لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۹:۲۸

خبر ها

وزارت خارجه ایران خواستار نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد شد

آرشیف، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران
آرشیف، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

وزارت خارجه ایران روز یک‌شنبه ۲۲ جون با نشر بیانیه‌ای در وب‌سایت رسمی‌اش اعلام کرد که حملات امریکا به ایران نقض آشکار اصول اساسی منشور سازمان ملل متحد است.

در این بیانیه آمده است که این حملات، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را که به طور رسمی برنامه هسته‌ای ایران را با قدرت‌های جهانی تأیید کرده است، نقض کرده‌اند.

تهران افزون بر درخواست نشست شورای امنیت، خواستار برگزاری نشست اضطراری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز شده و از این نهاد خواسته است تا "مسئولیت قانونی خود" را در قبال حملات امریکا بر ایران ایفا کند.

از سوی دیگر، در حملات صبح امروز ایران به اسرائیل، ۱۸ تن زخمی شده‌اند.

نهادهای امدادرسان اسرائیل اعلام کردند که بر اثر این حملات، در شهرهای تل‌آویو و حیفا ۱۸ نفر زخمی شده‌اند و شماری از ساختمان‌ها، از جمله دو پناهگاه، تخریب شده‌اند.

ایالات متحده امریکا روز یک‌شنبه با همکاری اسرائیل، بر سه تأسیسات بزرگ هسته‌ای ایران حمله کرده است.

تقویت روابط محور دیدار متقی با وزرای خارجه سوریه و ازبیکستان

 آرشیف
آرشیف

امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه  طالبان در دیدار‌های جداگانه با وزرای خارجه سوریه و ازبیکستان در مورد تقویت همکاری‎های دوجانبه گفتگو کرده است.

وزارت خارجه طالبان با نشر اعلامیه‌ای ناوقت شنبه ۲۱ جون گفت که این دو دیدار در حاشیه پنجاه‌و‌یکمین نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول انجام شدند.

در اعلامیه آمده است که در دیدار متقی با اسد حسن شیبانی، وزیر خارجه سوریه، دو طرف بر تقویت روابط تاریخی تاکید کردند.

همچنان گفته شده که متقی در دیدارش با بختیار سعیدوف، وزیر خارجه ازبیکستان در مورد گسترش روابط اقتصادی، تسهیلات ترانزیتی، افزایش روابط تجاری میان دو کشور گفتگو کرده است.

حکومت طالبان در نزدیک به چهارسال برگشت به قدرت هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است.

بیلاروس ۱۴ زندانی را آزاد کرد؛ خبرنگار پیشین رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در میان آزادشدگان

چهارده زندانی به شمول ایهار کرانی، خبرنگار پیشین رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از زندان بیلاروس آزاد شدند.

آقای کرانی در ۲۰۲۳ در بیلاروس بازداشت شده بود.

استفن کاپوس، رئیس عمومی رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی از آزادی کرانی استقبال کرده و گفت که "ما عمیقاً از رئیس جمهور ترمپ برای تامین آزادی خبرنگار شجاع که از دست مقام‌های بیلاروس رنج برد، سپاسگزار استیم. ما از وزیر خارجه روبیو و تیم او، حکومت لتوانیا و جامعه جهانی برای حمایت از خبرنگاران زندانی ما تشکر می‌کنیم."

آزادی این چهارده زندانی از زندان‌های بیلاروس با میانجیگری حکومت لتوانیا انجام شده است.

یکی دیگری از زندانیان آزاد شده، سیارهی تیخانوفسکی، نامزد اپوسیون سیاسی بیلاروس است.

او در ۲۰۲۰ زمانی که میخواست برای ریاست جمهوری بیلاروس نامزد شود، بازداشت شد.

پس از اعلام پیروزی الکساندر لوکاشینکو، رهبر مستبد بیلاروس، اعتراضات مردمی در سرتاسر این کشور راه اندازی شد که باعث بازداشت شدن هزارها تن شد.

عراقچی: حمله ایالات متحده به ایران نقض آشکار و گسترده منشور ملل متحد است

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران میگوید که "ایران تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می دارد."

این نخستین واکنش رسمی یک مقام ارشد ایرانی پس از حمله امریکا به سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در ایران است.

عراقچی امروز ۲۲ جون در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشت که ایالات متحده به عنوان عضو دایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد، با حمله به ایران "مرتکب نقض گسترده منشور ملل متحد، حقوق بین الملل و معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای شده است."

عراقچی حمله بامداد یکشنبه امریکا بر خاک کشورش را "تکان دهنده و ننگ آور" خواند که به گفته او "پیامد‌های ماندگار خواهد داشت."

ساعاتی پیش از این، دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده اعلام کرد که کشورش به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان در ایران حمله کرد و تاکید کرد که ایران باید صلح کند درغیر آن اهداف دیگر این کشور مورد حمله قرار خواهند گرفت.

نمایندۀ جدید بریتانیا برای افغانستان معرفی شد

ریچارد لیندسی، نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان
ریچارد لیندسی، نمایندۀ ویژۀ بریتانیا برای افغانستان

 بریتانیا از معرفی فرستاده جدید این کشور به افغانستان خبر داد

حکومت بریتانیا در ویب سایتش نوشته است که ریچارد لیندسی Richard Lindsay به عنوان فرستاده ویژه بریتانیا در افغانستان منصوب شده است.

به گفته حکومت بریتانیا، لیندسی کارش را در جریان ماه جاری آغاز می‌کند.

آقای لیندسی در گذشته به حیث معاون بخش افغانستان و پاکستان در دفتر امور خارجی و کشور های مشترک المنافع در دولت بریتانیا کار کرده است.

او همچنان به حیث رئیس اداره تعاملات استراتژیک در فتر امور خارجی و کشور های مشترک المنافع در دولت بریتانیا وظیفه اجرا کرده است.

پیش از این اندرو مک کوبری Andrew McCoubrey نماینده خاص بریتانیا برای افغانستان بود.

هیچ کشور جهان تا حال حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و از این سبب بسیاری کشورها ازطریق نماینده گان خاص امور خود را با افغانستان تنظیم می کنند.

بلاروس ۱۴ زندانی ، به شمول یک سیاستمدار مخالف دولت، را رها کرد

سیارهی تسیخانکوفسکی پس از رهایی از زندان با همسرش
سیارهی تسیخانکوفسکی پس از رهایی از زندان با همسرش

حکومت بلاروس امروز ۱۴ زندانی، به شمول سیارهی تسیخانکوفسکی، مخالف سیاسی دولت را که در ماه می سال ۲۰۲۰ بازداشت شده بود، از بند رها کرد.

او زمانی بازداشت شد که می‌خواست در انتخابات ریاست جمهوری خود را در برابر رییس جمهور الکسندر لوکاشینکو نامزد کند.

در میان زندانیان رها شده، ایهار کرینی، خبرنگار پیشین بخش بلاروس رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی نیز شامل است.

او در سال ۲۰۲۳ زندانی و به اتهام "تندروی" به سه سال زندان محکوم شد.

ایهار کرینی اتهام وارد شده بر خود را رد کرده است.

حکومت طالبان گزارش سه ماهۀ ساز مان ملل را "نادرست" خواند

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان - تصویر از آرشیف
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان - تصویر از آرشیف

حکومت طالبان گزارش سه ماهۀ ساز مان ملل متحد از افغانستان را رد کرد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در پیامی روی صفحۀ ایکس (تویتر سابق) نوشته است که در این گزارش "اطلاعات نا درست درج و تلاش صورت گرفته تا در مورد وضعیت جاری افغانستان نگرانی ها ایجاد گردد".

در ۱۸ ماه جون، انتونیو گوتیریش، سرمنشی سازمان ملل متحد گزارش سه ماهۀ را در بارۀ افغانستان نشر کرد که در آن از افزایش رویدادهای امنیتی ابراز نگرانی شده است.

انتونیو گوترش این گزارش را به مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد.

به اساس این گزارش از اول فبروری تا ۳۰ اپریل سال ۲۰۲۵ میلادی ۲۲۹۹ رویداد ناامنی در افغانستان ثبت شده است.

وزارت صحت ایران کشته شدن ۴۰۰ تن در حملات اسرائیل را تائید کرد

یکی از زخمیان حملات اسرائیل در شفاخانۀ در تهران
یکی از زخمیان حملات اسرائیل در شفاخانۀ در تهران

سخنگوی وزارت صحت ایران امروز شنبه، ۳۱ جوزا، اعلام کرد که در آغاز نهمین روز حملات اسرائیل به ایران، شمار کشته‌شدگان به بیش از ۴۰۰ نفر رسیده است.

حسین کرمانپور در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) شمار مجموعی مجروحان را ۳۰۵۶ نفر اعلام کرد که از این میان بیش از ۵۰۰ نفر همچنان بستری هستند.

وزارت صحت ایران در آمار ارائه شده، تفکیکی بین غیرنظامیان و پرسونل نیروهای مسلح قائل نشده اما می‌گوید بیشتر قربانیان حملات اسرائیل غیرنظامی بوده‌اند.

بر اساس آمار اعلام شده ۵۴ نفر از کشته‌شدگان زن و کودک بوده‌اند.

بر اساس برآوردهای رسانه‌ای شمار کشته‌شدگان حملات ایران به اسرائیل بین ۲ تا ۲۴ نفر و شمار مجروحان بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ نفر اعلام شده است.

بینیت از ایران خواست از افغانها حفاظت کند

ریچارد بینیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر افغانستان
ریچارد بینیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر افغانستان

ریچارد بینیت گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر افغانستان از حکومت ایران خواسته است از افغانها، به ویژه مهاجرین، حفاظت کند.

بینیت در پیامی روی صفحۀ ایکس (تویتر سابق) امروز نوشت که بیش از پنج ملیون افغان در ایران، به شمول مهاجرین، از امنیت خود نگران استند.

او از حکومت ایران خواسته است که با احترام به قوانین بین المللی، از مهاجران افغان محافظت کند.

با آغاز جنگ بین اسرائیل و ایران، افغانهای که در ایران به سر میبرند از امنیت خود ابراز نگرانی کرده اند.

پیش از این شماری از آنها، در صحبت با رادیو آزادی، گفته بودند که اجازۀ بیرون شدن از شهر ها به آنان داده نمی‌شود.

اما حکومت ایران گفته است که تنها مهاجران فاقد اسناد نمی‌توانند سفر کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG