اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان از حمایت امریکا برای برگزاری لویه جرگه مشورتی استقبال کرد.
او در سخنرانی افتتاحیه خود امروز گفت: "از اعلامیه امروز امریکا در مورد تدویر لویه جرگه مشورتی استقبال میکنم، مهم این است چیزی را که امریکا به رهبری حکومت گفته بودند امروز به گونه آشکار به مردم افغانستان هم گفتند، هدف مطلوب این است که در آن اقتدار ملی، آزادی، وحدت ملی، دموکراسی و ارزشهای ما تحکیم شود نه اینکه از بین برود."
وزارت خارجه ایالات متحده در اعلامیهای با ستایش از تدویر لویه جرگه مشورتی گفته، میداند که آزادی این زندانیان نامحبوب است اما در اعلامیه آمده که این اقدام دشوار به نتیجۀ مهمی منتج خواهد شد که افغانها و دوستان افغانستان از دیر زمانی دنبالش استند، یعنی کاهش خشونت و گفتوگوهای مستقیم که منجر به توافق صلح و پایان جنگ شود.
پیش از این وزارت خارجه افغانستان هم به روز سهشنبه گفت که جامعه جهانی حمایتاش را از تدویر لویه جرگه مشورتی اعلام کرده.
در این جرگه در مورد رهایی چهارصد زندانی گروه طالبان تصمیم گرفته خواهد شد.
رونالد کوبیا نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان: لویه جرگه مشورتی نمادی از استقلالیت در تصمیمگیری در روند صلح به رهبری افغانهاست
رونالد کوبیا در صفحه تویترش نگاشته: "اتحادیه اروپا بحثها در مورد پروسه صلح افغانستان را ترویج و از لویه جرگه مشورتی صلح حمایت میکند. لویه جرگه مشورتی نمادی از استقلالیت در تصمیمگیری در روند صلح به رهبری افغانهاست. ما امیدواریم بحثهای سودمند در راستای دفاع از منافع ملی و صلح صورت گیرد."
عبدالله: لویه جرگه بحث در مورد موضوعات مربوط به صلح را آغاز کرد
عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی و لویه جرگه مشورتی صلح در صفحه تویترش نوشته است "لویه جرگه مشورتی صلح رسماً بحث در مورد موضوعات مربوط به صلح را آغاز کرد. این جرگه به رهبری افغان در مورد رهایی زندانیان باقیمانده طالبان مشوره خواهد داد و ما را کمک خواهد کرد تا مذاکرات بینالافغانی را پس از مدتها انتظار آغاز کنیم."