لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۷:۳۳

۴۵۰ باغ پسته در ولایت‌های کندهار، هلمند و ارزگان ایجاد می‌شوند


مؤسسه "میرسی کور" برای دهاقین ولایت‎های کندهار، هلمند و ارزگان از طریق پروگرام معيشت ۴۵۰ باغ پسته ایجاد می‎کند.

مقامات محلی ولایت کندهار هنگام توزيع هزارها نهال پسته در ولسوالی دند این ولایت گفتند که این پروگرام از سوی اداره مبارزه با مواد مخدر، جرایم سازمان ملل‌متحد و اتحادیه اروپا تمویل می‎شود که هدف آن جلوگیری از مواد مخدر، گسترش کشت حلال و کمک با باغبان‎ها است.

بر اساس این برنامه ۲۵ باغ پسته در کندهار، ۱۴۰ باغ در هلمند و ۶۰ باغ هم در ولایت ارزگان ایجاد خواهند شد.

حبیب‌الرحمن سجاد سخنگوی ریاست زراعت کندهار هنگام توزيع هزارها نهال پسته در ولسوالی دند این ولایت گفت که از طریق این برنامه در هفت ولسوالی کندهار نهال‎های پسته توزيع خواهند شد.

پسته
پسته

او افزود:

"این باغ‎های پسته در ولسوالی‎های میوند، پنجوایی، ژیری، دند، ارغنداب، تخته پل و سپین بولدک ایجاد خواهند شد، برای این ولسوالی‎ها نزدیک به ۳۰ هزار نهال توزيع خواهد شد."

از سوی دیگر گل محمد شکران رئیس مبارزه علیه مواد مخدر ولایت کندهار می‎گوید که پسته بدیل خوبی برای کشت کوکنار است.

به‌گفته وی فایده پسته در مقایسه با کوکنار بیشتر است و در افغانستان و کشورهای خارجی بازاری خوبی دارد.

آقای شکران می‎گوید که این پروگرام از سوی اداره مبارزه با مواد مخدر، جرایم سازمان ملل‌متحد و اتحادیه اروپا تمویل می‎شود که هدف آن جلوگیری از مواد مخدر، گسترش کشت حلال و کمک با باغبان‎ها است.

او افزود:

"هدف این پروگرام مبارزه با مواد مخدر است، فایده این باغ‎ها در مقایسه با کوکنار بیشتر است، هم بازار داخلی دارد و هم خارجی و برای تقویت زراعت و اقتصاد ما نیز بهترین راه‌است."

مقامات محلی کندهار تا اکنون در مورد هزینه این پروگرام چیزی نگفته‎اند.

در عین حال شماری از دهاقین پسته را بدیلی خوبی برای کشت کوکنار می‎خوانند.

آنان می‎گویند درختان پسته در کنار این‎که ثمر و فایده خوب دارند به آب نیز کم ضرورت دارند.

محصولات تازه پسته
محصولات تازه پسته

عبدالواسع رئیس اتحادیه دهاقین کندهار به رادیو آزادی گفت، قبل از توزيع نهال‎های پسته به دهاقین در بخش پرورش این نهال‎ها، کنترول امراض و بخش‎های دیگر آموزش داده شده‎است.

او افزود:

"نظر به نباتات دیگر نهال‎های پسته خوب است، باغبان‎های کندهار بیشتر خواستار این نهال‎ها هستند چون در کندهار آب کافی وجود ندارد و این درختان آب کم ضرورت دارند، خوشبختانه که باغ‌های پسته در بعضی از ولسوالی‎های کندهار نتیجه خوبی داده‎اند."

مسئولین زراعت ولایت کندهار می‎گویند که طی چند سال گذشته در این ولایت چندین باغ پسته به‌گونه امتحانی ایجاد شده‎اند و برای باغبان‎ها و دهاقین مؤثریتی خوبی داشتند.

راپور: صادق رشتينی

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG