شمارش آرای انتخابات امریکا در ایالت نیوادا متوقف شد
ایالت نیوادا شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری امریکا را تا پنجم نومبر متوقف ساخته است. علتش مشخص نیست.
در نیوادا دونالد ترمپ رئیس جمهور فعلی و جو بایدن رقیب دموکراتش در آن خیلی رقابت تنگاتنگ قرار دارند.
بر اساس اعلام اداره انتخابات نیوادا، شمارش آرای که از طریق پُست رسیده اند، وقت بیشتر میگیرد، اما در این مورد جزئیات داده نشده که چرا شمارش متوقف شده.
به گفتۀ این اداره، شاید شمارش آرای انتخابات در ایالت نیوادا تا هفتۀ آینده ادامه یابد.
با شمارش بیش از ۸۷ در صد آرای انتخابات ریاست جمهوری امریکا، نتایج ابتدایی تا هنوز پیروزی هیچ یک از نامزدان را تأیید نمی کند.
- ایالتهای سرنوشت ساز:
در کنار نیوادا، سرنوشت آرای پنج ایالت دیگر امریکا تا هنوز مشخص نشده.
تا هنوز پیروزی نامزدان در ایالتهای جیورجیا، میشیگن، کارولینای شمالی، پنسلوانیا و وسکانسن هم معلوم نیست.
مرکز خبری رادیو آزادی گزارش میدهد که برای پیروزی، بایدن به آرای سه ایالت نیاز دارد و ترمپ به آرای چهار ایالت.
برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری، به ۲۷۰ رای الکتورال کالج یا هیئت انتخاباتی نیاز است. مجموع این آرا ۵۳۸ است.
در انتخابات امسال امریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون امریکایی به دلیل همهگیری ویروس کرونا ز طریق پست یا به گونهای حضوری رای زود هنگام داده اند که در مجموع بیسابقه دانسته شده.
- اعلام پیش از وقت ترمپ:
دونالد ترمپ رئیس جمهور فعلی امریکا امروز در یک سخنرانی از قصر سفید گفت که تا پیروزی فاصله کم دارد.
اما در حال حاضر شمارش آرا ادامه دارد و تصمیم نهایی اعلام نشده.
ترمپ از ایالتهای هم نام برد که به گفتۀ او، از حزب دموکرات پیشی گرفته اند.
آنسو جو بایدن رقیب دونالد ترمپ و نامزد حزب دموکرات میگوید که او و دونالد ترمپ این صلاحیت را ندارند که اعلام کنند کی در انتخابات برنده شده. به گفتۀ او پیروزی به تصمیم مردم بستگی دارد.
در نتیجۀ انتخابات کنونی، رئیس جمهور امریکا برای چهار سال تعیین خواهد شد که در ماه جنوری سال ۲۰۲۱، مراسم تحلیف را به جا خواهد کرد.
انتخابات امریکا چه تاثیراتی بر سیاست افغانستان خواهد گذاشت؟
شماری از سیاسیون، اعضای شورای ملی و شهروندان افغانستان دیگاه های مختلفی در پیوند با انتخابات ریاست جمهوری امیریکا و تاثیرات آن بر افغانستان دارند.
سیاسیون، اعضای شورای ملی و شهروندان افغانستان دیدگاههای مختلفی در پیوند با انتخابات امریکا و تاثیرات آن بر وضعیت افغانستان دارند.
رحمتالله نبیل، رئیس پیشین امنیت ملی و نامزد دور قبلی ریاست جمهوری افغانستان با انتقاد از سیاست دونالد ترمپ رئیس جمهور کنونی امریکا در برخورد با مسایل افغانستان به رادیوی آزادی میگوید که با روی کار آمدن حکومت جدید در امریکا تغییری زیادی در سیاستهای این کشور در قبال افغانستان به میان نخواهد آمد.
