لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۵

افغانستان

ریچارد بنیت خواهان تحقیق و پاسخگویی در بارۀ مرگ یک فعال مدنی افغان شد

 ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، آرشیف
ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، آرشیف

ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در مورد جان باختن حمزه الفت یک فعال مدنی افغان خواهان تحقیق و پاسخگویی شده است.

آقای بنیت در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شب گذشته ۳۰ جدی نوشت که «این بسیار ناراحت کننده است و نیاز به تحقیق و پاسخگویی دارد.»

او با خانواده و عزیزان این فعال مدنی ابراز همدردی کرده است.

پیش از این، فرشته عباسی پژوهشگر بخش افغانستان در دید‌بان حقوق بشر در ایکس شام دیروز نوشت که حمزه به دلیل فعالیتش توسط طالبان بازداشت و شکنجه شده بود.

خانم عباسی افزوده که او کسی بود که در دشت برچی در کنار معترضان زن ایستاد.

روزنامۀ هشت صبح به نقل از منابع محلی در دایکندی گزارش داده که حمزه الفت به دلیل شکنجۀ توسط طالبان پس از رهایی از بند این گروه جان باخت.

در گزارش آمده که طالبان، حمزه را در ماه دلو سال ۱۴۰۱ در شهر کابل بازداشت و نزدیک به دو سال زندانی کرده بودند.

طالبان در این باره هنوز چیزی نگفته اند.

ماموریت رینا امیری برای افغانستان پایان یافت

 رینا امیری، آرشیف
رینا امیری، آرشیف

رینا امیری می‌گوید که ماموریتش به عنوان نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان امروز دوشنبه اول دلو به پایان می‌رسد.

خانم امیری در نامۀ خداحافظی اش در شبکۀ ایکس (توییتر سابق) شب گذشته نوشت «دفاع از زنان و مردان شجاع افغان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیر، افتخار بزرگی بود.»

او افزوده است که برای پاسخ‌گو قراردادن به طالبان و استفاده از تلاش‌هایی رهبران زنان و مدافعان حقوق بشر، کارهای زیادی باید انجام شود.

در بخشی از نامۀ وی آمده است که باید به کار برای متقاعد کردن طالبان ادامه دهند تا این گروه احکام «مخربی» که زنان و دختران را از فعالیت، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به انستیتوت های طبی نجات‌بخش محروم کرده است لغو کند.

خانم امیری همچنان نوشته است که از طالبان باید خواسته شود که به حقوق اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی احترام بگذارند.

او در اواخر سال ۲۰۲۱ به‌عنوان نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان گماشته شد.

هنوز مشخص نیست که ادارۀ دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده کسی را جایگزین خانم امیری خواهد کرد یا این پست حذف خواهد شد.

قرار است آقای ترمپ امروز به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده سوگند یاد کند.

طالبان و یک هیئت ایرانی در بارۀ واردات و صادرات از طریق خط آهن گفتگو کردند

خط آهن که از مسیر خواف ایران به افغانستان وصل شده است
خط آهن که از مسیر خواف ایران به افغانستان وصل شده است

سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان و یک هیئت ایرانی در بارۀ واردات و صادرات میان افغانستان و ایران از طریق خط‌ آهن گفتگو کردند.

این وزارت در شبکۀ ایکس (توییترسابق) روز یکشنبه ۳۰ جدی نوشت که در دیدار میان نورالدین عزیزی و هیئت جمهوری اسلامی به ریاست مرتضی جعفری، معاون ادارۀ خط‌ آهن ایران در کابل در مورد انتقال کالاهای افغانستان از طریق خط‌ آهن از مسیر ایران و ترکیه به کشورهای اروپایی نیز بحث شد.

در ادامه آمده است که هیئت ایرانی تعهد کرد که کالاهای صادراتی، ترانزیتی و وارداتی افغانستان را با نازل‌ترین نرخ و در صورت امکان در کمترین زمان انجام می‌دهند.

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان در ۲۷ ماه جدی گفته بود که ۵۳ واگون حامل اموال تجارتی در سه قطار جداگانه طی دو روز از ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.

حسین رستایی، اتشۀ تجارتی ایران در افغانستان روز شنبه ۲۹ جدی گفت که میزان مبادلات تجاری دو کشور نسبت به سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۸۴ درصد افزایش یافته است.

یک مقام اردوی ایران از توسعه دیوار در مرز با افغانستان خبر داد

 تصویری از دیوار مرزی ایران و افغانستان
تصویری از دیوار مرزی ایران و افغانستان

فرمانده نیروی زمینی اردوی ایران می‌گوید که ۵۰ کیلومتر از ساخت دیوار در مرز با افغانستان به پایان رسیده است.

فرمانده نیروی زمینی اردوی ایران می‌گوید که ۵۰ کیلومتر از ساخت دیوار در مرز با افغانستان به پایان رسیده است.

به گزارش رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی، کیومرث حیدری روز یکشنبه ۳۰ جدی ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری خورشیدی ۱۰۰ کیلومترساخت دیوار مرزی که مقام‌های جمهوری اسلامی از آن به عنوان «انسداد مرزهای شمال شرق» یاد می‌کنند، تکمیل شود.

او با اشاره به اینکه اجرای مراحل مختلف این طرح سه سال طول خواهد کشید افزود که ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک بین ایران و افغانستان دیوارگذاری خواهد شد.

این فرمانده اردوی ایران اجرای این طرح را برای تامین امنیت در این کشور بسیار ضروری دانسته است.

احمدرضا رادان یک فرمانده نظامی ایران در ۲۳ جدی گفته بود که استفاده از امکانات پیشرفته باعث شده که ورود مهاجرین « غیرمجاز» به مرزهای این کشور به صفر برسد.

ایران در این اواخر روند اخراج مهاجرین افغان فاقد اسناد را تشدید کرده است.

بر اساس گزارش‌ها، فشارها بر مهاجرین افغان در ایران باعث شده تا شماری از آنها از بیم اخراج و بازگشت به افغانستان به کار اجباری برای سپاه پاسداران تن دهند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت روز پنجشنبه هفتۀ گذشته گفت که از جنوری تا دسمبر سال ۲۰۲۴، بازگشت بیش از ۱.۲ میلیون افغان فاقد اسناد از ایران به افغانستان را ثبت کرده که ۶۷ درصد آنان به ‌طور اجباری برگشته اند.

شورای مهاجرین ناروی: ایران روز یک‌شنبه، ۳ هزار مهاجر افغان را اخراج کرد

 مهاجرین افغان در ایران، آرشیف
مهاجرین افغان در ایران، آرشیف

سکرترجنرال شورای مهاجرین ناروی در بارۀ ادامۀ اخراج مهاجرین افغان ازایران و پاکستان ابراز نگرانی کرده است.

سکرترجنرال شورای مهاجرین ناروی در بارۀ ادامۀ اخراج مهاجرین افغان ازایران و پاکستان ابراز نگرانی کرده است.

یان ایگلند می‌گوید که بیش از سه هزار افغان اخراج شده از ایران روز یکشنبه ۳۰ جدی از طریق بندر اسلام قلعه وارد افغانستان شدند.

آقای ایگلند در ویدیویی در شبکۀ ایکس (توییترسابق) ناوقت دیروز گفت:

«ما اکنون در گذرگاه مرزی اسلام قلعه بین ایران و افغانستان هستیم. این جا مرکز پذیرش است که شورای مهاجرین ناروی و دیگر سازمان ها به بازگشت کنندگان کمک، معلومات، مشاوره و انتقال آنان را به هرات فراهم می کنند.ایران اعلام کرده که قصد دارد دومیلیون افغان را اخراج کند و این البته یک بار بزرگ برای افغانستان است. پاکستان قبلاً ۸۰۰ هزار تن را برگشت داده است.»

