لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۸

لوی څارنوالی، حکم بازداشت 19 تن از متهمین قضیه بحران کابل بانک را صادر کرد


شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی دو تن از متهمین بحران کابل بانک
شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی دو تن از متهمین بحران کابل بانک

لوی څارنوالی افغانستان میگوید حکم بازداشت 19 تن از متهمین قضیه بحران کابل بانک را روز پنجشنبه صادر کرده است.

عبدالبصیر عزیزی سخنگوی این اداره در یک نشست خبری گفت این اولین گام عملی از سوی لوی څارنوالی است که مطابق به حکم رییس جمهور اشرف غنی احمدزی حکم بازداشت نزده تن از عاملین قضیه کابل بانک را صادر می کند:

" امروز لوی څارنوالی افغانستان 19 نفر را که بالای شان حکم محکمه صورت گرفته بود به شمول عبدالقدیر فطرت رییس پیشین دافغانستان بانک حکم شان را صادر کرده و حکم لوی څارنوالی بالای ارگان های کشفی قابل تطبیق است و به زود ترین فرصت ایشان را از آدرس های شان اینها را دستگیر و به اداره لوی څارنوالی افغانستان بسپارند. "

به گفته آقای عزیزی شیرخان فرنود و خلیل الله فیروزی دو تن از متهمین بحران کابل بانک اند که در حال حاضر در بند بسر برده و عبدالقدیر فطرت که از عاملین دیگر این قضیه می باشد در امریکا می باشد.

سخنگوی لوی څارنوالی گفت، راجا گوپال، رام چندران، محمد افضل، محمد طارق میران، کمال ناصر کرور، محبوب شاه فروتن، امین الله خیر اندیش، عبدالبصیر فروغ، امان الله حمید، محب الله صافی، مصطفی مسعودی، مسعود خان موسی غازی، ظفرالله فقیری، شیرآقا حلیم، محمد قسیم رحیمی، بسم الله، محمد عارف سالک، و عصمت الله کسانی اند که به حکم قاضی القضات در بدل ضمانت آزاد شده و به زودی از آدرس های تثبیت شده به لوی څارنوالی آورده خواهند شد.

در عین حال وزارت خارجه افغانستان می گوید تا حال در خصوص تحقیقات در بخش خارجی قضیه کابل بانک از سوی لوی څارنوالی مکتوب به این وزارت فرستاده نشده است.

سراج الحق سراج معاون سخنگوی این وزارت در صحبت با رادیو آزادی در مورد چنین گفت:

" رییس صاحب جمهور حکم تازه را که بخاطر باز کردن دوباره موضوع کابل بانک داده است اگر کدام مکتوب از سوی لوی څارنوالی به وزارت خارجه ارسال گردد ما از طریق نماینده گی های ما در خارج کشور در مورد همین متهمین اقدام خواهیم کرد اما تا حال کدام مکتوب تازه شان برای ما نرسیده است. "

لوی څارنوالی افغانستان در حالی از بازداشت عاملین قضیه کابل بانک سخن میزند که کمیته مستقل و مشترک نظارت و ارزیابی مبارزه با فساد اداری گزارش تحقیقات هشت ماهه خود را در این خصوص به نشر رساند.

احمد راشد بهروز رییس این کمیته گفت، یافته های آنان نشان میدهد تلاش های که بخاطر دوباره حصول کردن نزدیک به یک میلیارد پول های کابل بانک ازسوی ارگان های مختلف صورت گرفته تقریباً ناکام بوده است:

" 982 میلیون دالر حیف و میل شده و از مجموع این پول در جریان چهار سال که از بحران کابل بانک گذشت تمام نهادهای که در این پروسه کار کردند به شمول مدیریت تصفیه کابل بانک، صرف 175 میلیون دالر این پول دوباره گرفته شده، هنوز 807 میلیون دیگر که دارایی های کابل بانک بوده و مشمول پول نقد نیز می گردد هنوز بدست نیامده و تلاش های هم که در این راستا صورت گرفته تقریباً تمام شان ناکام بوده اند. "

مسوولان این کمیته همچنان ابراز نگرانی کردند که کابل بانک جدید از چهار سال به این طرف در نقصان بوده عواید آن مصارف بانک راهم پوره نمی کند.

این کمیته از اقدام رییس جمهور احمدزی در خصوص بازرسی قضیه بحران کابل بانک استقبال کرده و ابراز امیدواری می کند که مساله کابل بانک این بار به گونه جدی پیگیری شود.

از سوی هم لوی څارنوالی افغانستان اطمینان میدهد که بخاطر دوباره حصول کردن پول های کابل بانک برخی از جایدادها را تثبیت و فروش آنرا منع قرار داده است.

جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG