لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۲ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۲۸

وزارت خارجۀ پاکستان از سرمایه‌گذاری چین در کشورش دفاع کرد


آرشیف
آرشیف

سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان بار دیگر از دهلیز اقتصادی چین- پاکستان دفاع کرد.

عایشه فاروقی سخنگوی این وزارت به روز پنجشنبه ۲۳ ماه جنوری در نشست خبری هفته‌وارش در اسلام‌آباد گفت که تکمیل شدن این پروژه اولویت مهم حکومت پاکستان است.

او این پروژه را برای کشورش سازنده و با ارزش خواند.

واشنگتن می‌گوید که پروژۀ ایجاد دهلیز اقتصادی چین- پاکستان به‌قدر کافی شفاف نیست و پاکستان به چین خیلی بدهکار خواهد شد.

به اساس گزارش روزنامۀ پاکستانی دان، الیس ویلز معاون وزارت خارجۀ ایالات متحده در امور آسیای مرکزی و جنوبی به روز سه شنبه هفته جاری در این باره در یک مرکز تحقیقاتی در پاکستان اظهارات مشابه داشت.

الیس ویلز معاون وزارت خارجۀ ایالات متحده
الیس ویلز معاون وزارت خارجۀ ایالات متحده

سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان در پاسخ به یک سوال در مورد سخنان بانو ویلز گفت: "این ادعا که پروژۀ دهلیز اقتصادی چین- پاکستان به شکل قرض‌های غیرامتیازی عملی می‌شود، به دُور از حقیقت است."

عمران خان صدراعظم پاکستان پیش از رسیدن به‌قدرت با زیر سوال بردن شفافیت این پروژه نگرانی‌اش را در زمینه افزایش قرض‌های آن کشور ابراز کرده بود.

اما از سال ۲۰۱۸ میلادی به‌این‌سو که صدراعظم پاکستان شد از ابراز نظر در این مورد خودداری کرد.

ولی شماری از اعضای کابینۀ خان از نیاز برای گفتگوی دوباره در مورد این معامله سخن گفته اند.

هرچند اسلام‌آباد از دهلیز اقتصادی چین-پاکستان دفاع می‌کند، در عین حال به‌دنبال روابط بهتر با امریکا نیز است.

صدراعظم عمران خان طی شش ماه اخیر حداقل سه بار با دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده دیدار کرده است.

دونالد ترمپ در دیدارش با عمران خان صدراعظم پاکستان
دونالد ترمپ در دیدارش با عمران خان صدراعظم پاکستان

آنها آخرین بار به روز سه شنبه در حاشیۀ اجلاس مجمع اقتصادی جهان در شهر داووس سویس ملاقات کردند.

دهلیز اقتصادی چین-پاکستان جز از پروژه بزرگ زیربنایی "یک کمربند، یک‌راه " است و چین تعهد کرده که حدود ۶۰ میلیارد دالر در ایجاد این دهلیلزسرمایه‌گذاری می‌کند.

XS
SM
MD
LG