لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳۰ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۵۴

جسد مارشال فهیم در تپه بادام باغ کابل به خاک سپرده می شود


مسوولان کمیسیون برگزاری تشییع جنازه معاون اول ریاست جمهوری می گویند که قرار است در مراسم به خاک سپاری مارشال محمد قسیم فهیم، نماینده گان از کشورهای خارجی نیز شرکت کنند.

یوسف اعتبار رییس دفتر آقای فهیم و عضو کمیسیون برگزاری تشییع جنازه معاون اول ریاست جمهوری به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که به اساس فیصله اعضای این کمیسیون، جسد آقای فهیم در تپه بادام باغ شهر کابل به خاک سپرده می شود:

« با توجه به اینکه محمد قسیم فهیم مارشال مردم افغانستان بود، شخصیت ملی کشور بود و منصوب به ملت بزرگ افغانستان است، قرار بر این شده که در پایتخت کشور در کابل در تپه به نام بادام باغ دفن شود. وزارت خارجه گفته که معاون کشور هند برای اشتراک در تشییع جنازه می آید و احتمالاً از کشور های دیگر هم که در عزا داری مردم افغانستان خود را شریک می دانند، مانند ایران و پاکستان و دیگر کشور ها تا فردا به کابل بیایند.»

محمد قسیم فهیم که در جریان پنج سال اخیر به عنوان معاون اول ریاست جمهوری افغانستان کار می کرد به روز یکشنبه در خانه اش به عمر 57 سالگی درگذشت.

حکومت افغانستان مرگ آقای فهیم را یک ضایعه دانسته و دستور داده که به رسم احترام به شخصیت وی از روز دوشنبه الی چهارشنبه برای سه روز در کشور عزای عمومی باشد و بیرق افغانستان در حالت نیمه برافراشته قرار بگیرد.

خبر مرگ معاون اول ریاست جمهوری افغانستان برخی افرادی را در بیرون از کشور هم متاثر ساخته است.

شرف الدین ایمان سفیر تاجکستان در افغانستان در این رابطه به رادیو آزادی چنین می گوید:

« تاجکستان یک دوست صمیمی خود را از دست داد، مارشال صاحب در تاجکستان بسیار معروف بود وقتیکه سه سال قبل او در یک سفر رسمی به تاجکستان آمد و همین پروژه خط بزرگ برق که امروز به کابل رسیده با دستان وی افتتاح شد، تمام کشور ما امروز متاثر از مرگ وی شده اند و ما در صدد آن هستیم که مقام عالی رتبه تاجکستان در مراسم تشییع جنازه وی شرکت کند.»

حکومت افغانستان هم چنان روز مراسم خاکسپاری مارشال فهیم را رخصتی عمومی در سرتاسر کشور اعلام کرده است.

شماری از افراد در افغانستان، شخصیت مارشال محمد قسیم فهیم را در داخل کشور از دو بُعد با اهمیت می دانند.

احمد ولی مسعود رییس بنیاد احمدشاه مسعود در رابطه چنین می گوید:

« واقعاً او یک شخصیت برازنده اجتماعی بود، روابط گرمی که با افراد داشت شخصیت او را برجسته ساخته بود و در بُعد سیاسی هم در بیش از چهار دهه گذشته در ابعاد سیاسی، امنیتی فعال بود و همچنان یک شخصیت برجسته نظامی هم بود.»

شماری از نزدیکان معاون اول ریاست جمهوری هم مارشال محمد قسیم فهیم را یک شخصیت عاری از تعصبات قومی و یک مبارز آزادی در کشور می خوانند.

اخیراً وزارت داخله افغانستان اعلام کرد که بخاطر انجام هر چه بهتر مراسم به خاک سپاری جسد مارشال محمد قسیم فهیم، تدابیر جدی امنیتی در کابل روی دست گرفته شده است.

جمشید حبیب زاده
XS
SM
MD
LG