لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۴ جوزا ۱۴۰۵ کابل ۰۸:۴۶

برشنا شرکت: تا چند روز آینده جریان برق ترکمنستان به افغانستان عادی می‌شود

مسئولان شرکت برشنا می‎گویند، در چند روز آینده جریان برق از ترکمنستان به افغانستان به حالت عادی بر می‎گردد.

ترکمنستان در آخرین روز سال ۲۰۱۷ برق صادراتی‌اش به ولایت‎های جوزجان، سرپل، فاریاب و هرات را قطع کرد و علت آن بلند رفتن نرخ برق وارداتی گفته شده‎است.

بر اساس معلومات این شرکت، ترکمنستان می‎خواهد از آغاز سال ۲۰۱۸ میلادی نرخ برق صادراتی‌اش به افغانستان را از دو سنت به چهار سنت دالر امریکایی فی کیلو ولت افزایش دهد.

عبدالوکیل ناصری رئیس عملیاتی شرکت برشنای افغانستان امروز سه شنبه «۱۲ جدی ۱۳۹۶» به رادیو آزادی گفت که برق وارداتی از ترکمنستان به ولایت‎های سرپل، جوزجان، فاریاب و هرات به‌گونه مؤقت فعال شده و به زودی یک هیئت افغان به‌خاطر حل این مشکل به آن‌کشور سفر خواهد کرد.

ناصری: صد درصد امید وجود دارد که این مشکل حل خواهد شد.
ناصری: صد درصد امید وجود دارد که این مشکل حل خواهد شد.

او افزود:

"برق مسئله مؤقتی است، رئیس ما به‌سوی عشق‌آباد در حرکت است تا این مشکل را حل کند. حکومت یک هیئت متشکل از سه وزارت به ریاست شرکت برشنا را تعیین کرده و به ترکمنستان سفر عاجل خواهد کرد و صد در صد امید وجود دارد که این مشکل حل خواهد شد."

آقای ناصری گفت، پیش از قطع شدن برق ترکمنستان، جانب افغانستان پیشنهاد بلند شدن نرخ برق ترکمنستان را رد کرد، اما عشق‌آباد ناگهان برق صادراتی‌اش به چند ولایت افغانستان را قطع کرد.

وی افزود که در جریان تماس تیلیفونی با مقام‎های ترکمنستان، مسئولان آن کشور پذیرفتند که برای یک ماه جریان برق آن‌کشور به افغانستان فعال باشد.

برق ترکمنستان از راه بندر آقینه در ولایت‎های فاریاب، سرپل، جوزجان و هرات به مصرف می‎رسد.

از سوی هم مولوی لطف‌الله عزیزی والی جوزجان به رادیو آزادی گفت، اگر جریان برق ترکمنستان به افغانستان به حالت عادی برنگردد، زنده‎گی روزمره مردم و سکتور صنعت در این ولایات با چالش روبه‌رو خواهد شد.

او افزود:

"پس از قطع شدن برق ترکمنستان، باشنده‎گان شهر شبرغان و ولسوالی‎های جوزجان به مشکل روبه‌رو شده‎اند. امید داریم که جریان برق دوباره فعال شود. این‌جا فابریکه‎های جرق دق و خواجه گوگردک فعال است و اگر برق نباشد بسیاری کارگران بی‌کار می‎شوند."

افغانستان اکنون حدود ۱۲۰۰ کیلو وات برق از کشورهای ترکمنستان، ازبکستان، تاجکستان و ایران وارد می‎کند، در حالی‎که این کشور به هفت هزار کیلو وات برق نیاز دارد.

بر اساس معلومات شرکت برشنا، حدود ۹۰ درصد برق افغانستان وارداتی است.

گزارش: نورالله شایان

راپور از این بخش است
XS
SM
MD
LG