سکرترجنرال شورای مهاجرین ناروی افزود که ۲۲میلیون نفر در افغانستان در حالی نیاز به کمک های بشردوستانه دارند که میلیون ها تن دیگر از کشورهای همسایه اخراج می‌شوند.

وزارت خارجۀ پاکستان در پاسخ به اظهارات یان ایگلند در بیانیه ای شب گذشته گفت که این کشور طی چهار دهۀ گذشته به طور سخاوتمندانه از بیش از چهار میلیون مهاجر افغان میزبانی کرده است.

این وزارت افزوده است ، آنهایی که به افغانستان برگشتانده شده اند بدون هیچ‌گونه مدرک اقامت به طور غیرقانونی در پاکستان زندگی می‌کردند.

پاکستان دور تازه بازداشت و اخراج افغان هایی به گفتۀ این کشور «بی اسناد» را در اسلام آباد ۲۰ روز پیش آغاز کرد.

شاهراه سالنگ به روی موترهای مسافربری کوچک بازگشایی شد

 شاهراه سالنگ افغانستان، آرشیف
شاهراه سالنگ افغانستان، آرشیف

وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان می‌گوید که شاهراه سالنگ به‌ روی موترهای مسافربری کوچک دوباره گشوده شد.

محمد اشرف‌ حق‌شناس، سخنگوی این وزارت در شبکۀ ایکس (توییترسابق) نوشت که این شاهراه ساعت ۸:۰۰ صبح امروز دوشنبه اول دلو بازگشایی شد.

او افزوده است که در صورت توقف ریزش برف و طوفان در طول روز، این شاهراه به طور کامل به روی ترافیک باز می شود؛ اما در صورت آغاز دو بارۀ برفباری و طوفان، شاهراه بار دیگر مسدود خواهد شد.

شاهراه سالنگ به دلیل برفباری سنگین پس از یک روز، صبح روز یکشنبه دوباره مسدود شده بود.

در همین حال ریاست هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی طالبان از احتمال برفباری و باران امروز در ۱۶ ولایت افغانستان هشدار داده.

بر اساس خبرنامۀ این ریاست، در ولایت های غور، هلمند، قندهار، زابل، ارزوگان، دایکندی، غزنی، پکتیکا، پکتیا، لوگر، میدان وردک، پروان، بغلان، پنجشیر، کاپیسا و کابل امروز دوشنبه احتمال برفباری، باران و باد های نسبتاً شدید وجود دارد.

مقدار باران در نقاط مختلف بین ۱۵ تا ۳۰ ملی متر و مقدار برف بین ۱۰ تا ۴۰ سانتی متر پیشبینی شده است.

در ادامه آمده که در سالنگ ها نیز احتمال وقوع باد های نسبتاً شدید وجود دارد که سرعت آن در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۷۵ کیلومتر در ساعت خواهد بود.

رئیس شورای پناهندگان ناروی: کمک کنندگان غربی، دختران افغان را فراموش کرده‌اند

 یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی
یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی

یان ایگلند، رئیس شورای پناهندگان ناروی می‌گوید که کمک کنندگان غربی فراموش کرده اند که به دختران افغان کمک کنند و کمک به افغانستان را متوقف کرده‌اند.

او این اظهارات را روز یک‌شنبه در مرز اسلام قلعه بین افغانستان و ایران بدون نام بردن از هیچ کشور یا سازمان کمک‌رسانی بیان کرد.

ظاهراً او از وضعیت اخراج پناهجویان افغان از ایران و پاکستان ابراز نگرانی کرده است.

ایگلند در پیامی که در صفحۀ ایکس، توییتر سابق منتشر کرد، گفت که ایران از اخراج دو میلیون افغان از خاک خود صحبت کرده است و روزانه تعداد زیادی از این پناهجویان از طریق اسلام قلعه به افغانستان بازگردانده می‌شوند.

یان ایگلند گفت که پاکستان تا کنون 800 هزار مهاجر افغان را اخراج کرده است.

پیش از این، شماری از سازمان‌های حقوق بشری از جمله عفو بین الملل، رفتار پولیس و مقامات محلی با پناهجویان افغان در ایران و پاکستان و محدودیت‌های اعمال شده علیه آنها را محکوم کرده بودند.

حادثه ترافیکی در شاهراۀ مزارشریف-حیرتان جان دو تن را گرفت

حادثه ترافیکی در افغانستان- آرشیف
حادثه ترافیکی در افغانستان- آرشیف

در اثر یک حادثهٔ ترافیکی در شاهراه مزارشریف-حیرتان، دو تن جان باخته و سه تن دیگر زخمی شده‌اند.

قومندانی امنیهٔ طالبان در ولایت بلخ با نشر اعلامیه‌ای می‌گوید که روز یکشنبه یک موتر مسافربری نوع «پاسو» با موتر باربری در این شاهراه تصادم کرد.

علت این حادثه بی‌احتیاطی رانندگان عنوان شده‌است.

در این اعلامیه آمده‌است که زخمی‌ها به شفاخانه منتقل شده‌اند.

احتمال بارش برف و باران در ۱۶ ولایت افغانستان

 نخستین برف‌باری سال ۲۰۲۵ در افغانستان
نخستین برف‌باری سال ۲۰۲۵ در افغانستان

اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوانوردی حکومت طالبان دوشنبه از وقوع برف و باران در ۱۶ ولایت افغانستان خبر داده‌است.

این اداره روز یکشنبه ۳۰ جدی با نشر اعلامیه‌ای در صفحه ایکس خود نوشته که بارش باران و برف در ولایت‌های غور، هلمند، کندهار، زابل، ارزگان، دایکندی، غزنی، پکتیکا، پکتیا، لوگر، میدان وردک، پروان، بغلان، پنجشیر، کاپیسا و کابل به ‌شمول سالنگ‌ها را پیش‌بینی کرده‌است.

براساس پیش‌بینی این اداره میزان بارندگی بین ۱۵ تا ۳۰ میلی‌متر و میزان برف بین ۱۰ تا ۴۰ سانتی‌متر خواهد بود.

این ریاست همچنان گفته ‌است که در ساحات مرکزی و سالنگ‌ها شاهد بادهای شدید خواهد بود.

سرعت باد در نقاط مختلف بین ۵۰ تا ۷۵ کیلومتر در ساعت پیش‌بینی شده‌است.

افغانستان یکی از ده کشور آسیب‌پذیر در برابر تغییرات اقلیمی دانسته می‌شود.

ادارهٔ هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش اخیر خود گفت که در دو هفته گذشته به ‌دلیل برف‌باری، باران و سرمای شدید در برخی ولایات شمالی و شرقی افغانستان دست‌کم ده نفر جان باخته‌اند و ۱۷ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

حکومت طالبان ده‌ها خانواده بیجاشده را از کابل به کندز انتقال می‌دهد

بیجاشدگان داخلی، تصویر از شبکه ایکس وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان
بیجاشدگان داخلی، تصویر از شبکه ایکس وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان می‌گوید که روند انتقال بیش از صد خانواده بیجاشدهٔ داخلی از کابل به کندز آغاز شده‌است.

این وزارت در اعلامیه‌ای که روز یکشنبه ۳۰ جدی منتشر کرده، نوشته‌است که این ۱۱۱ خانواده پس ازروند بایومتریک و شناسایی به کندز انتقال داده می‌شوند.

در این اعلامیه آمده‌است که بیش از ۵ هزار خانواده بیجاشده در کابل بایومتریک شده‌اند.

این وزارت گفته‌است که برای این خانواده‌ها در دو مرحله، از سوی نهادهای کمکی، پول نقد برای بازسازی زندگی‌شان کمک می‌شود.

این در حالی است که بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل جنگ، تغییرات اقلیمی و فقر در افغانستان بیجا شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG