لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۶ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۶

کمیسیون انتخابات: دیتابیس و روند انتقال اطلاعات بایومتریک به این سیستم افتتاح شد


کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان می‌گوید افتتاح سرور یا دیتابیس و روند انتقال اطلاعات بایومتریک به این سیستم در حضور داشت نماینده‌گان و ناظرین نهادهای ملی و بین المللی رسماً در مرکز این کمیسیون در کابل آغاز گردید.

ذبیح الله سادات معاون سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که این روند به هدف تامین شفافیت و مشخص شدن آرای تکراری صورت گرفته است.

او افزود:

"امروز در کمیسیون انتخابات سیستم سرور افتتاح گردید و وظیفه سرور این است همه مواد که در سیستم بایومتریک وجود دارد به کابل انتقال داده شده و بعداً همرای سرور وصل می‌شود تا همه مواد به شکل آنلاین به سرور انتقال داده شود."

آقای سادات گفت که تا کنون مواد بایومتریک از بیست و سه ولایت به کابل انتقال یافته و متباقی ده ولایت دیگر نیز تا چند روز دیگر به کابل انتقال خواهد یافت.

وی می‌گوید تلاش می‌شود تا زمان تعیین شده برای اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ولسی جرگه این روند به صورت درست عملی و تکمیل گردد.

این در حالیست که روز گذشته کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان از تاخیر در زمان اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ولسی جرگه خبر داد.

مسئولان این کمیسیون گفتند که نتایج ابتدایی انتخابات ولسی جرگه ۳۲ ولایت در دوم قوس و از ولایت کابل در دهم قوس اعلام خواهد شد.

در حالی‌ که مطابق به تقویم انتخابات قرار بود نتایج ابتدایی انتخابات ولسی جرگه در ۱۹ ماه عقرب اعلام شود اما کمیسیون مستقل انتخابات آن را چند هفته به تاخیر انداخت.

در این حال برخی از نهادهای ناظر انتخاباتی از شیوه های کار کمیسیون مستقل انتخابات انتقاد کرده و میگویند این شیوه ها نمی‌تواند در بخش تامین شفافیت و تفکیک آرای پاک و تقلبی مؤثر تمام شود.

محمد نعیم ایوب زاده رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا (تیفا) در مورد افتتاح سرور و آغاز روند انتقال اطلاعات بایومتریک شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات چنین گفت:

محمد نعیم ایوب‌زاده
محمد نعیم ایوب‌زاده

او افزود:

"متأسفانه اساس سیستم خراب است وقتی که اساس خراب باشد این گونه نمایشات کمک نمی‌کند برای شفافیت و تفکیک رای سیاه و سفید و دوم این‌که کاری را که اینها انجام می‌دهد نظارت‌اش خیلی مشکل است، چه ضمانت وجود دارد که کسانی دیگری در آن شصت خود را نمانده باشند پس از انتقال از محلات و مراکز، چه تضمین وجود دارد کسانی‌که شصت خود را مانده‌اند تذکره یا استیکراش جعلی نبوده باشد."

این در حالیست که کمیسیون مستقل انتخابات تلاش کرد تا انتخابات ولسی جرگه سال ۱۳۹۷ را با استفاده از سیستم بایومتریک که یکی از خواست‌های احزاب سیاسی را تشکیل می‌داد در کابل و ولایات راه اندازی کند.

اما انتقادهای وجود داشت که در روز برگزاری انتخابات وسایل بایومتریک در برخی مراکز درست فعال نبوده و مشکلات را به همراه داشته است.

محمد نعیم ایوب زاده رئیس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا می‌گوید کمیسیون مستقل انتخابات در مشوره با همکاران و شرکای انتخاباتی‌اش روی یک میکانیزم دقیق تفکیک کار کند زیرا به گفته وی کمیسیون مستقل انتخابات تنها از طریق سیستم بایومتریک به نتیجه نرسیده و مشکلات را به همراه خواهند داشت.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG