لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۲۸

رئیس جمهور غنی: یکی از عوامل شکست قشون سرخ شوروی وقت وحدت و یکپارچه‌گی مردم بود


آرشیف
آرشیف

رئیس جمهور افغانستان میگوید یکی از عوامل شکست قشون سرخ شوروی وقت در افغانستان وحدت و یکپارچه‌گی مردم بوده و حالا نیز با این وحدت می‌شود به صلح پایداردست یافت.

پس از گذشت سی سال از بیرون شدن قشون سرخ شوروی وقت از افغانستان حالا مقامات افغان میگویند که امروز نیز افغانستان در یک مقطع اساس از تاریخ قرار داشته و برای تامین صلح به وحدت و یکپارچه‌گی مردم نیاز است.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از طریق یک پیام ویدیوی نشر شده در نشست که به مناسبت ۲۶ دلو سی و مین سال روز خروج قشون سرخ شوروی وقت در ارگ برگزار شده بود گفت این پیروزی به اثر یکپارچه‌گی مردم بدست آمده و امروز نیز به چنین وحدت در کشور نیاز دیده میشود.

او افزود:

"آنچه در آن زمان موجب پیروزی ما گردید ایمان به خداوند و سپس وحدت و یکپارچه‌گی مردم ما در آن راه مقدس بود ما اکنون یکبار دیگر در یکی از مقاطع سرنوشت ساز تاریخ خود قرار گرفته‌ایم ما میتوانیم به وحدت و یکپارچه‌گی و عزم ملی به جنگ و ناامنی نقطه پایان گذاشته و به صلح راستین و پایداردست یابیم."

رئیس جمهور از جهاد مردم در برابر تجاوز شوروی وقت برافغانستان منحیث یک دستآورد بزرگ یاد کرده و آن‌را بخش از تاریخ این کشور خواند.

نیروهای شوروی وقت مجهز با تانک، و تجهیزات جنگی پيشرفته در ششم جدی سال ۱۳۵۸، بر افغانستان تجاوز نمود پس از نو سال حضور در افغانستان در ماه دلو سال ۱۳۶۷ افغانستان را ترک کردند.

در نشست که به همین مناسبت در ارگ ریاست جمهوری برگزار شده بود مقامات حکومت و شماری از چهره های جهادی پیرامون موضوع سخنرانی کرده و بیرون شدن نیروهای شوروی وقت از افغانستان را پیروزی حق برباطل خواندن.

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان در این نشست ضمن اشاره به موضوع به تلاش های صلح و دولت سازی تماس گرفته و تاکید کرد که طرح های مربوط به صلح نباید به گونه مدیریت شود که کشور را به عقب برگرداند.

او افزود:

"هیچ پروسه صلح بدون حضور دولت افغانستان به فرجام نیک نمیرسد و عقیم خواهد ماند بناً توقع همه ما از جوانب دخیل در قضیه این است که هیچ پروسه را در غیاب دولت افغانستان به عنوان نماینده مشروع قانونی مردم تعقیب نکنند."

سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان
سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور افغانستان

وی همچنان تاکید کرد کسانیکه شعارهای دولت موقت را سرداده ما را به عقب برمی گردانند و به گفته وی کسانیکه طبل جنگ را می کوبند باید به صلح حاضر شوند.

در این نشست عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه حکومت نیز پیرامون دستآوردهای جهاد و خروج نیروهای شوروی وقت سخنرانی کرده و در ضمن گفت که در مسایل صلح باید به حفظ دستآورد های گذشته توجه گردد.

آقای عبدالله گفت حاضر است بخاطر آمدن صلح حاضر است حتا از چوکی‌اش بگذرد و در ضمن از سیاسیون کشور نیز خواست را مطرح کرد.

اجرائیه رئیس عبدالله عبدالله
اجرائیه رئیس عبدالله عبدالله

او افزود:

"توقع من از سیاسیون کشور اینست در جای که نقاط مشترک ماست باید باهم همکاری کنیم و در جای که رقابت مشروع آنهم انتخابات است رقابت مشروع داشته باشیم و انشاالله که همین مسئله راه گشایی مسایل افغانستان خواهد شد."

در این نشست فضل الهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه و عبدالهادی ارغندیوال یکی از چهره های جهادی و سیاسی کشور نیز از طرح صلح حکومت حمایت کرده و تاکید کردند که همه باید زیر یک چتر آنهم حکومت افغانستان برای آوردن صلح پایدار در کشور تلاش کنند.

گزارش: جاوید حسن زاده

XS
SM
MD
LG