لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۱ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۲۰

«ما حق نه داریم که به هر ملت از زاویه که ما تعیین می کنیم بنگریم»


لیبیا
لیبیا
حریت
روزنامه حریت چاپ ترکیه در شماره اخیر خود در باره وضعیت افغانستان و شرق میانه یک مطلب را نشرکرده است.

روزنامه می نویسد:
در حالی که امریکا به جنگ پر مصرف خود در افغانستان ادامه می دهد و دچار نزاع با ایران نیز می باشد، طراحان پالیسی در واشنگتن در باره وارد کردن تغییرات در سه بخش اساسی پالیسی امریکا غور می کنند تا مسیر سیاسی امریکا در شرق میانه را توجیه کنند.

به گفته روزنامه واقعیت اول در منطقه قوت و توانایی اردوی امریکا می باشد. دوم این که دشمنان امریکا تندرو و افراطی هستند اما پالیسی واشنگتن معقول می باشد. و واقعیت سوم این است که رژیم ایران یک سمبول از شیطنت در منطقه می باشد.

روزنامه در ادامه می نویسد:
این واقعیت ها از عقیده راسخ سرچشمه می گیرند که می گوید، انگیزه وهدف امریکا همیشه صادقانه می باشد. نویسنده مقاله می گوید، بررسی این واقعیت ها به شکل نادری صورت می گیرد.

روزنامه حریت می نویسد، حقیقت اینست که این سخن ها از زاویه قوت و نفوذ گفته می شوند که مجال را برای تحلیل و بررسی نه می گزارد.

اما حوادث اخیر شرق میانه نشان می دهد که اگر حکومت امریکا می خواهد که از خونریزی مزید و مداخلات پر مصرف دیگر امریکا جلوگیری کرده باشد باید وضعیت جاری را به دقت بررسی کند.

رابرت مکنمارا وزیر دفاع اسبق امریکا به روزنامه حریت گفته است که قضاوت ما در باره منافع کشور های دیگر باید در گردهمایی های بین المللی دیده شود چون به گفته او ما حق نه داریم که به هر ملت از زاویه که ما تعیین می کنیم بنگریم.


وال ستریت ژورنال
در این میان روزنامه وال ستریت ژورنال زیر این عنوان که اردوی پاکستان مانع اصلی در برابر صلح می باشد یک مقاله را نشر کرده است.

روزنامه در ادامه می نویسد:
بعد از این که پاکستان در سال 1947 از پیکر هند جدا شد، تلاش های ناموفق سیاسی برای اصلاحات اداری و دموکراتیک در این کشور زمینه را برای اردوی پاکستان مهیا ساخت تا آیدیالوژی دشمنی با هند را به حیث یک منفعت ملی به مردم تلقین کند.

وال ستریت ژورنال می نویسد، در حالی که این آیدیالوژی و مفکوره اردوی پاکستان را نیرومند کرد، سیاستمداران پاکستان را در خط دفاعی قرار داد و مردم را متحیر ساخت.

روزنامه می افزاید:
تهاجم اتحاد شوروی سابق بر افغانستان در سال 1979 وزارت دفاع امریکا و اردوی پاکستان را باهم متحد ساخت و جنرال ضیاالحق رییس جمهور وقت پاکستان کمک های زیاد را از امریکا به دست آورد.

امریکا برای کمک با تشکیلات مجاهدین ملیاردها دالر به اردوی پاکستان داد. این کمک ها که در سال های نوزده نود متوقف شده بود بعد از حملات یازدهم سپتمبر برای مریکا از سر گرفته شد چون واشنگتن بار دیگر در مساله افغانستان به اسلام آباد محتاج شد.

نویسنده مقاله می گوید، نهال های را که جنرال ضیاالحق نشانده بود اکنون به ثمر رسیده است، شبه نظامیان افراطی در جامه طالبان و مجاهدین در سرک و کوچه های لاهور و کراچی بدون اینکه ادارات امنیتی مزاحم شان شوند گشت و گزار می کنند.
XS
SM
MD
LG