آقای نبیل میافزاید: "اما تغییراتی در پالیسی کلانشان چه جو بایدن ببرد و یا ترمپ نمیآید. چون بایدن هم در گذشته اظهارات واضحی در این مورد داشته است، زمانی که در زمان کرزی صاحب آمده بود و اظهاراتی که در مجالس داشت، فکر نکنم تغییرات کلانی به میان آید. خوب این است که ما افغانان تحلیلی از وضعیت خود داشته باشیم و پس از آن اقدام کنیم."
عمر صدر، آگاه سیاسی میگوید که در نخست سیاست خارجی مورد استقبال زیادی در افغانستان قرار گرفت و این سیاست وی سبب فشارهای زیاد بر پاکستان شد، اما با گذشت زمان این سیاست آقای ترمپ تغییر کرد.
آقای صدر میافزاید: "ترمپ نسبت به بایدن هیچ مزیتی برای افغانستان ندارد. بایدن چند مزیت دارد که وی با توجه به این دیموکرات است و دیموکراتها احترام خاصی به قوانین بینالمللی و حقوق بشر دارند؛ به شمول حقوق زنان، آزادی بیان و دیگر ارزشهایی که خودمان با همکاری جامعۀ جهانی بدست آوردیم. و جو بایدن تحت همین احترامی که دارد نمیخواهد همه چیز را به طالبان واگذار کند."
عبدالرووف انعامی، عضو ولسی جرگۀ افغانستان میگوید که با روی کار آمدن حکومت جدید در امریکا تغییری در استراتژی این کشور در قبال افغانستان به میان نخواهد آمد.
او میافزاید: "به نظر من استراتژی امریکا در قبال افغانستان تغییر نمیکند و شاید تنها پالیسیهایشان تغییر کند. روی خروج نیروهایشان توافق دارند، تنها ترمپ بر خروج زودهنگام این نیروها تأکید دارد و جوباید میگوید که باید قانونمندتر خارج شویم. تنها تفاوتش همین است و ما نباید خوشبین باشیم که با برندهشدن هر کدام از اینها تغییراتی به میان میآید، چون استراتژیشان تغییر نمیکند."
محمد آصف صدیقی، عضو مشرانو جرگه نیز دیدگاه این چنینی دارد و از حکومت جدید امریکا میخواهد که به تعدات این کشور در برابر افغانستان و پیام امنیتی امریکا و افغانستان پابند بماند.
آقای صدیقی میافزاید: "امیدوار هستیم هر حکومتی که به میان میآید چه ترمپ یا جو باید، بالای کشورهای همسایهی ما که حامی تروریزم هستند فشارهای بیشتری وارد کنند، تا ما از دست شان نجات بیابیم و تا زمانی که در افغانستان امنیت سرتاسری به میان نه آمده و نیروهای امنیتی افغانستان روی پای خود نه ایستادند، به حضورشان ادامه دهند."
اما دیدگاه شهروندان افغانستان در پیوند به انتخابات ریاست جمهوری امریکا و تاثیر آن بر وضعیت افغانستان چیست؟
احمدفرید و سید حسیبالله، دو تن از شهریان کابل به رادیوی آزادی گفتند:
"هر کسی که در آنجا رئیس جمهور میشود، حد اقل وضعیت افغانستان را درک کند و به وضعیت ما توجه کند، چون ما بیچاره هستیم، در فقر قرار داریم و وضعیت امنیتی هم خراب است. حد اقل به پیمان امنیتی که با ما دارند با پابند باشند.
"در حال حاضر اوضاع سیاسی افغانستان وابسته به کشورهای خارجی است، چون تمویلکنندۀ افغانستان از هر لحاظ امریکا است، چه مالی و چه نظامی. اگر جوبایدن رئیس جمهور امریکا شود، شاید سیاستاش در پیوند به افغانستان و صلح افغانستان متفاوت باشد."
با این وجود دیده شود که با روی کار آمدن حکومت جدید در امریکا سرنوشت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان و بحث گفتوگوهای صلح افغانستان به کجا خواهد انجامید.
رقابت تنگاتنگ ترمپ و بایدن؛ هنوز آرای چندین ایالت حساب نشده است
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا و رقیباش جو بایدن در رقابت تنگاتنگ در انتخابات ریاست جمهوری اینکشور قرار دارند.
هنوز آرای چندین ایالت حساب نشده.
برای پیروزی در انتخابات سوم نومبر ۲۷۰ رأی الکتورال کالج یا هیئت انتخاباتی نیاز است.
در انتخابات روان در حدود صد میلیون نفر پیش از وقت از طریق پست و یا رفتن به مراکز رایگیری، رأی داده اند تا از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری شود.
نتایج نهایی انتخابات شاید به همین دلیل در یک روز اعلام نشود.
ادامه شمارش آرای انتخابات امریکا؛ بایدن اندکی پیشی گرفته است
شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری امریکا ادامه دارد.
رقابت هم میان رئیس جمهور دونالد ترمپ و رقیب دموکراتش، جو بایدن تنگاتنگ است.
تا اکنون از آرای شمارش شده، بایدن اندکی پیشتر است.
- میدان رقابت:
آرای انتخاباتی هر دو نامزد، دونالد ترمپ رئیس جمهور بر حال و جو بایدن نامزد حزب دموکرات نزدیک به هم هستند.
هر دو ادعا میکنند که به پیروزی نزدیک شدهاند. اما هنوز نتیجۀ نهایی اعلام نشده.
نامزد ریاست جمهوری امریکا، همیشه در انتخابات به ۲۷۰ رای کالج انتخاباتی نیاز دارد.
در حال حاضر هر دو نامزد، آرای ایالتهای که پیشبینی میشد، البته سرخ و آبی، به خود شان اختصاص دادهاند. در امریکا، ایالتهای با رنگ سرخ برای جمهوریخواهان و آبی برای دموکراتها تعلق میگیرد.
اما ایالتهای در حال نوسان همواره سرنوشت انتخابات را تعیین میکنند.
به گزارش مرکز خبری رادیو آزادی اکنون سرنوشت انتخابات به آرای ایالتهای میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین ارتباط دارد. شاید در برخی از ایالتها شمارش آرا روزها طول بکشد.
بر اساس گزارش مرکز خبری رادیو آزادی، پیروزی در این سه ایالت برای پیروزی جو بایدن در کالجهای انتخاباتی کافی است.
پیشبینی شده بود که دونالد ترمپ آرای کالجهای انتخاباتی، فلوریدا، تگزاس و اوهایو، سه ایالت پرجمعیت و دارای اهمیت سیاسی را بدست میآورد که چنین هم شد.
در انتخابات امسال امریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون امریکایی به دلیل همهگیری ویروس کرونا از طریق پست یا مراکز رایدهی، رای زود هنگام دادهاند که در مجموع بیسابقه دانسته شده.
- ادعای پیروزی پیش از وقت
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا ساعتی پیش به صفحه تلویزیونها ظاهر شد و گفت که تا پیروزی خیلی فاصله کم دارد.
ترمپ از ایالتهایی نام برد که به گفتۀ او، از حزب دموکرات پیشی گرفته اند.
دونالد ترمپ از حضور مردم در انتخابات هم سپاسگزاری کرد.
او گفت، میخواهد از حمایت گستردۀ مردم سپاسگزاری کند. به گفته او میلیونها تن امشب برای او و تیمش رای دادند.
اما در حال حاضر شمارش آرا ادامه دارد و تصمیم نهایی اعلام نشده.
جو بایدن رقیب دونالد ترمپ در این مورد میگوید که او و یا دونالد ترمپ این صلاحیت را ندارند که اعلام کنند کی در انتخابات برنده شده. به گفتۀ او این تصمیم مردم است. اما بایدن میگوید که به نتیجه انتخابات خوشبین است.
در نتیجه انتخابات کنونی، رئیس جمهور امریکا برای چهار سال تعیین خواهد شد که در ماۀ جنوری سال ۲۰۲۱، مراسم تحلیف را به جا خواهد کرد.