به گزارش روزنامۀ بیلد جرمنی، آگست هاننگ، که در اوایل دهۀ ۲۰۰۰ میلادی رییس ادارۀ استخبارات خارجی جرمنی بود، در یک هوتل مجلل در شهر برلین با حامد کرزی دیدار کرده است.
این روزنامه گزارش داده است که آقای هاننگ گفته است، افغانهای پناهجو که مجرم شناخته شده اند، به محلی تحت نظارت جرمنی در داخل افغانستان فرستاده شوند.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، جرمنی سفارت خود را در کابل بست و اخراج افغانهای پناهجو را از خاکش متوقف کرد.
مقامهای جرمنی گفته اند که برلین تنها به طور غیر مستقیم با مقامهای طالبان در تماس بوده است.
هفتۀ گذشته وزیر داخلۀ جرمنی گفت که خواستار برقراری روابط مستقیم با طالبان است تا در بارۀ برنامۀ اخراج افغانهای مجرم از جرمنی، با آنها صحبت کند.
این اظهارات او انتقاد سازمان ملل متحد را در پی داشت.
سازمان ملل متحد از وضعیت حقوق بشر تحت حاکمیت طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است که این افغانها در صورت اخراج، ممکن است تحت پیگرد حکومت طالبان قرار گیرند و حتی شاید زندگی شان با خطر مواجه شود.
موضوع مهاجرت در سیاستهای جرمنی پس از آن یکبار دیگر داغ شد که حزب راستگرای این کشور، موسوم به "بدیل برای جرمنی" قدرت بیشتر پیدا کرد.
در ماه آگست سال گذشته حکومت پیشین جرمنی ۲۸ افغان را که به ارتکاب جرایم مختلف، مجرم شناخته شده بودند به افغانستان فرستاد.
اخراج این افغانها پس از مذاکرات غیر مستقیم جرمنی با مقامهای حکومت سرپرست طالبان صورت گرفت.
دیروز پنجشنبه، ۱۹ سرطان، یوهان فادیپهال، وزیر خارجۀ جرمنی از وضعیت بشری در افغانستان، ابراز نگرانی کرد.
او در ویانا، پایتخت اتریش گفت که نگرانی های جدی در بارۀ وضعیت بشری، حقوق بشر – به ویژه حقوق زنان و دختران – در افغانستان وجود دارد.
یوهان فادیپهال با تاکید گفت که برلین "تنها در موارد تخنیکی" با مقامهای حکومت سرپست طالبان در تماس است و وضعیت حقوق بشر در افغانستان را تحت نظر دارد.