابل که با وسایل پیشرفته تلاشی افراد مجهز شده است، به بهره برداری سپرده شد.

همزمان با افزایش نگرانی ها از قاچاق پول، طلا و حتی مواد مخدر از طریق میدان هوایی کابل، مقام های افغان می گویند که ترمینل وی آی پی این میدان را با وسایل مدرن تلاشی مجهز ساخته اند.

داکتر زلمی رسول وزیر امور خارجه به روز شنبه هنگام افتتاح این ترمینل به خبرنگاران گفت که وسایل این ترمینل از بودجه انکشافی این وزارت خریداری و نصب شده است:

« برای اولین بار یک وی آی پی امروز افتتاح گردید، تمام تسهیلات که در جهان امروز وجود دارد در این جا است.»

به گفته مقام های وزارت ترانسپورت، این سالون در یک وقت گنجایش دو صد مهمان را دارد.

این ترمنیال در حالی با وسایل پیشرفته تلاشی مجهز می شود که پیش از این گزارش های در مورد قاچاق طلا، پول نقد و حتی مواد مخدر از طریق میدان هوایی به نشر رسیده است.

اما مقام های افغان به روز شنبه در نشست افتتاح ترمنیل وی آی پی این ادعا ها را رد کردند.

داوود علی نجفی وزیر ترانسپورت گفت که محمولهء تمام مسافرین که از طریق میدان هوایی کابل به خارج و یا داخل کشور سفر می کنند، به گونه جدی تلاشی می شوند:

« تمام ترتیب های خاص در نظر گرفته شده تمام وسایل که مهمان های وی آی پی می خواهند بیرون بروند و یا از بیرون به داخل بیایند تلاشی می شوند، تمام مردم وی آی پی تلاشی می شوند.»

در همین حال شماری از کارشناسان مسایل امنیتی می گویند: تا زمانی که حکومت قانون را به گونه یک سان تطبیق ننماید، نصب وسایل پیشرفته فایده ندارد.

جنرال امین الله امرخیل قوماندان سرحدی پیشین میدان هوایی و یک تن از کارشناسان امور در مورد گفت:

« من فکر می کنم که اراده موجود نیست، بناءً اول باید اراده وجود داشته باشد و قوانین بالای تمام افراد باید یکسان تطبیق شود تمام وسایل و محموله های آنها به شمول اراکین بلند رتبه دولتی تلاشی شوند، نه اینکه از آنها تلاشی نشود و فقط از افراد و اشخاص عادی تلاشی شود.»

مسوولیت چک و تلاشی محموله های مسافرین در میدان هوایی کابل را یک کمپنی امنیتی خصوصی برعهده دارد.

برخی از کارمندان این شرکت می گویند زمانی که محموله های مقام های بلند رتبه دولتی را تلاشی می کنند، با برخورد نا مناسب افراد امنیتی این اشخاص مواجه می شوند، و حتی در بسیاری موارد آنان اجازه تلاشی را نمی دهند.
راپور از این بخش است
​
XS
SM
MD
LG