لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۲ ثور ۱۴۰۵ کابل ۰۷:۴۰

فیلیپ: می خواهیم کاندید ها نتایج رسمی انتخابات را بپذیرند

فیلیپ موریون رییس هیات نظارت کننده اتحادیه اروپا از انتخابات آینده افغانستان
فیلیپ موریون رییس هیات نظارت کننده اتحادیه اروپا از انتخابات آینده افغانستان
هیات نظارت کننده اتحادیهء اروپا از پروسهء انتخابات افغانستان می گوید که به تازه گی با بیش از 30 نامزد در انتخابات ریاست جمهوری این کشور دیدار کرده و نگرانی های را که گفته می شود بعد از نتایج نهایی انتخابات برخی از کاندیدان دست به تشنج خواهند زد، با آنان شریک ساخته است.

فیلیپ موریون رییس هیات نظارت کننده اتحادیه اروپا در یک نشست خبری به روز پنجشنبه ( 22 اسد ) در کابل گفت، به این نامزدان اطمینان داده اند که از جریان انتخابات آینده در این کشور به طور جدی نظارت می کنند و آنان نیز موافقه کرده اند که نتایج انتخابات را می پذیرند.

وی به ادامه گفت :
" در خواست ما نه تنها از نامزدان بلکه از حامیان آنان نیز این است که آرامش را حفظ کرده، نتایج رسمی انتخابات را بپذیرند. ما متعهد هستیم که از این پروسه به طور بسیار دقیق نظارت به عمل آوریم."

این در حالیست که قبلاً به نقل از مسوول یکی از نامزدان ریاست جمهوری افغانستان گفته شده بود که در صورت عدم پیروزی کاندید شان در انتخابات، هواداران این کاندید با تفنگ به سرک ها خواهند برآمد.

پیش از این کای آیده فرستاده خاص سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان نیز از تمام کاندیدان و طرفداران آنان خواسته بود تا به نتایج انتخابات احترام داشته باشند.

هیات نظارت کننده اتحادیه اروپا می گوید که 120 ناظر در افغانستان دارد و آنان را به تمام ولایات به شمول مناطق جنوب این کشور اعزام می کنند.

یمیترا لونا معاون هیات ناظرین اتحادیه اروپا گفت، آنان از تمام محلات رای دهی نظارت نخواهند کرد، اما با استفاده از شیوه های مختلف سعی می کنند تا از جریان این انتخابات نظارت جدی داشته باشند.
وی در زمینه چنین گفت:
" این در برنامه کاری ما جا ندارد که در هر مرکز یا محل رای دهی ناظرین ما حضور داشته باشند.
ماموریت نظارتی ما وابسته به روز انتخابات نبوده بلکه ناظرین ما از طریق راه های مختلف قبل و بعد از انتخابات از این پروسه به صورت همه جانبه نظارت و ارزیابی های را انجام می دهند."

هیات ناظرین اتحادیه اروپا می گوید، پس از اعلام نتایج انتخابات نیز برای مدتی در افغانستان حضور می داشته باشند و در اخیر گزارش جامع را از نحو برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شورا های ولایتی این کشور تهیه و به نشر می سپارند.

کمسیون مستقل انتخابات افغانستان گفته که قرار است دو صد هزار ناظر ملی و بین المللی از پروسه انتخابات پیشرو در این کشور نظارت کنند و تا حال برای بیش از 150 هزار تن از ناظرین اعتبار نامه توزیع کرده است.

آگاهان به این بارو اند که امنیت هنوز یکی از مشکلات عمده بر سر راه انتخابات بوده و در صورت که تدابیر لازم در مورد روی دست گرفته نشود، ناظرین بین المللی نخواهند توانست به صورت درست از جریان انتخابات نظارت کنند.
راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG