شماری از رسانههای غربی مقالاتی را در مورد چگونگی نقش امریکا در جنگ افغانستان به نشر رسانیدهاند.
واشنگتن ایکزامینر
نشریه واشنگتن ایکزامینر در شماره اخیرش مطلبی را به نشر رسانیده تحت عنوان وقت آنست است که ایالات متحده امریکا افغانستان را به حال خود بگذارد.
نشریه از پیشنهادی یاد کردهاست که اخیرا از سوی یک گروه از متخصصین درمورد مشارکت دوامدار با افغانستان ارایه شد و افغانستان را جبهه کلیدی مبارزه وسیع علیه خشونتهای تندروان در یک شرق میانه وسیع تر خواند.
این گروه که متشکل از جنرال ستنلی مککرستل و دیوید پتریوس قوماندانان اسبق قوای امریکا در افغانستان است گفتهاست، برای آنکه از مبدل شدن دوباره افغانستان به پناهگاه سازمانهای تروریستی جلوگیری کرد، به حضور درازمدت قوای امریکایی در افغانستان نیاز است، تا ثبات در منطقه یقینی گردد.
واشنگتن ایکزامینر مینویسد این قابل درک است که مقاماتی که تخصص شان با ستراتیژی فعلی ایالات متحده وابسته گی دارد با مشکل ناکامی را اعتراف میکنند ولی واقعیت این است که دلیل خوبی برای ماندن در افغانستان وجود ندارد.
به نوشته نشریه این مبحث که گویا در افغانستان باید ماند تا آن کشور دوباره پناهگاه تروریستان نشود به چندین دلیل صعیف است و روی این ترس میچرخد که گویا خروج نیروها منتج به برگشت طالبان و قبضه قدرت توسط آنها خواهد شد.
ولی به نوشته واشنگتن ایکزامینر، با وجودیکه طالبان تا ۲۰۰۱ از القاعده میزبانی میکردند، احتمال بسیار کم میرود که بار دیگر این کار را بکنند.
نشریه مینویسد، طالبان برای این کار شان شدیدا مجازات شدند.
واشنگتن پوست
واشنگتن پوست در مطلبی در اشاره به حمله طالبان بر کمپ شوراب هلمند مینویسد که به گفته روزنامه، پولیس محلی در حال مغلوب شدن بود که مقامات افغان خواهان حمایت هوایی شدند.
واشنگتن پوست مینویسد در ظرف یک ساعت طیارههای بی پیلوت امریکایی در آسمان هلمند ظاهر شدند. به گفته نویسنده قوماندان امریکایی نمیدانست که افراد مسلح که در زمین میجنگیدند مخالفین بودند یا عساکر افغان.
به همین سبب به نوشته نویسنده، قوماندان امریکایی امر کرد که نزدیکی آنها را هدف قرار دهد تا جنگجویان بدانند که امریکاییها رسیدند.
به نوشته واشنگتن پوست حادثه سوم اکتوبر مثالی از حوادثی بود که در افغانستان رخ میدهند. به نوشته نشریه نقش، آینده امریکا در جنگ افغانستان موضوعی است که در بحثهای کمپاین انتخاباتی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری امریکا توجه زیاد به آن صورت نگرفتهاست.
ولی نویسنده از قول یک عضو مرکز مطالعات امنیت ملی امریکا مینویسد که گفتهاست، در دسترس اداره جدید امریکا باید ستراتیژی گذاشته شود که نشان دهد باخت تدریجی دیگر بس است.
در این مقاله هلمند به حیث یکی از مراکز اصلی طالبان، تجارت هیرویین و جبهه خوانده شدهاست که حوادث در آن به شکل سمبولیک و خونین ادامه دارد.
واشنگتن پوست مینویسد ولایت هلمند که در آن عملیات قوای امریکایی بزرگترین عملیات نظامی دانسته میشود با آنهم گزارشها میگویند که ۸۵ درصد خاک این ولایت در چنگ طالبان قرار دارد.
یک مشاور امریکایی نوشتهاست ما به یک بنداژ بسته در زخم شباهت داریم. واشنگتن پوست از قول یک مقام امریکایی نوشته که گفته است از سال ۲۰۰۹ به اینطرف یعنی زمانیکه رئیس جمهور اوباما سی هزار نیروی اضافی به افغانستان فرستاد، این کار بار بار تکرار شد و به همین دلیل قوای امریکایی مترددند که آیا وظیفه نیروهای افغان را برای شان انجام دهند یا اینکه در کنار یک اردوی توانا در حاشیه ایستاده و از آنها نظارت کنند.