لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۵ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۰۶

افغانستان

وزارت دفاع: ۳۳ مخالف مسلح در ولایات مختلف کشته شدند

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید: در ۲۴ ساعت گذشته در عملیات‌های تصفیوی نیروهای افغان در ولایات مختلف کشور ۳۳ مخالف مسلح دولت کشته و ۲۹ تن دیگر‌ شان زخمی شده‌اند.

در یک اعلامیه این وزارت آمده‌است که این عملیات‌ها در ولایات کنر، ننگرهار، لغمان، میدان وردک، زابل، کندهار، هرات، بغلان، بلخ، جوزجان، فاریاب، کندز و هلمند صورت گرفته و مقدار سلاح و مهمات جنگی نیز به دست نیروهای امنیتی افغان افتاده‌است.

در اعلامیه همچنان آمده‌است که در نتیجه درگیری‌ها یک تن از منسوبین اردوی ملی نیز کشته شده‌است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

بیش از ۳۰ هزار مهاجر افغان روز چهارشنبه از ایران به افغانستان بازگشتند

آرشیف
آرشیف

مقام‌های طالبان در هرات می‌گویند که بیش از ۳۰ هزار مهاجر افغان روز چهارشنبه(25 جون) از ایران به افغانستان بازگشته‌اند.

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در هرات شب گذشته در شبکۀ اکس(تویتر سابق) از قول مقام‌های ایرانی نوشته که ده‌ها موتر دیگر به سمت اسلام‌قلعه در حرکت اند.

پس از آغاز جنگ بین اسرائیل و ایران در سیزدهم جون، روند بازگشت پناهجویان افغان از ایران به افغانستان سرعت یافته است.

براساس گزارش ماه اپریل سال جاری میلادی کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) حدود ۳.۵ میلیون پناهجوی افغان در ایران زندگی می کنند؛ اما این افراد، شامل افغان هایی نمی شود که فاقد اسناد قانونی اقامت در ایران زندگی می کنند.

۲۶ جون، روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر

یک مزرعۀ کوکنار در افغانستان(آرشیف)
یک مزرعۀ کوکنار در افغانستان(آرشیف)

با آنکه بر اساس فرمان رهبر طالبان کشت کوکنار را ممنوع اعلام شده، اما در شماری از ولایات و مناطق افغانستان، هنوز هم کشت‌زارهای کوکنار وجود دارد و دهاقین به نیروهای طالبان اجازه نداده‌اند، تا فصل هایشان را از بین ببرند.

کارشناسان امور زراعت نیز می گویند که برای جلوگیری از کشت کوکنار و روی آوردن مجدد دهقانان به کشت آن در افغانستان، باید اقدامات اساسی صورت بگیرد، زمینه های کشت بدیل و مساعدت با دهاقین فراهم شود.

امروز ۲۶ جون از روز جهانی مبارزه با سوء مصرف و قاچاق مواد مخدر در حالی یاد بود به عمل می آید که ادارۀ سازمان ملل متحد برای مواد مخدر و جرایم(UNODC) در گزارش تازه خود گفته که که استفادۀ سنتی از چرس و تریاک در افغانستان کاهش یافته، در حالی که استفاده از مواد مخدر خطرناک به شمول هیروئین و شیشه افزایش یافته است.

طالبان تا هنوز در این مورد این گزارش چیزی نگفته اند، اما در گذشته ادعا کرده بودند که مصرف مواد مخدر کاهش یافته است.

پژوهش تازه: مردم افغانستان با دشواری‌ در دسترسی به خدمات صحی روبه‌رو هستند

آرشیف
آرشیف

یک پژوهش تازه زیر نام «دسترسی به مراقبت‌های اضطراری، حیاتی و جراحی در افغانستان» نشان می‌دهد که بسیاری از مردم در افغانستان برای دسترسی به خدمات مراقبت صحی دست و پنجه نرم می‌کنند.

سازمان صحی بشردوستانۀ ایمرجنسی و مرکز پژوهش و آموزش در صحت بحران، کمک‌های بشردوستانه و سلامت جهانی پوهنتون پیمونته شرقی (CRIMEDIM) این تحقیق را انجام داده‌اند.

در این پژوهش که امروز منتشر شد، آمده است که بسیاری از مردم با موانع جدی در بخش دسترسی به مراقبت‌های اضطراری، حیاتی و مربوط به مادران روبه‌رو استند.

در ادامه آمده است که موانع مثل هزینه‌ها و فاصله جغرافیایی سبب بروز این وضعیت شده است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان و کاهش چشمگیر کمک‌های جامعه جهانی به این کشور، سکتور صحت در این کشور به شدت زیان دیده است.

