لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۳ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۸

جهان

سازمان‌های حقوق بشر از پاکستان می‌خواهند که افغان‌های مواجه با تهدید را اخراج نکند

شماری از سازمان‌های حقوق بشری و شبکه‌های مدنی از حکومت پاکستان خواستند که افغان‌های مواجه به تهدیدات را از این کشور اخراج نکند.

۳۹ سازمان حقوق بشری و حقوق زنان و شبکه‌های مدنی در نامه‌ای که امروز (یکشنبه‌، ۱۲ حوت) به حکومت پاکستان فرستاده‌اند، خواسته اند، افغان‌هایی که با تهدید مرگ در افغانستان مواجه هستند، به کشورشان بازگردانده نشوند.

در این نامه آمده است که پاکستان باید به کسانی که پس از بازگشت به افغانستان با خشونت، آزار و اذیت، فشار سیاسی و سایر مشکلات جدی روبه‌رو می‌شوند، مهلت دهد.

در این نامه همچنین درخواست تمدید مدت اقامت برای افغان‌هایی که در پاکستان منتظر سفر به کشورهای مقصد پناهندگی‌شان هستند، شده است.

این درحالیست که حکومت پاکستان ماه گذشته به افغان‌های دارای کیس‌های پناهندگی تا پایان مارچ مهلت داد که این کشور را ترک کنند.

حکومت پاکستان در ماه‌های اخیر روند بازداشت پناهجویان و مهاجرین افغان را شدت بخشیده و بسیاری از آنها را به افغانستان اخراج کرده است.

اسرائیل از تمدید آتش‌بس در غزه حمایت می‌کند

حکومت اسرائیل اوائل امروز یکشنبه ۲ ماه مارچ اعلام کرد که از پیشنهاد تمدید آتش بس در غزه در جریان ماه رمضان و عید فصح حمایت می کند.

فصح یا فطیر یکی از عید های یهودیان است که امسال در ۱۲ اپریل آغاز می شود و تا ۱۹ اپریل ادامه می یابد.

در این حال ، گروه حماس بر مذاکره در خصوص مرحلۀ دوم آتش بس تاکید کرده است.

ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا ، حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی می شناسند.

اعلام حمایت اسرائیل از پیشنهاد در بارۀ تمدید آتش بس در غزه در بیانیه ای از سوی دفتر بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل دقایق پس از پایان مرحلۀ اول آتش بس صورت گرفت.

این پیشنهاد توسط ویکتور ویتکاف نمایندۀ ایالات متحده مطرح شده است.

این در حالی است که گفتگو ها در مورد مرحلۀ دوم آتش بس آغاز شده.

مقام های اسرائیل و کشورهای میانجی قطر ، مصر و ایالات متحده در این مذاکرات در قاهره اشتراک کردند؛ اما باسم نعیم یک عضو دفتر سیاسی حماس، به اسوشیتد پرس گفت که پیش از بازگشت مذاکره کنندگان اسرائیلی روز جمعه به اسرائیل «هیچ پیشرفتی» صورت نگرفته است.

حماس در این گفتگو ها اشتراک نکرده ؛ اما موضع این گروه از طریق میانجی های مصری و قطری بیان شده است.

رهبران اروپا و ناتو برای بحث در بارۀ اوکراین در لندن گردهم می‌آیند

ملاقات اخیر رهبران بریتانیا و اوکراین در لندن
ملاقات اخیر رهبران بریتانیا و اوکراین در لندن

قرار است که رهبران اروپایی و ناتو برای بحث درباره امنیت و صلح اوکراین و تشدید فشار بر روسیه در نشستی امروز یکشنبه ۲ مارچ در لندن اشتراک کنند.

این نشست به دنبال دیدار جنجال برانگیز رئیس جمهور دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در قصر سفید در لندن برگزار می شود.

کایراستارمر صدراعظم بریتانیا روز شنبه از زلنسکی در دفترش در جادۀ «داونینگ» لندن استقبال کرد و بر ادامۀ حمایت بریتانیا از اوکراین تاکید کرد.

بریتانیا همزمان با دیدار استارمر و زلنسکی ، قرضۀ ۲.۲۶ میلیارد پوند معادل ۲.۸۴ میلیارد دالر را به اوکراین اعلام کرد.

