لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۰۴

منطقۀ قره شیخی خواجه سبزپوش فاریاب به دست طالبان سقوط کرد


منطقۀ قره شیخی در ولسوالی خواجه سبزپوش ولایت فاریاب شب گذشته بار دیگر شاهد درگیری‌های شدید میان نیروهای امنیتی و شورشیان طالب بود و در نتیجه این منطقه به دست گروه طالبان افتاده‌است.

عبدالله معصومی ولسوال خواجه سبزپوش فاریاب در صحبت با رادیو آزادی در خصوص علت سقوط منطقه قره شیخی به دست طالبان چنین گفت:

عبدالله معصومی ولسوال خواجه سبز پوش
عبدالله معصومی ولسوال خواجه سبز پوش

"متأسفانه نیرو‌های اردوی ملی در قره شیخی از پوسته‌های خود بدون مقاومت عقب نشینی کردند و درین حال نیروهای مردمی هم مجبور شدند تا پوسته‌های مربوط خود را ترک کرده و عقب نشینی بکنند، هر چه که تلاش کردیم مسئولان اردو نخواستند که با ما همکاری نمایند روی این دلیل این منطقه با ۸ قریۀ دیگر به دست طالبان افتاد، فعلاً در آن مسیر که شاهراه نمبر ۱ نیز موقیعیت دارد عبور و مرور به‌روی همه‌گان قطع گردیده و طالبان در چند نقطه، چک پاینت‌های خود را ایجاد نموده‌اند.»

ولسوال خواجه سبزپوش همچنان می‌فزاید، طالبان پس از آن که منطقه قره شیخی را تصرف کردند دو قرارگاه نظامی را نیز به آتش کشیده و شماری از نیرو‌های امنیتی را به قتل رسانیده‌اند.

آقای معصومی در باره می‌گوید:

«بعد از سقوط، طالبان داخل قره شیخی شده، قرارگاه اردوی ملی و قرارگاه فیاض‌خان قوماندان خیزش‌های مردمی را به آتش کشیدند و در نتیجه درگیری‌ها دو تن از نیروهای اردوی ملی به دست طالبان افتاد و یک نفرِ دیگر‌شان شهید شدند و در ضمن ۳ نفر از نیروهای مردمی شهید و ۲ نفر دیگر آن‌ها زخمی گردیدند.»

با وجودیکه منطقه یاد شده به دست جنگجویان طالب قرار گرفته اما عبدالکریم یورش سخنگوی قوماندانی امنیه فاریاب می‌گوید، قوت‌های امنیتی مستقر در آن ساحه عقب نشینی تاکتیکی نموده و به گروه طالبان ضربات سختی را وارد کرده‌اند.

آقای یورش می‌افزاید، درین رویداد ۸ تن از طالبان به قتل رسیده و ۵ تن دیگر‌ شان زخمی شده‌اند.

نیروهای افغان در فاریاب
نیروهای افغان در فاریاب

او گفت:

« شب گذشته که مخالفین مسلح در منطقۀ قره شیخی بالای پوسته‌های امنیتی‌ما حمله ور شده بودند دشمن با دادن تلفات سنگین ۸ کشته و ۵ زخمی از ساحه متواری شدند و در جریان درگیری‌ها ۲ تن از نیروهای پولیس محلی‌ما نیز شهید گردیدند و ۲ نفر هم از نیروهای مربوط به خیزش مردمی جراحت سطحی برداشتند که وضع صحی‌شان خوب می‌باشد. »

آقای یورش همچنان افزود، در رویداد مشابه دیگر در قریۀ تیجم ولسوالی المار ۵ طالب مسلح کشته و زخمی شده‌اند.

درین حال قوماندان لوای اول قول اردوی ۲۰۹ شاهین در زمینه در مورد عقب نشینی قوت‌های خود از منطقه قره شیخی به رادیو آزادی چنین گفت:

"در هر جا که طالب وجود داشته باشد اردو کوه به کوه پشت طالب گشته نمی‌تواند، هر جای‌که برای نیرو‌های‌ما مناسب بود، از خود دفاع کرده می‌توانستیم، راهِ درست و خوب داشته باشد و همچنان سایر پوسته‌های خود را حمایت کرده بتوانیم، آنجا را انتخاب و تصرف می‌کنیم، قوت‌های حمایتی را که ما به ولسوالی خواجه سبزپوش توظیف کرده‌ایم باید ولسوال از آن استفاده خوب بکند."

منطقۀ قره شیخی در ولسوالی خواجه سبزپوش، سال گذشته نیز به دست گروه طالبان افتاده بود که با راه اندازی عملیاتِ ۲۰ روزه این منطقه دوباره توسط نیروهای امنیتی از تصرف طالبان خارج گردید.

به گفته مسئولان محلی، این بار نیز با سقوط این منطقه حدود ۸ قریه به دست طالبان افتاده و چالش‌های زیادی را در مسیر شاهراه برای باشندگان فاریاب ایجاد نموده‌است.

گزارش از: رحمت‌الله رها

XS
SM
MD
LG