ملل متحد: بیش از یک میلیون افغان در پنج ماه اخیر به ایران و پاکستان پناه برده‌اند

 پناهجویان افغان در مرز ایران، آرشیف
پناهجویان افغان در مرز ایران، آرشیف

کمشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یوان‌ایچ سی‌آر) می‌گوید که از اول ماه جنوری الی ۳۱ ماه می سال جاری میلادی، حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار افغان به‌گونه قانونی و غیرقانونی به ایران و پاکستان پناهنده شده اند.

براساس گزارش این سازمان که سه شنبه ۲۴ جون، منتشر شد، در این مدت پنج ماه، ۷۲۲ هزار افغان به پاکستان و ۴۵۰ هزار افغان دیگر به ایران رفته اند.

یوان‌ایچ‌سی‌آر، ممنوعیت آموزش دختران و زنان، ناامنی و نبود فرصت‌های شغلی در افغانستان را از دلایل عمده خوانده که منجر شده تا این تعداد افغان‌ها کشورشان را ترک کنند.

این سازمان از جامعه جهانی خواسته است که برای حل بحران در افغانستان گام‌های موثر بردارد.

طالبان یک نفر را در کنر شلاق زدند

 آرشیف
آرشیف

حکومت طالبان از شلاق زدن یک فرد در ولایت کنر خبر داده است.

در خبرنامۀ ستره محکمه طالبان که چهارشنبه ۴ سرطان، در شبکه ایکس، توییتر سابق منتشر شد، آمده است که این فرد در ولسوالی اسمار ولایت کنر به اتهام آنچه فساد اخلاقی خوانده شده، در محضر عام شلاق زده شد.

این فرد که هویتش فاش نشده همچنان به یک ماه حبس تنفیذی محکوم شده است.

تطبیق مجازات علنی از سوی طالبان اخیراً شدت یافته است.

طالبان در ۳۱ جوزا نیز ۲۵ نفر را در کابل پایتخت افغانستان شلاق زدند.

پیش از این، ریچارد بنیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر در اواسط ماه جوزا گفت که تطبیق مجازات علنی از سوی طالبان افزایش چشمگیری یافته و باید متوقف شود.

تیم بورچیت: مجلس نمایندگان امریکا لایحه‌ای قطع کمک‌های مالی به طالبان را تایید کرد

تیم بورچیت، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده
تیم بورچیت، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده

تیم بورچیت، عضو مجلس نمایندگان ایالات متحده گفته است، لایحه‌ای قطع کمک‌های مالی به طالبان، از سوی مجلس نمایندگان این کشور تایید شده است.

او این لایحه را در ماه جنوری ۲۰۲۴ پیشنهاد کرده بود.

آقای بورچیت، روز دوشنبه در صفحهٔ ایکس (توییتر سابق) خود از تصویب این لایحه زیر عنوان "هیچ پول مالیاتی برای تروریست‌ها" در مجلس نمایندگان خبر داد.

اگر این لایحه در مجلس سنای امریکا نیز تصویب شود، سپس برای تایید به دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور امریکا، راجع خواهد شد.

بر اساس این لایحه، وزارت خارجه ایالات متحده موظف خواهد شد تا سیاست مشخص را برای هرگونه کمک مالی به طالبان تدوین کند.

پیش از این از منتقل شدن حدود ۴۰ میلیون دالر پول کمک امریکا هفته‌وار به افغانستان زیر حاکمیت طالبان گزارش‌هایی متعددی منتشر شده است.

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده گفته است که پول کمک امریکا به دست طالبان می‌رسد، اما طالبان این را رد کرده‌اند.

یو ان اچ سی آر می گوید که به مهاجرین ایرانی در افغانستان، کمک می کند

آرشیف
آرشیف

کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در افغانستان تعهد کرده که به مهاجرین ایرانی که وارد افغانستان شده اند، کمک کند.

عرفات جمال، رئیس کمیشنری عالی سازمان ملل در امور مهاجرین در افغانستان روز گذشته گفت که افراد آنها در سرحد هستند و وضعیت مهاجرین ایرانی را زیر نظر دارند.

آقای جمال افزود که آنها روز یکشنبه(22 جون) چندین مهاجر ایرانی را ثبت نام کرده اند. او افزود که تاکنون تعدادی زیاد از مهاجرین ایرانی وارد افغانستان نشده اند، اما حدود سی خانواده دارای تابعیت دوگانه ایران و افغانستان از ترس جنگ به افغانستان برگشته اند.

دوازده روز پیش، اسرائیل حملات هوایی را بر ایران آغاز کرد.

جایزه ۵ میلیون دالری امریکا برای اطلاعات درباره محمود شاه حبیبی

محمود شاه حبیبی
محمود شاه حبیبی

ایالات متحده برای ارائه معلومات در مورد محمود شاه حبیبی، امریکایی افغان الاصل، پنج میلیون دالر جایزه اعلام کرد.

برنامه "پاداش برای عدالت" مربوط به وزارت خارجه ایالات متحده، روز دوشنبه دوم سرطان در ویب سایت خود در این مورد اعلامیه ای را با تصویری از آقای حبیبی منتشر کرد.

در اعلامیه آمده است که استخبارات طالبان این شهروند امریکایی را در اگست ۲۰۲۲ بازداشت کرده است.

در ادامه گفته شده که "برنامه پاداش برای عدالت، برای اطلاعات که منجر به موقعیت و برگشت محمود شاه حبیبی شود، تا پنج میلیون دالر جایزه در نظر گرفته است."

براساس اعلامیه، محمود شاه حبیبی، همراه با برخی دیگر از کارمندان گروه مشورتی آسیا از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده اما به استثنای حبیبی و یک تن دیگر، همۀ بازداشت شده‌ها آزاد شده اند.

محمود شاه حبیبی- رئیس پیشین اداره هوانوردی ملکی افغانستان
محمود شاه حبیبی- رئیس پیشین اداره هوانوردی ملکی افغانستان

حکومت طالبان هنوز تایید نکرده است که محمود شاه حبیبی نزد آنها است.

در اعلامیه ایالات متحده آمده است که طالبان هنوز هیچ اطلاعاتی را در مورد محل بود و باش و وضعیت حبیبی ارائه نکرده است.

محمود شاه حبیبی، رئیس پیشین اداره هوانوردی ملکی افغانستان بود و پس از سقوط جمهوری مخلوع یک شرکت را در کابل اداره می‌کرد.

تقویت همکاری‌های دوجانبه؛ محور گفتگوی متقی و فیدان درباره افغانستان و منطقه

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان

در دیدار میان امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان و هاکان فیدان وزیرخارجه ترکیه در مورد روابط دو جانبه و وضعیت منطقه بحث شده است.

خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان دوشنبه دوم سرطان خبر داد که این دیدار در حاشیه پنجاه‌و‌یکمین نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول صورت گرفته است.

گفته شده که در این دیدار، دو مقام، روابط ترکیه و افغانستان را مهم خوانده و روی گسترش آن تاکید کردند.

حکومت طالبان با گذشت نزدیک به چهارسال هنوز از سوی هیچ کشوری به رسیمت شناخته نشده است اما ترکیه در جمع معدود کشورهای است که روابط نزدیک خود با طالبان را حفظ کرده.

این در حالیست که شماری از رهبران و مقامات پیشین افغانستان نیز پس از برگشت طالبان به قدرت به ترکیه پناه بردند.

نشست شورای امنیت بر تأثیر محدودیت‌های طالبان بر زنان افغانستان متمرکز خواهد بود

روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما
روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما

انتظار می‌رود که روزا اتونبایوا، رئیس هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما دوشنبه ۲ سرطان در نشست شورای امنیت در مورد این کشور سخنرانی کند.

او قرار است در مورد مراحل بعدی روند دوحه در این جلسه معلومات ارائه کند.

روند دوحه، دو سال پیش به عنوان یک نقشه راه سیاسی برای تعامل موثرتر و منسجم‌تر بین المللی با طالبان آغاز شده بود.

همچنان انتظار می‌رود که در این نشست روی شماری موضوعات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و حقوق بشری در افغانستان بحث شود.

جویس ماسویا، معاون سرمنشی ملل متحد در امور بشردوستانه و سیما باهوس، رئیس اجرایی بخش زنان این سازمان نیز در نشست امروز شورای امنیت سخنرانی می‌کنند.

گفته می‌شود که بحث های اشتراک کنندگان نشست امروز شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، بگونه مشخص روی تاثیرات محدودیت ها و پالیسی های سختگیرانه طالبان بر زنان و دختران در این کشور متمرکز خواهد بود.

طالبان پس از برگشت به قدرت در نزدیک به چهارسال گذشته، دروازه های مکاتب بالاتر از صنف ششم و دروازه‌های پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بسستند و همچنان حضور زنان در باشگاه‌های ورزشی، حمام‌های عمومی، سفر بدون محرم و کار در بسیاری از اداره های دولتی را منع قرار دادند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG