لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۱۱ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۵۱

حکومت افغانستان: تمام طرف‌ها دخیل در روند صلح باید از طرح صلح حکومت حمایت کنند


ارگ ریاست جمهور افغانستان
ارگ ریاست جمهور افغانستان

حکومت افغانستان می‌گوید که از هر آن حرکت که در رابطه به صلح افغانستان حمایت می‌کند که با آن‌ها هماهنگ ساخته شود.

حکومت افغانستان می‌گوید که تمام طرف‌ها دخیل در روند صلح افغانستان باید در چوکات طرح صلح حکومت به پیش رفته و از این طرح حمایت کنند.

هارون چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان روز یکشنبه به رادیو آزادی گفت که تلاش های جاری صلح زمانی نتایج عملی خواهد داشت که با حکومت افغانستان هماهنگ شده و طالبان به میز مذاکره با حکومت افغانستان بنشینند.

او افزود:

"تلاش‌های که برای صلح جریان دارد، تمام آن نه، اما اکثریت آن در چوکات طرح صلح حکومت است، تلاش های خلیل‌زاد نیز در هماهنگی با حکومت افغانستان میباشد و مشترکاً به پیش می‌رود، دیگر هر سیاسیون و افغان که است، آن‌ها حق دارند که در مورد صلح بحث و گفتگو کنند، اما نتایج آن زمانی جنبه عملی و مثبت را به خود می‌گیرد که گفتگوهای مستقیم با حکومت آغاز گردد و در آنجا روی مسایل بنیادی بحث و توافق شود."

هارون چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان
هارون چخانسوری سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

آقای چخانسوری میگوید که طرح و نقشه که برای صلح از سوی حکومت افغانستان آماده شده است در آن نقش همه جناح های دخیل واضح شده است.

این در حالیست که چند روز قبل شماری از مقامات حکومت قبلی افغانستان، برخی از اعضای شورای ملی و سیاسیون کشور با نماینده‌گان طالبان در مسکو برای دو روز نشست کردند که نماینده حکومت افغانستان در آن حضور نداشت.

پس از ختم این نشست حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان در صحبت با خبرنگاران گفتگوها در این نشست را قناعت بخش خواند و شیر عباس ستانکزی رئیس هیئت ده نفری طالبان نیز در صحبت با خبرنگاران گفت که گفتگوهای شان با سیاسیون افغان در مسکو موفق بود.

شرکت کننده‌گان نشست مسکو در پایان نشست دو روزه شان مشترکاً یک قطع نامه ۹ ماده‌یی را نیز منتشر کردند که در آن روی بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان و بیرون ساختن نام رهبران طالب از لیست سیاه تأکید شده بود.

اما حکومت افغانستان این نشست را تلاش درست برای صلح ندانسته و گفته است که این گونه نشست ها برای صلح و امنیت افغانستان سودی ندارد.

دفتر رئیس جمهور غنی بالای نشست مسکو انتقاد کرده و سیاسیون شرکت کننده در این نشست را متهم کرده است که آن‌ها در تلاش بدست آوردن قدرت استند.

در این حال شورای عالی صلح افغانستان می‌گوید که هر حرکت که بنام صلح خلاف منافع ملی کشور باشد برای آنان قابل قبول نیست.

سید احسان طاهری سخنگوی این شورا در مورد به رادیو آزادی گفت:

سید احسان طاهری سخنگوی شورای عالی صلح
سید احسان طاهری سخنگوی شورای عالی صلح

“هر آن نظر و حرکت که با ما هماهنگ است و روند صلح را تقویت میکند، ما از آن حمایت میکنیم، بدون آن هر آن حرکت های که به وحدت ملی صدمه میرساند از سوی شورای عالی صلح مردود شمرده شده و ما از هرگونه همکاری با آنها خودداری میکنیم."

این اظهارات درحالی بیان میگردد که شک ها در مورد نیت حکومت افغانستان در پیوند به صلح بیشتر شده است، چیزیکه حکومت همواره آن را رد کرده است و رئیس جمهور غنی به بارها در سخنان اش گفته است که صلح برایش اولویت داشته و به قیمت سرش متعهد به تامین آن میباشد.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG