لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۰۱

شهریان کابل از بد بویی نهرهای ایستاده شکایت کردند


زورآباد، قلاچه و پل خشتی شهر کابل از مناطقی اند که ساکنان آن از موجودیت آب های ایستاده در برابر خانه ها شکایت دارند. دیریست که شماری از این افراد که خانه های شان در کنار همین آب های گندیده قرار دارند، از آب خیزی، بوی بد و ازدیاد پشه به تنگ آمده اند. آنها شاروالی کابل را به کم توجه یی به این مشکل شان متهم می کنند.

سه تن از باشنده های شهر کابل گفتند:
«منطقه ما و در جوی های ما از کثافات پراست شاروالی اصلاً غم اینجا را نمی خورد، بوی است مرض است کل مردم را به مرض گرفتار می کند، در گرمی خو از پشه بیخی دیوانه شدیم من چوکی داری این منطقه هستم و از طرف شب از خاطر پشه دیوانه شدیم بخدا.»
«وقتیکه در نزدیک شام پاریس در یک خانه آب سرازیر شده بود، یک بچه گک را هنگامی که از خواب بیدار کردن به دهانش آب رفته بود، فوت کرده بود بیچاره.»
«در این دریا کابل کل چتلی ها را در همین جا می اندازند، مردم و دوکان داران اینجا می آیند و شاشه می کنند، هیچ کس توجه نمی کند. »


مسوولان شفاخانهء صحت طفل میگویند، که 70 درصد از مراجعین آنان کسانی اند، که به اثر استفاده از آب چاه هایی که در مجاورت آب های ایستاده و دریاچه ها قرار دارند، بیمار شده اند. داکتر ظاهر رضوان مسوول شعبهء طفل و مادر در شفاخانهء صحت طفل در صحبت با رادیو آزادی در این مورد چنین گفت:

«زیادتر افرادی که نزد ما می آیند چون من کتاب راجستر ندارم، ولی احصایه که می گیرم علت عمده اش آب آشامیدنی ناپاک و استفاده نادرست آب است.»

او هشدار داد، که اگر به این مشکل توجه صورت نگیرد، شاید شمار مریضان در شهر کابل افزایش یابد.

توجه به نظافت شهر کابل یکی از وظایف اساسی شاروالی کابل خوانده می شود. ریاست تنظیف شاروالی کابل می گوید، که مسوولیت آنان در ساحاتی است که به شکل پلانی توزیع شده و به شاروالی کابل، محصول صفایی می پردازند.

نثار احمد حبیبی به روز 5 شنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت که آنان کوشش می کنند، تا با مشکلاتی که شماری از باشنده گان کابل بخاطر آب های ایستاده دست و پنجه نرم می کنند، رسیدگی نمایند.

«ما در صدد هستیم که زور آباد را به شکل اساسی پاکاری کنیم گرچه بعضی ساحاتش کار شده ما سال یک مرتبه توانستیم که لوش این نهر را تخلیه کنیم، نهر قلاچه امسال تخلیه کردیم در ماه حوت لوشش را انتقال دادیم و آن هم در برنامه ما است که اگر خدا خواست که ما توانستیم یک مقدار پول از دونر ها به دست بیاوریم آنرا اعمار اساسی می کنیم.»

کابل شهریست که در آن نزدیک به 5 میلیون تن زنده گی می کنند. بسیاری از باشنده گان این شهر از آلوده گی هوا نیز شکایت دارند و از نهاد های مسوول به طور مکرر تقاضا کرده اند، تا به مشکلات آنها توجه کنند.

اما انتقاد هایی وجود دارند، که تا اکنون به صورت جدی به صدای مردم گوش داده نشده است و به مشکلات شان توجه لازم صورت نگرفته است. دیده شود، از این پس تا چه حد توجه به مشکلات ساکنان کابل، در اولویت کار شاروالی کابل و دیگر نهاد های مسوول قرار داده خواهد شد.
XS
SM
MD
LG