لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۱۰

بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه یک گزارش را نشر کرد

جانداد سپنغر رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانهء افغانستان
جانداد سپنغر رییس بنیاد انتخابات آزاد و عادلانهء افغانستان

بنیاد آزاد وعادلانه انتخابات افغانستان یا فیفا دومین گزارش نظارت از پروسه مبارزات انتخاباتی در افغانستان را منتشر کرد.

در این گزارش نظارت از مبارزات انتخاباتی که در جریان 18 روز صورت گرفته آمده است که در این مدت 52 تخطی انتخاباتی صورت گرفته است.

جانداد سپین غر رییس بنیاد آزاد وعادلانه انتخابات افغانستان که روز پنجشنبه ( 15 اسد) در حالیکه دومین گزارش از جریان مبارزات انتخاباتی را طی یک نشست خبری تشریح می کرد گفت، تمام این تخلفات با جزییات به کمسیون سمع شکایات کمسیون مستقل انتخابات افغانستان ارایه شده است. وی ابراز امیدواری کرد تا کمسیون سمع شکایات به این تخلفات رسیدگی کند.

آقای سپین غر در ادامه گفت:
" در این 52 مورد 31 مورد آن خلاف فرمان شماره 38 ریاست دولت است که اشتراک منسوبین و مقامات دولتی را در کمپاین های کاندیدان منع کرده است. 20 مورد آن در رابطه به سو استفاده از امکانات دولتی به نفع کاندید خاص است که این هم یک نوع تخطی از دستورالعمل تنظیم انتخاباتی می باشد."

در این گزارش که از 26 سرطان الی 12 اسد صورت گرفته آمده است که 44 تخلف مربوط به کاندیدان ریاست جمهوری و هشت مورد دیگر مربوط به کاندیدان شورای های ولایتی می باشد.

در گزارش قبلی این بنیاد که از 26 جوزا یعنی از اولین روز مبارزات انتخاباتی الی 25 سرطان تهیه گردیده بود 111 تخطی صورت گرفته بود.

در این گزارش نظارتی از وضیعت امنیتی در برخی نقاط کشور نیز ابراز نگرانی شده است.

به گفته رییس بنیاد آزاد وعادلانه انتخابات افغانستان در این جریان 12 حادثه امنیتی صورت گرفته که شامل اختطاف و یا قتل سه تن از کاندیدان، حمله برکاروان های مبارزات انتخاباتی وپخش شب نامه های تهدید آمیز می باشد.

آقای سپین غر می گوید، به اساس گزارش تهیه شده، شمار از ولایات و ولسوالی ها با تهدیدات امنیتی مواجه می باشند.
وی در ادامه گفت:
" در 10 ولایت وضعیت امنیتی بسیار تنش آلود بوده و در آن جا مردم ذهناً در رابطه به وضعیت امنیتی در جریان پروسهء انتخابات تشویش دارند. در 14 ولسوالی مشخص چالش های دیده شده و از طرف ناظرین ما به ثبت رسیده که موقعیت گذاری مراکز رای دهی را در این ولسوالی ها به مشکل مواجه می سازد."

ریس بنیاد آزاد و عادلانه انتخابات افغانستان یا FEFA از مقامات امنیتی افغانستان و بین المللی خواهان توجه جدی در رابطه به تامین امنیت جریان برگزاری انتخابات در سراسر کشو گردید.

نگرانی های در رابطه به تامین امنیت انتخابات در حالی صورت می گیرد که 13 روز دیگر به برگزاری انتخابات باقی مانده و مبارزات انتخاباتی در سراسر افغانستان به شدت ادامه دارد.

کارشناس امور به این باور هستند که اگر امنیت به صورت درست تامین نگردد و میزان مشارکت مردم در انتخابات به شکل گسترده نباشد، شفافیت وعادلانه بودن انتخابات مورد سوال قرار می گیرد.

اما مقامات امنیتی افغان و بین المللی همواره تاکید کرده اند که به منظور تامین امنیت انتخابات اقدامات و پلان های وسیع را روی دست دارند تا مردم بتوانند به طور وسیع به پای صندوق های رای رفته و در انتخابات اشتراک کنند.

گزارشگر: سید فتح محمد " بها "
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG