لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۲ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۵

خبر ها

ایران از افزایش تعامل با افغانستان خبر می دهد

از ملاقات های اخیر وزیر خارجه ایران با مقامات طالبان درکابل ، آرشیف
از ملاقات های اخیر وزیر خارجه ایران با مقامات طالبان درکابل ، آرشیف

خبرگزاری دولتی ایران "ایرنا" به نقل از سرقنسول این کشور در مزارشریف گزارش داده که رهبر ایران به او دستور داده است تا تعامل با افغانستان را حداکثر کند.

به نقل از این خبرگزاری، علیرضا احمدی روز شنبه، ۲۰ دلو در یک‌ گردهمایی در مزارشریف گفت که علی خامنه‌ای، رهبر ایران معتقد است که مشکلات منطقه باید توسط کشورهای منطقه حل شود.

سرقنسول ایران در مزارشریف افزود که جمهوری اسلامی ایران مطابق سیاست‌ها و استراتژی‌های خود از هر اقدامی که به برقراری صلح و ثبات منجر شود، حمایت می‌کند.

او همچنین گفت که اولویت ایران "توسعۀ روابط اقتصادی" با افغانستان است.

ایران مانند سایر کشورها حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما تهران روابط سیاسی و اقتصادی گسترده‌ای با این گروه دارد.

در حال حاضر ایران بزرگترین شریک اقتصادی افغانستان است.

نیروهای اسرائیلی از یک بخش نوار غزه عقب نشینی می کنند

بر اساس توافق آتش‌بس غزه، نیروهای اسرائیلی از مسیر مرکزی نوار غزه یعنی دهلیز نتزاریم عقب‌نشینی خواهند کرد.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که عقب نشینی این نیروها از شب گذشته (ساعت‌های اولیه یک‌شنبه، ۲۱ دلو) آغاز شده و انتظار می‌رود تا صبح امروز (یک‌شنبه) به پایان برسد.

اردوی اسرائیل هنوز به گونۀ رسمی در مورد این عقب‌نشینی اظهار نظر نکرده است.

اردوی اسرائیل هفتۀ گذشته از بخش شمالی دهلیز نتزاریم عقب‌نشینی کرد و آوارگان فلسطینی اجازه بازگشت به شمال نوار غزه را پیدا کردند.

با این حال، نیروهای اسرائیلی همچنان در مناطق نزدیک به اسرائیل حضور دارند.

ملل متحد از معالجه بیش از دوصد طفل مبتلا به سوء تغذیه درافغانستان خبر میدهد

صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) می‌گوید که ۲۱۳ کودک افغان را که از سوءتغذیه رنج می‌بردند در جنوری سال جاری درمان کرده اند.

تاج‌الدین اوی‌والی (Tajudeen Oyewale)، نمایندۀ یونیسف در افغانستان دیروز (شنبه) در صفحۀ ایکس خود (توییتر سابق) نوشت که همه این کودکان زیر پنج سال هستند.

به گفتۀ او، درمان این کودکان با همکاری بانک توسعۀ آسیایی انجام شده است.

اداره‌های کمک‌رسان از ایالات متحده خواسته اند که افغانستان را از تصمیم خود مبنی بر تعلیق ۹۰ روزۀ کمک‌های ایالات متحده معاف کند.

ایالات متحده بیشترین میزان کمک های بشردوستانه را به افغانستان ارائه می‌کند.

برف‌باری سنگین و باران‌های شدید در ۲۵ ولایت افغانستان پیش‌بینی شده است

ادارۀ هواشناسی حکومت طالبان امروز (یکشنبه،) برف‌باری سنگین و ریزش باران‌های شدید را در ۲۵ ولایت افغانستان پیش‌بینی کرده است.

این اداره میزان بارندگی را بین ۱۵ تا ۳۵ میلی متر و میزان برف‌باری را بین ۱۰ تا ۴۰ سانتی متر در ولایت‌های مختلف پیش‌بینی کرده است.

بر اساس پیش‌بینی ادارۀ هواشناسی حکومت طالبان، کابل، پروان، پنجشیر، هرات، فراه، نیمروز، هلمند، کندهار، زابل، ارزگان، دایکندی، غور، بادغیس، فاریاب، سرپل، بامیان، میدان وردک،لوگر، پکتیا، پکتیکا، خوست، غزنی، جوزجان و بلخ و گواه باران‌های شدید و طوفان خواهند بود.

این اداره هشدار داده که همچنان امکان وزش بادهای شدید در سالنگ‌ها و برخی ولایت‌های غربی، جنوبی و مرکزی افغانستان وجود دارد.