رئیس جمهور اوکراین در شبکۀ ایکس (توییتر سابق ) نوشت که این قرضه توانایی های دفاعی اوکراین را افزایش خواهد داد.

او افزود که قرضه از درآمد دارایی های منجمد شدۀ روسیه بازپرداخت خواهد شد.

اتحادیه آزادی‌های مدنی امریکا به‌خاطر اعزام تعدادی از مهاجرین به گوانتانامو، به محکمه شکایت کرد

زندان گونتانامو در کیوبا(آرشیف)
زندان گونتانامو در کیوبا(آرشیف)

یک گروه حقوق مدنی ایالات متحده می گوید که انتقال ده مهاجر به پایگاه بحری امریکا در خلیج گونتانامو در کیوبا، قوانین مهاجرت امریکا را نقض می کند.

براساس خبرگزاری رویترز، "اتحادیه آزادی های مدنی امریکا" روزشنبه(اول مارچ) شکایت رسمی خودرا به محکمۀ فدرال این کشور سپرد که در آن گفته شده که ده مرد از شهروندان ونیزویلا، بنگلادش، پاکستان و افغانستان که حکم نهایی اخراج را دارند، تهدید به انتقال به گوانتانامو شده اند.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا، وعده کرده که تعداد بی سابقه ای از مهاجرانی را که به طور غیرقانونیدر امریکا بسر می برند، اخراج خواهد کرد و به حیث بخشی از این تلاش‌ها در اوایل ماه فبروری، به اعزام مهاجران به زندان گوانتانامو آغاز کرد که بیشتر به خاطر نگهداری مظنونان تروریزم خارجی مشهور است.

پولیس پاکستان با حمله بر «پرس کلپ» در کویته، ۱۵ معترض را دستگیر کرد

"پرس کلپ" در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان (آرشیف)
"پرس کلپ" در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان (آرشیف)

پولیس پاکستان در یورش به"پرس کلپ" در شهر کویته، مرکز ایالت بلوچستان، 15 معترض را دستگیر کرد. این افراد روز شنبه(اول مارچ) می خواستند که شکایات شان را در مورد برگزاری امتحانات معلمان مکاتب با خبرنگاران، در میان بگذارند.

عبدالخالق رند رئیس"پرس کلپ" در کویته دستگیری معترضان را محکوم کرده، این حرکت پولیس پاکستان را اقدامی علیه آزادی بیان خوانده است.

معترضان اصرار داشتند که حدد 9 هزار تنی که در امتحانات تدریس موفق شده اند، باید فوراً استخدام شوند.

بر اساس گزارش ها، در سال 2022 میلادی اداره تعلیم و تربیۀ پاکستان امتحانات و مصاحبه هایی را برای پر ساختن9 هزار پست های خالی معلمین، انجام داد. معترضان می گویند که در امتحانات تقلب شده، میلیون ها روپیه رشوه اخذ و به افراد فاقد صلاحیت پست های خالی معلمین، داده شده است.

رئیس‌جمهور اوکراین امروز با صدراعظم بریتانیا ملاقات می‌کند

 عکسی از دیدار جولای ۲۰۲۴ کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا و ولودومیر زیلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین
عکسی از دیدار جولای ۲۰۲۴ کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا و ولودومیر زیلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین

ولودومیر زیلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، امروز در لندن با کی‌یر استارمر، صدراعظم بریتانیا دیدار می‌کند.

دفتر صدراعظم بریتانیا در یک اعلامیه گفته که این دیدار یک روز قبل از اجلاس سران کشورهای اروپایی که قرار است یک‌شنبه، در لندن برگزار شود، صورت می‌گیرد.

رهبران اوکراین و بریتانیا در حالی صحبت می‌کنند که یک روز قبل در ملاقات ولودومیر زیلنسکی، با رئیس‌جمهور دونالد ترمپ، در قصر سفید اختلاف ایجاد شد.

ملاقات امروزی صدراعظم بریتانیا با زیلنسکی یک فرصت است که لندن بر واشنگتن فشار وارد کند که به سخنان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در رابطه با جنگ اوکراین باور نکند.

شبه‌نظامیان کُرد پی‌کی‌کی برای پایان مناقشۀ ۴۰ ساله آتش‌بس اعلام کردند

یکی از شبه‌نظامیان کُرد (عکس آرشیف)
یکی از شبه‌نظامیان کُرد (عکس آرشیف)

شبه‌نظامیان کُرد در ترکیه بعد از یک جنگ ۴۰ ساله آتش‌بس اعلام کردند.

دو روز قبل از این، رهبر این گروه از جنگجویان خود خواست که اسلحهٔ خود را به زمین بگذارند.

خبرگزاری اسوشیتدپرس خبر داده که اعلامیهٔ حزب کارگران کردستان (پی‌کی‌کی) در این مورد توسط خبرگزاری فیرات به نشر رسیده که یک رسانهٔ نزدیک به این گروه است.

در مورد عبدالله اوجلان رهبر پی‌کی‌کی که از سال ۱۹۹۹ تاکنون در زندان ترکیه بسر می‌برد، در اعلامیه آمده که طبق دستور رهبرشان، برای هموار کردن راه صلح و ایجاد جامعهٔ دموکراتیک، آتش‌بس می‌کنند و تا زمانی‌که بر آن‌ها حمله نشود، به حمله دست نخواهند زد.

از سال ۱۹۸۴ به این سو، در جنگ‌های جدایی‌طلبی (پی‌کی‌کی) برای تشکیل یک کردستان مستقل در خاک ترکیه، ده‌ها هزار نفر کشته شده‌اند.

آغاز مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و گروه فلسطینی حماس در قاهره

یک محلهٔ جنگ‌زده در خان‌یونس، واقع در جنوب نوار غزه، در ۲۸ فبروری ۲۰۲۵، در آستانهٔ ماه مبارک رمضان تزئین شده است، در میان توافق آتش‌بس جاری میان اسرائیل و حماس.
یک محلهٔ جنگ‌زده در خان‌یونس، واقع در جنوب نوار غزه، در ۲۸ فبروری ۲۰۲۵، در آستانهٔ ماه مبارک رمضان تزئین شده است، در میان توافق آتش‌بس جاری میان اسرائیل و حماس.

مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و گروه حماس در قاهره آغاز شد.

حماس از سوی امریکا و اتحادیهٔ اروپا به‌عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

این مذاکرات غیرمستقیم برای جلوگیری از فروپاشی مرحلهٔ دوم توافق آتش‌بس غزه در قاهره آغاز شده است.

مرحلهٔ اول آتش‌بس که ۴۲ روز به طول انجامید، امروز شنبه ۱۱ حوت پایان می‌یابد.

مصر که روابط نزدیکی با حماس دارد، برای دستیابی به مرحلهٔ اول آتش‌بس با امریکا همکاری کرد.

دو منبع مصری روز جمعه ۱۰ حوت به رویترز گفتند که اسرائیل قصد دارد مرحلهٔ اول آتش‌بس را ۴۲ روز دیگر تمدید کند و به همین منظور در مذاکرات قاهره شرکت کرده است.

شرکت مایکروسافت: اسکایپ از دسترس خارج می‌شود

استیف بالمر، مدیر اجرایی مایکروسافت در جریان یک نشست خبری در سان فرانسیسکو، کالیفرنیا (عکس آرشیف)
استیف بالمر، مدیر اجرایی مایکروسافت در جریان یک نشست خبری در سان فرانسیسکو، کالیفرنیا (عکس آرشیف)

شرکت مایکروسافت اعلام کرده است که نرم‌افزار ارتباطی اسکایپ این شرکت تا چهارم ماه می امسال در دسترس کاربران قرار خواهد داشت؛ پس از این تاریخ، کاربران برای همیشه با اسکایپ خداحافظی خواهند کرد.

این شرکت امریکایی روز جمعه ۱۰ حوت در بیانیه‌ای اعلام کرد که تصمیم برای بستن اسکایپ به مایکروسافت اجازه می‌دهد تا روی Teams تمرکز کند و خدمات ارتباطی را ساده‌سازی نماید.

مایکروسافت اطمینان داده است که کاربران می‌توانند اطلاعات خود را به‌صورت رایگان به Teams منتقل کنند.

اسکایپ در سال ۲۰۰۳ توسط نیکلاس زنشتروم سویدنی و یانوس فریس دنمارکی ایجاد شد.

در سال ۲۰۰۵، شرکت ای‌بی eBay آن را خرید، اما در سال ۲۰۱۱، مایکروسافت آن را به ارزش ۸.۵ میلیارد دالر خریداری کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG