لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۳۱

خبر ها

مارک فوگل امریکایی از زندان روسیه آزاد شد

مارگ فوگل
مارگ فوگل

مسکو روز سه‌شنبه، ۲۳ دلو یک زندانی امریکایی به نام مارک فوگل در نتیجه «مبادله» را آزاد کرد.

قصر سفید اعلام کرد که این اقدام به عنوان نشانه‌ای پیشرفت در مسیر پایان جنگ اوکراین است.

استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دوناد ترمپ در شرق میانه، فوگل را تحویل گرفته است.

فوگل که در آگست ۲۰۲۱ به اتهام قاچاق داروی ماریجوانا دستگیر و به ۱۴ سال زندان محکوم شده بود.

برخی از مقامات امریکا در باره آزادی فوگل واکنش نشان دادند.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی ایالات متحده در بیانیه‌ای گفت: "این تبادل نشانه‌ای از حسن نیت از سوی روس‌ها است و به وضوح نشان می‌دهد که ما در مسیر درستی برای پایان دادن به جنگ اوکراین حرکت می‌کنیم."

نتانیاهو: در صورت عدم آزادی گروگان‌ها تا پایان هفته، حملات شدیدتر می شود

نیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل
نیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل

صدراعظم اسرائیل هشدار داده در صورتی که گروگان‌های اسرائیلی تا پایان هفته آزاد نشوند، آتش‌بس شکننده درغزه را لغو می کند و حملات شدید آغاز خواهند شد.

بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه ۲۳ دلو پس از برگزاری نشست کابینه امنیتی این موضوع را بیان کرد.

او گفت اعلام حماس مبنی بر آزاد نکردن گروگان‌ها طبق برنامه در روز شنبه نقض آتش‌بس است و او به اردوی اسرائیل دستور داده داخل و اطراف نوار غزه نیروهای خود را مستقر کند.

پیش از این دونالد ترمپ رئیس‌جمهور ایالات متحده هشدار داد که تمامی گروگان‌های اسرائیلی باید تا ظهر روز شنبه ۲۷ دلو آزاد شوند و درغیر این صورت توافق آتش‌بس لغو شود.

حماس که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک سازمان تروریستی شناخته می شود، مدعی شده که اسرائیل در سه هفته گذشته به تعهدات خود در توافق آتش‌بس عمل نکرده و مانع از ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه و آوارگان فلسطینی را هدف قرار داده؛ اسرائیل این اتهامات را رد کرده است.

این توافق آتش‌بس که از ماه گذشته به اجرا درآمده، شامل تبادل گروگان‌ها با فلسطینیان در اسارت اسرائیل بوده است.

طالبان اظهارات نماینده‌ی پاکستان در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل را رد کرد

نشست سازمان ملل
نشست سازمان ملل

عبدلقهار بلخی سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی حکومت طالبان، اظهارات نماینده‌ی پاکستان در نشست اخیر شورای امنیت سازمان ملل را رد کرده است.

این نماینده‌ی پاکستانی ادعا کرده بود که از خاک افغانستان تهدید تروریستی متوجه منطقه و جهان است.

بلخی ناوقت سه‌شنبه ۱۱ فبروری در صفحه‌ی ایکس خود نوشت:
"در افغانستان، داعش و سایر گروه‌ها به‌طور کامل از بین رفته‌اند و عملاً از خاک افغانستان هیچ نوع تهدیدی علیه هیچ کشوری وجود ندارد. اگر در افغانستان هم حادثه‌ی امنیتی رخ دهد، عاملان آن از آن سوی خط دیورند عبور کرده‌اند."

وی افزود که برخی کشورها به‌جای حل مشکلات داخلی‌شان، تلاش می‌کنند افغانستان را بی‌ثبات جلوه دهند و توجه مردم و جامعه‌ی جهانی را از مسائل داخلی خود منحرف سازند.

این اظهارات سخنگوی وزارت خارجه‌ی طالبان در حالی مطرح می‌شود که یک روز پیش، شورای امنیت سازمان ملل نشست ویژه‌ای درباره‌ی افزایش فعالیت‌های شاخه‌ی خراسان داعش برگزار کرد.

معاون سرمنشی سازمان ملل و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم این سازمان، شاخه‌ی خراسان داعش را تهدیدی جدی برای افغانستان، منطقه و جهان خوانده است.

جان باختن ۱۶ تن در نتیجه‌ی غرق شدن کشتی در سواحل لیبیا

یک پناهجو در حال غرق شدن، آرشیف
یک پناهجو در حال غرق شدن، آرشیف

وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرده است که در پی غرق شدن یک کشتی در سواحل لیبیا، ۱۶ شهروند پاکستانی جان باخته و ۱۰ تن دیگر ناپدید شده‌اند.

این وزارت در اعلامیه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۱ فبروری منتشر کرد، گفته است که در کشتی غرق‌شده در نزدیکی سواحل لیبیا، ۶۳ پاکستانی حضور داشتند.

براساس این اعلامیه پس از وقوع این حادثه سفارت پاکستان در طرابلس نمایندگان خود را به شهر زاویه در لیبیا اعزام کرد.

این نمایندگان با مقامات محلی و مسئولان شفاخانه زاویه دیدار کرده و تاکنون هویت ۱۶ قربانی را بر اساس پاسپورت‌های پاکستانی تأیید کرده‌اند.

طبق معلومات سفارت پاکستان، ۳۷ شهروند این کشور از این حادثه جان سالم به در برده‌اند. از این میان، یک نفر تحت درمان در شفاخانه قرار دارد، ۳۳ تن توسط پولیس بازداشت شده‌اند و ۳ نفر دیگر به سفارت پاکستان در طرابلس تحویل داده شده‌اند.

وزارت امور خارجه پاکستان در اسلام‌آباد اعلام کرده است که برای انجام اقدامات بعدی، از جمله جستجوی افراد ناپدیدشده و انتقال اجساد قربانیان به پاکستان، با مقامات لیبیا در تماس است.

اشتراک تیم ورزش‌های رزمی افغانستان در مسابقات آسیایی

ورزشکاران رزمی افغان، ارشیف
ورزشکاران رزمی افغان، ارشیف

تیم ورزش‌های رزمی افغانستان در مسابقات آسیایی "O-Sport" شرکت خواهد کرد.

به گفته‌ی مسئولان فدراسیون ورزش‌های رزمی در افغانستان، این رقابت‌ها با حضور دوازده کشور به شمول افغانستان به میزبانی ایران برگزار می‌شود.

در این مسابقات ۲۲ ورزشکار افغان در گروه‌های سنی و وزنی مختلف، همراه با یک هیأت چهار نفره به نمایندگی از افغانستان حضور دارند.

گفته می‌شود که این ورزشکاران در روزهای چهارشنبه و پنج‌شنبه‌ هفته روان به رقابت خواهند رفت.

طالبان: ۸۴ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند

مهاجران اخراج شده از پاکستان
مهاجران اخراج شده از پاکستان

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان اعلام کرده است که ۸۴ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان آزاد شده‌اند.

براساس اعلامیه‌ای که این وزارت در وب‌سایت رسمی خود دیروز سه شنبه منتشر کرده، در میان این افراد خانواده‌ها نیز حضور دارند.

این افراد از طریق مرز تورخم ولایت ننگرهار وارد کشور شدند.

در این اعلامیه به نقل از پولیس سرحدی طالبان در تورخم آمده است که این افراد از شهر اسلام‌آباد پاکستان بازداشت شده بودند و بین دو تا پنج روز در «حاجی کمپ» زندانی بودند.

این درحالی‌ است که در این اواخر بازداشت مهاجران افغان در پاکستان شدت یافته است و صدها پناهجوی افغان از این کشور اخراج شده‌اند.

واکنش‌ها به حمله انفجاری در شهر کندز

 خانواده قربانی یک حمله انفجاری، آرشیف
خانواده قربانی یک حمله انفجاری، آرشیف

قطر حملۀ روز سه‌شنبه در شهر کندز را محکوم کرد.

در اعلامیۀ وزارت خارجۀ قطر آمده که قطر هر نوع اعمال تندروی و دهشت‌افگنی را رد می‌کند.

دو منبع حکومت طالبان به رادیو آزادی گفتند که در این حمله، در پیشروی دفتر کابل بانک حداقل ۱۴ تن جان باخته و شماری دیگر زخمی شده‌اند.

اما وزارت داخلۀ حکومت طالبان گفت که در این رویداد ۵ تن کشته شده‌اند.

حامد کرزی رئیس‌جمهور اسبق افغانستان، و عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی صلح در حکومت مخلوع، نیز این حمله را محکوم کردند.

آقای کرزی این حمله را "یک عمل خلاف موازین انسانی و اسلامی" عنوان کرده است.

آقای عبدالله به بازماندگان قربانیان تسلیت گفته است.

هنوز کسی یا گروهی مسئولیت این حمله را که انتحاری خوانده شده، به دوش نگرفته، ولی جناح خراسان گروه دولت اسلامی داعش، مسئولیت چنین حملاتی را در گذشته به دوش گرفته است.

توزیع لباس‌های زمستانی برای کودکان یتیم از سوی جامه مدنی افغانستان

کودکان که لباس‌زمستانی دریافت کردند
کودکان که لباس‌زمستانی دریافت کردند

برای ده‌ها تن از اطفال یتیم و بی‌سرپرست از سوی سازمان حمایت از جامعۀ مدنی و خبرنگاران افغانستان کمک‌های زمستانی صورت گرفت.

نوید عزیزی، یکی از مسؤولین این سازما، در صحبت با رادیو آزادی گفت که این کمک‌ها در ولایت کابل، به روز سه‌شنبه ۲۳دلو برای اطفال بی‌بضاعت که در شرایط بد اقتصادی قرار دارند توزیع شده است.

به گفتۀ منبع هزینه‌ی این کمک‌ها به همکاری اعضای این سازمان جمع‌آوری شده که شامل جمپرهای زمستانی و لوازم صحی برای اطفال یتیم و بی‌سرپرست توزیع شد.

مقام‌ها: تلاش‌ها برای مهار آتش‌سوزی در ایالت بلوچستان پاکستان ادامه دارد

 آتش‌سوزی در پاکستان، آرشیف
آتش‌سوزی در پاکستان، آرشیف

مقام های پاکستانی می‌گویند که تلاش ها برای مهار آتش در جنگلات مناطق کوهستانی ایالت بلوچستان ادامه دارد.

صدها کارمند اطفائیه با وسایل سنگین امروز سه شنبه ۲۳ دلو مشغول مهار آتش بودند.

مقام ها می‌گویند که آتش‌سوزی اکنون ساحات مسکونی و مواشی را تهدید می‌کند.

آتش‌سوزی بوته های کوهی که اوائل این هفته پس از چند ماه هوای خشک رخداد به کوه های منطقۀ کوهلو در حال گسترش است.

اسلم بزدار، یک مسئول محلی حفاظت جنگلات به خبرگزاری دی پی ای جرمنی گفته است که آتش‌سوزی به دلیل تغییرات اقلیمی رخداده.

ادارۀ هواشناسی پاکستان گفته است که آتش سوزی جنگلات در جریان زمستان به دلیل بارش باران غیرمعمول است؛ اما به گفتۀ این اداره در سال های اخیر میزان بارندگی در زمستان بسیار کم بوده.

ملل متحد: انتقال کمک‌های بشری به غزه افزایش یافته است

کاروان کمک‌های بشردوستانه در غزه، آرشیف
کاروان کمک‌های بشردوستانه در غزه، آرشیف

سازمان ملل متحد می‌گوید که از زمان اجرایی شدن توافق آتش‌بس بین اسرائیل و حماس در غزه، انتقال کمک های بشری به این منطقه به طور قابل ملاحظه افزایش یافته است.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا، حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می‌شناسند.

حماس دیروز دوشنبه ۲۲ دلو گفت که روند بعدی رهایی گروگان‌های اسرائیلی را تا اطلاع ثانی متوقف می‌کند.

این گروه، اسرائیل را به نقض توافق آتش بس که در ۲۹ جدی اجرایی شد متهم کرده است.

حماس ادعا کرده که اسرائیل برخلاف توافق از ورود کمک های بشری به غزه مانند ۶۰ هزار خانۀ سیار، ۲۰۰ هزار خیمه و وسایل برای دور کردن آوار جلوگیری کرده است.

اسرائیل ادعا ها در این باره را رد کرده.

یینس لایریک، سخنگوی ادارۀ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد در نشست خبری در ژنو امروز سه شنبه ۲۳ دلو گفت، این اداره توانسته است که در جریان آتش بس روند انتقال مواد غذایی، دوا، وسایل سرپناه و دیگر کمک ها را به غزه به طور چشمگیر تشدید کند.

فلسطینیان برای کسانی که خانه هایشان در حملات هوایی اسرائیل در غزه ویران شده است، به ارزش میلیارد ها دالر کمک اضطراری درخواست کرده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG