لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۱۴

توزیع پاسپورت های ثبت شده در کمپیوتر آغاز می شود


انتظار می رود که روند توزیع پاسپورت های عادی ثبت شده در کمپیوتر تا آخر سال روان هجری شمسی در کشور آغاز گردد.

جنرال محمد ایوب رییس پاسپورت وزارت داخله افغانستان به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت، آسترالیا 4 میلیون و 2 صد هزار دالر را در اختیار "آی او ام" یا سازمان بین المللی مهاجرت قرار داده تا در بخش چاپ پاسپورت های کمپیوتری به مصرف برساند.

وی می گوید، پس از آغاز روند توزیع پاسپورت عادی به سیستم کمپیوتری در کشور، روزانه تعداد 1000 تا 1200 پاسپورت به متقاضیان توزیع خواهد شد.

«یک فورم، توسط متخصصان بخش پاسپورت در آسترالیا ساخته شده که آن جا گزین پاسپورت های فعلی می شود. در این فورم ستون های مختلف وجود دارد، که در آن اسم، شهرت، اسم پدر، اسم پدرکلان، تعداد فامیل، وظیفه و دیگر خصوصیات متقاضی پاسپورت در آن ذکر می شود. در صورتی که موسسه خارجی "آی او ام" به تعهد خود وفا بکند، این برنامه صد درصد عملی می گردد.»

ریاست پاسپورت وزارت داخله افغانستان همچنان می گوید، که قرار بود چاپ پاسپورت های کمپیوتری پس از چاپ تذکره های کمپیوتری آغاز شود، اما این ریاست پیش از چاپ تذکره های کمپیوتری به چاپ پاسپورت به سیستم کمپیوتری آغاز کرد.

در این حال شماری از کارشناسان افغان در حالی که از روند توزیع پاسپورت های کمپیوتری استقبال می کنند، به این نظر اند که ابتدا باید تذکره ها کمپیوتری می شد، سپس پاسپورت ها.

محمد یونس فکور یک تن از این کارشناسان می گوید:
«اگر تذکره به اساس نفوس افغانستان و سیستم جدید اصلاح نشود، این سیستم پاسپورت از لحاظ کاغذ و نوعیت اصلاح خواهد شد، اما محتوای آن که کنترول شود که تنها افغان پاسپورت افغانی به دست بی آورد، این امکان ندارد.»

وزارت امور خارجهء افغانستان گفته است، روند توزیع پاسپورت های کمپیوتری یا ثبت شده در کمپیوتر که شامل پاسپورت های سیاسی و خدمت می شود، در اواخر ماه اسد سال روان آغاز شده است.

به گفتهء وزارت خارجه، این پاسپورت ها طوری به چاپ رسیده، که کود های امنیتی خاص دارد و جایی برای جعل و تذویر در آن وجود ندارد.

گفته شده است، این پاسپورت ها برای 5 سال مدار اعتبار است و پس از ختم میعاد آن، تمدید نمی شود، بلکه متقاضیان می توانند پاسپورت های جدید اخذ کنند.

حکومت افغانستان در حالی ابتکار چاپ پاسپورت های کمپیوتری را به دست گرفته، که به گفتهء شماری از افغانها، پاسپورت هایی که هنوز در کمپیوتر ثبت نیست و مورد استفاده قرار دارند، با قلم نوشته شده و با معیار های بین المللی برابر نیستند.

گفته می شود، همین مساله در بسیاری از موارد زمینهء جعل و تذویر را مساعد می کند.
XS
SM
MD
LG