لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۳۲

جوانان می توانند فرهنگ جنگ را به فرهنگ صلح تبدیل کنند


مقامات شورای عالی صلح افغانستان می گویند که جوانان در این کشور می توانند در تقویت پروسه صلح نقش مهم را ایفا کنند. مقام های این شورا از جوانان در افغانستان می خواهند که در روند صلح سهم گرفته و در پیشبرد این روند تلاش کنند.

محمد اسماعیل قاسمیار مشاور امور بین المللی شورای عالی صلح که به روز چهارشنبه در سمینار که به هدف نقش جوانان در پروسه صلح در کابل دایر گردیده بود گفت که جوانان می توانند طرح هایشان را در رابطه به برقراری صلح در افغانستان با این شورا در میان بگذارند.

آقای قاسمیار در ادامه گفت:
« جوانان ما در تامین وحدت ملی شما نقش خود را اجرا نماید، نقش شما در تامین وحدت ملی مستقیماً بالای پروسه صلح اثر نیک بجا می گذارد، پس عدالت زمانی تامین می شود، صلح زمانی پایدار می ماند که این تمام شمول باشد که شما تعبیض ها تعصب ها را کنار بگذارید، بخدا تا زمانی که یک دست نشوید اگر کاری ما بجای برسد. »

در این سمینار در کنار صد ها تن از جوانان، نماینده گان نهاد های جامعه مدنی، اکادمی علوم و برخی اعضای شورای عالی صلح هم اشتراک کرده بودند.

تیمور شاه اسحاق زی معین جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ در این سیمینار به اعضای شورای عالی صلح اطمینان داد که نهاد ها و کمیته های جوانان در افغانستان آنچه در توان دارند در پیشبرد تلاش های صلح انجام خواهند داد.

در این سمینار که از سوی معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ به همکاری مالی و تخنیکی شورای عالی صلح به راه انداخته شده بود در مورد مشکلاتی فرا راه جوان نیز بحث های صورت گرفت.

در همین حال شماری از جوانان شرکت کننده گفتند، نقش جوانان زمانی در پروسه صلح موثر واقع می گردد که مشکلات شان حل گردد.

دو تن از آنها در این مورد گفتند:
« پس زمانی که مسوولیت به جوانان سپرده شود آنها می توانند آینده روشن را برای افغانستان بیآورند، هم از طریق سهم گیری در فعالیت های اجتماعی و هم از طریق سهم گیری در فعالیت های سیاسی و فرهنگی. »

افزایش بیکاری در میان جوانان یکی از مشکلات عمده یی است که جوانان در افغانستان با آن رو به رو اند. به اساس معلومات معینیت جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ هنوز هم حدود 4 میلیون افغان که بیشتر آنها را جوانان تشکیل می دهند بیکار هستند. گفته می شود از میان حدود یک میلیون معتاد در افغانستان بیشتر آنها هم جوانان اند.
XS
SM
MD
LG