یک گروه مخالف طالبان ادعا می کند که افرادش در تخار بر طالبان حمله کرده است

یک گروه مخالف طالبان موسوم به «جبهه آزادی افغانستان» مسئولیت حملۀ شام روز شنبه ۲۰ دلو در شهر تالقان مرکز ولایت تخار را پذیرفت.

این جبهه در شبکۀ ایکس (توییترسابق) امروز یکشنبه نوشت که افرادش ، کاروان نیروهای استخبارات طالبان را در تالقان هدف قرار دادند.

در ادامه ادعا شده که در این حمله در کوچۀ ریاست زراعت و مالداری طالبان در حوزۀ اول امنیتی شهر تالقان ، سه عضو نیروی طالبان کشته و دو تن دیگر آنان زخمی شدند.

طالبان در مورد این ادعا هنوز چیزی نگفته اند و رادیو آزادی نمی تواند که این ادعا را به طور مستقل تایید کند.

پیش از این ، برخی منابع به رادیو آزادی گفته بودند که صدای یک انفجار شام دیروز در مربوطات حوزۀ اول امنیتی شهر تالقان شنیده شده است.

برخی از رسانه های داخلی افغانستان که از بیرون این کشور فعالیت می کنند نیز از انفجاری در تخار خبر داده بودند و گفته بودند که یک موتر استخبارات طالبان در مقابل ساختمان ریاست زراعت و مالداری این گروه در تالقان هدف ماین مقناطیسی قرار گرفته است.

ملل متحد از ساختن صدها گلخانه در نورستان خبر میدهد

زنان هنگام کار در مزرعه در نورستان
زنان هنگام کار در مزرعه در نورستان

ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد FAO از ایجاد ۲۵۰ گلخانه در ولایت نورستان خبر می دهد.

بخش افغانستان این اداره در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) امروز یکشنبه ۲۱ دلو نوشت که زراعت گلخانه‌ای گامی پایدار است و از آن دهقانان محلی مستقید می شوند.

در ادامه گفته شده که آبیاری قطره یی موثریت آب برای تولید سبزیجات را افزایش می دهد ، باعث ازدیاد درآمد و کاهش واردات می شود و فرصت ها را برای دهقانان زن فراهم می کند.

اقتصاد افغانستان عمدتاً بر زراعت و مالداری استوار است.

ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد تلاش می کند که با حمایت از دهقانان در مناطق روستایی افغانستان ، آنان از طریق محصولات زراعتی خودکفا شوند.

در حمله هوایی اسرائیل شش تن درلبنان کشته شدند

شش تن در حملۀ هوایی اسرائیل روز شنبه ۲۰ دلو در لبنان کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری دولتی لبنان ANN ، در حملۀ طیاره بی سرنشین «دشمن» در منطقۀ الشعره در نزدیک شهرک جنتا ، دو تن نیز زخمی شده اند.

اردوی اسرائیل اوائل دیروز گفت که طیاره های جنگی اسرائیلی بر اساس اطلاعات استخباراتی حملۀ را به افراد عملیاتی حزب الله در منطقۀ البقاع لبنان اجرا کردند.

ایالات متحده ، حزب الله را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسد و اتحادیۀ اروپا فقط شاخۀ نظامی حزب الله را شامل فهرست سیاه کرده است.

اردوی اسرائیل افزوده که این حمله پس از آن انجام شد که «تروریستان در یک مکان تولید و انبار ستراتیژیک اسلحۀ این سازمان تروریستی فعالیت می کردند.»

اردوی اسرائیل گفته است که به عملیات برای برداشتن هرنوع تهدید در برابر اسرائیل ادامه می دهد و بر اساس توافق آتش بس اجازه نمی دهد که حزب الله نیروهایش را احیا کند.

حزب الله یک گروه جنگجو و همچنان یک حزب سیاسی است.

نمایندگان حزب سیاسی این گروه در پارلمان لبنان حضور دارند.

قصرسفید گفته است که توافق آتش بس بین اسرائیل و حزب الله تحت حمایت ایران تا ۱۸ ماه فبروری تمدید شده.

دو طرف در ماه نوامبر سال گذشته به این توافق دست یافتند.

وزیر خارجۀ ایران می گوید تهران آماده است با واشنگتن مذاکره کند اما نه تحت فشار

عباس عراقچی وزیر خارجۀ ایران می گوید، کشورش آماده است که با واشنگتن در مورد برنامۀ هسته ای تهران و تحریم های مربوط به آن مذاکره کند ؛ اما نه تحت سیاست «فشار حداکثری» رئیس جمهور دونالد ترمپ.

او در بیانیه ای در شبکۀ ایکس (توییترسابق) روز شنبه ۲۰ دلو افزود که لغو تحریم‌ها نیازمند مذاکره است، اما نه در چارچوب سیاست فشار حداکثری.

به گفتۀ وزیر خارجۀ ایران ، مذاکره تحت سیاست فشار حداکثری ، مذاکره نه بلکه یک نوع تسلیمی است.

قبل ازاین اظهارلت آقای عراقچی ، آیت الله علی خامنه ای رهبر ارشد ایران مذاکره با امریکا درباره برنامه هسته‌ ای ایران را رد کرده بود.

دونالد ترمپ روز چهارشنبه هفتۀ گذشته گفت که ایالات متحده به دنبال یک توافق هسته‌ای راستی‌آزمایی شده با ایران است که به این کشور اجازه می‌دهد رونق و شکوفایی صلح‌آمیزی داشته باشد.

ترمپ افزود که ایران نباید به اسلحۀ اتومی دست یابد.

ایران پیوسته تاکید کرده که برنامه هسته ای تهران صلح آمیز است.

رئیس جمهور دوناترمپ در دورۀ اول ریاست جمهوری اش در سال ۲۰۱۸ ، واشنگتن را از موافقتنامۀ هسته ای ایران بیرون کرد و تحریم ها را بر این کشور دوباره اعمال کرد.

این موافقتنامه از سوی ایالات متحده ، فرانسه ، جرمنی ، بریتانیا ، چین ، روسیه و ایران در سال ۲۰۱۵ امضا شده بود.

تیم کریکت"کیپ تاون ممبی ایندینز" به رهبری راشد خان، قهرمان لیگ بیست اوورۀ افریقای جنوبی شد

راشد خان ورزشکار افغان و عضو تیم ملی کریکت افغانستان که در تیم"کیپ تاون ممبی ایندینز" بازی می کند (آرشیف)
راشد خان ورزشکار افغان و عضو تیم ملی کریکت افغانستان که در تیم"کیپ تاون ممبی ایندینز" بازی می کند (آرشیف)

تیم کریکت"کیپ تاون ممبی ایندینز" شنبه شب(هشتم فبروری) در لیگ تجارتی بیست اووره افریقای جنوبی با تیم کریکت"سان رایزر" روبرو شد.

تیم کریکت"کیپ تاون ممبی ایندینز" شنبه شب(هشتم فبروری) در لیگ تجارتی بیست اووره افریقای جنوبی با تیم کریکت"سان رایزر" روبرو شد.

تیم کریکت به رهبری راشد خان در ۲۰ آور ۱۸۲ دوش را برای تیم حریف هدف تعیین کرد، اما تیم کریکت"سان رایزر" نتوانست به هدف برسد و با تفاوت ۷۶ دوش شکست خورد و همۀ بازیکنان خودرا در ۱۰۵ دوش از دست داد.

علاوه بر راشد خان دو بازیکن دیگر افغان به نام های صدیق الله اتل و عظمت الله عمرزی نیز در تیم کریکت"کیپ تاون ممبی ایندینز" بازی کردند.

شورای امنیت ملل متحد، فردا نشستی را در مورد تهدیدات تروریزم در افغانستان دایر می کند

شورای امنیت سازمان ملل متحد در شهر نیویارک در امریکا (آرشیف)
شورای امنیت سازمان ملل متحد در شهر نیویارک در امریکا (آرشیف)

قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد، نشست ویژه ای در مورد تهدیدات تروریزم در افغانستان به ویژه تهدید داعش برگزار کند. این نشست، روز دوشنبه(10 فبروری) دایر خواهد شد.

به گفتۀ شواری امنیت، در این نشست گزارش انتونیو گوتیریش سرمنشی این سازمان در مورد وضعیت امنیتی افغانستان، ارایه خواهد شد.

در گزارش گفته شده که داعش یک تهدید بزرگ تروریستی در داخل و خارج از افغانستان است.

طالبان بارها گفته اند که تهدید گروه دولت اسلامی(داعش) را تا حد زیاد از بین برده اند، اما چندین حملۀ مرگبار از سوی داعش در افغانستان صورت گرفته که در آن شماری از مقامات ارشد طالبان نیز هدف قرار گرفته‌اند.

در یازدهم دسمبر سال گذشته، خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزیر مهاجرین و عودت کنندگان حکومت طالبان در یک حمله انتحاری کشته شد و داعش مسئولیت آن را به عهده گرفت.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG