لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۱

دهقانان کندهار در میان همه‌گیری ویروس کرونا به کشت کوکنار رو آورده اند


کشت کوکنار در ولایت کندهار افزایش یافته است
کشت کوکنار در ولایت کندهار افزایش یافته است

در میان گسترش ویروس همه‌گیر کرونا در افغانستان، دهقانان در ولایت جنوبی کندهار بار دیگر کشت کوکنار را افزایش داده اند.

به گفتۀ آنان، ناداری و بیکاری، مجبور شان کرده تا بار دیگر کشت کوکنار را افزایش دهند، چیزی که بهترین محصول نقدی برای دهقانان محلی در افغانستان خوانده می‌شود.

نورآقا دهقان جوان در ولسوالی ژړی ولایت کندهار می‌گوید، بیکاری و نبود کارخانه در ولسوالی شان، او را مجبور به کشت کوکنار کرده است.

نورآقا به رادیو آزادی گفت، ولسوالی ژړی پیش از این شدیداً از خشکسالی متضرر شده بود و اکنون با شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی مردم بیشتر از پیش خراب شده است.

او گفت: "کار خانه‌ها وجود ندارد، خشکسالی ما را تباه کرد و حالا ویروس کرونا هم آمده. دیگر هیچ گزینۀ به جز از کشت کوکنار نداریم اما اینکه حکومت کمک کند و برای ما کارخانه ایجاد کند."

کشت وسیع کوکنار در ولایت کندهار
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

بسیاری از دهقانان در افغانستان برای زنده ماندن از جنگ طولانی به کشت کوکنار ادامه داده اند.

کشت کوکنار بیش از هر محصول دیگر منافع بیشتر دارد. اما دهقانان تنها می‌توانند در فصل جمع آوری کوکنار پول به دست آرند.

بهاءالدین دهقان محلی جوان دیگر از ولسوالی ژړی کندهار می‌گوید برای اینکه کوکنار نکارند حکومت هیچ نوع مساعدتی با آنها نکرده است.

به گفتۀ او، مصارف یک خانواده ماهانه به گونه اوسط صد دالر امریکایی است که از آن می‌توان آرد، روغن، بوره و دیگر مواد خوراکی و نیازمندی‌های روزمره را تهیه کرد. به گفتۀ او اگر کوکنار کشت نکند، خانواده‌اش گرسنه خواهد ماند.

او گفت: "درک این نکته مهم است که ما کوکنار را از ناامیدی شدید کشت می‌کنیم."

به گزارش گندهارا، در فصل جمع آوری حاصلات کوکنار، قاچاقبران مواد مخدر با دهقانان در تماس شده و حاصلات را از نزد آنها در بدل پول نقد می‌گیرند.

این محصولات بعداً به کارخانه‌های تولید هیروئین برده می‌شود. ولایت هلمند که با کندهار هم مرز است تولید کنندۀ بیشترین هیروئین جهان محسوب می‌شود و بیشترین کارخانه‌های تولید هیروئین هم در آن ولایت اند.

حکومت افغانستان بار‌ها از آغاز پروژه‌های چند میلیارد دالری برای ریشه کن ساختن کشت کوکنار در سرتاسر کشور خبر داده. اما کشت کوکنار از ۲۰۰۱ میلادی به اینسو چندان کاهش نیافته و تخمین زده می‌شود که طالبان سالانه صد‌ها میلیون دالر از تجارت آن سود می‌برند.

در بسیاری ولایات، کوکنار در مناطق تحت کنترل طالبان کشت می‌شود جایی‌که حکومت برای نابودی مزارع آن اقدامی کرده نمی‌توانند.

اما ولسوالی ژړی کندهار تحت کنترل دولت است که دهقانان به گونۀ غیرقانونی مصروف کشت کوکنار اند.

احمد بائر احمدی سخنگوی والی کندهار می‌گوید، در حال حاضر بودجه برای نابودی مزارع کوکنار ندارند.

اما به گفتۀ او تلاش دارند تا دهقانان را به نکاشتن کوکنار ترغیب کنند: "دفتر والی با ریاست زراعت روی برخی پالیسی‌ها کار کرده تا دهقان‌ها را تشویق کنیم که به جای کشت کوکنار به کشت محصولات دیگر بپردازند."

به گفتۀ احمدی، مقام‌های محلی پیش از این هم، موفق شده اند که دهقانان را به کشت زعفران، پسته و برخی از انواع گندم تشویق کنند، محصولاتی که مفاد بیشتر از کشت کوکنار دارد.

در حال حاضر، ولسوالی‌های ژړی و میوند ولایت کندهار شاهد افزایش کشت کوکنار اند. اما از جمع ۱۷ ولسوالی این ولایت، کشت کوکنار در ولسوالی‌های دند، دامان، ارغنداب و تخت پل از ۵ سال به اینسو کاملاً متوقف شده است.

XS
SM
MD
LG