لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۳۰ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۳

«هشتاد درصد آتش سوزی معدن درهء صوف خاموش شده است»


مسوولین تصدی ذغال سنگ شمال می گویند، 80 درصد آتش سوزی معدن درهء صوف ولایت سمنگان را که سال های پیش آتش گرفته بود، خاموش کرده اند.

انجنیر عبدالخالق رییس این تصدی به رادیوآزادی گفت:
« معدن ذغال سنگ درهء صوف که در سال های 1358 از کنترول دولت خارج شده بود، شاید در سال های 60 و 61 بنابر بی احتیاطی آتش گرفت. ما در چند سال پیش دوبار تلاش کردیم تا آن را خاموش کنیم ولی نه شد. سر انجام پروژهء به ارزش دو ملیون و چهار صد هزار دالر منظور شد تا این آتش خاموش گردد.
ما با این پول توانستیم مجرای رسیدن باد به آتش را که خیلی کار مهم بود ببندیم و در نتیجه آن را تا 80 درصد خاموش کنیم.»

وی افزود، هر چند آتش سوزی این معدن که در نزدیک محلهء مسکونی قرار دارد، باعث انفجار در آن جا نمی شد، ولی مهار هم نمی شد، و حتماً تمام داشته های این معدن که به ملیون ها تُن تخمین شده است تا چند سال دیگر نابود می شد.

انجنیر عبدالخالق هم چنین گفت، حالا این آتش کاملاً زیر کنترول است و کار بالای مهار شدن کلی آن که تا کم تر از یک سال دیگر دوام خواهد کرد، جریان دارد.
وی در ادامه گفت:
« ما تلاش داریم تا همان کانال یا صوف که از آن هوا به آتش می رسد را ترمیم و مسدود کنیم وهم چنین کار های دیگر را که باعث خاموش شدن آتش می شود انجام دهیم.
من یقین دارم که انشاالله تا ختم امسال و یا نیمهء سال آینده این آتش کاملاً خاموش می شود»

رییس تصدی ذغال سنگ شمال، آتش سوزی در معادن ذغال سنگ را یک امر معمولی دانست و گفت، پیش از این نیز چندین معدن مربوط به آنها آتش گرفته بود که به زودی خاموش شد و بعد از این هم اگر چنین مشکل پیش آید آنها توان خاموش کردن آن را دارند.
رییس تصدی ذغال سنگ شمال گفت:
« به غیر از این که ما 80 درصد آتش سوزی معدن درهء صوف سمنگان را خاموش کردیم، بدون این که کدام پروژهء از دولت بگیریم، معادن تاله و برفک، آشپشته، کلیچ و معدن نهرین که در سال های قبل آتش گرفته بودند، همه را خاموش کردیم و در آینده هم اگر کدام معدنی آتش بگیرد به گونهء تخنیکی هوا را بالایش قید می کنیم و آتش را خاموش می سازیم.»

رییس این تصدی در حالی از خاموش شدن 80 درصد آتش سوزی معدن درهء صوف ولایت سمنگان خبر می دهد که به گفتهء وی تولیدات این تصدی دولتی در قیاس به چند سال گذشته چندین برابر افزایش یافته است.


گزارش از بشیر احمد « غزالی »
XS
SM
MD
LG