انتخابات ریاست جمهوری امریکا امروز برگزار میشود
انتخابات ریاست جمهوری امریکا امروز با رقابت جدی میان رئیس جمهور دونالد ترمپ و جوبایدن نامزد حزب دموکرات برگزار میشود.
روز رقابت تنگاتنگ و تعیین کننده برای این دو نامزد ریاست جمهوری امریکا، هر دو پس از ماهها تاختن بر همدیگر امروز سهشنبه (۳ نوامبر) به میدان مبارزه میروند.
میلیونها تن رأی خواهند داد و در نتیجه رهبری امریکا برای چهار سال آینده رقم خواهد خورد.
رسانهها گزارش میدهند که جوبایدن نامزد حزب دموکرات و معاونش کامالا هارس با همسرانشان در پنسلوانیا امروز رأی خواهند داد.
دونالد ترمپ شنبه گذشته، (۲۴ اکتوبر) در فلوریدا رأی داده بود.
در امریکا رأی مستقیم مردم شمرده نمیشود و آرا از طریق کالج انتخاباتی، رئیس جمهور را انتخاب میکند.
دونالد ترمپ رئیس جمهور فعلی و نامزد حزب جمهوریخواه، حمایت را در چند ایالت، نسبت به انتخابات گذشته از دست داده است.
رسانههای امریکایی گزارش میدهند که ایالت تگزاس با ۳۸ هیئت انتخاباتی اکنون به منطقۀ در حال نوسان مبدل شده. پیش از این جمهوریخواهان در این ایالت حامیان خیلی زیادی داشتند.
در هنگام انتخابات ریاست جمهوری امریکا، ایالتها به سه بخش تقسیم میشوند، سرخ حامی جمهوریخواهان، آبی پشتیبان دموکراتها و زرد ایالتهای در حال نوسان.
همین ایالتهای زرد در واقع سرنوشت رئیس جمهور را تعیین میکنند.
فلوریدا، میشیگان، اوهایو، جورجیا و آریزونا در کنار تگزاس امسال برای برنده کردن خیلی سرنوشتساز هستند.
در انتخابات امسال تا حدود ۲۴۰ میلیون تن واجد شرایط رأیدهی هستند. رسانههای امریکایی گزارش میدهند که از این میان تا ۶۵ درصد در انتخابات اشتراک خواهند کرد.
تا دوشنبه نزدیک به ۹۷ میلیون امریکایی به نامزد مورد نظر شان رأی دادند. این آمار دو سوم تمامی رأی دهندههای انتخابات سال ۲۰۱۶ میشود. در مجموع در آن انتخابات، ۱۳۵ میلیون تن رأی داده بودند.
به گزارش رادیو صدای امریکا، تنها ۱۵ میلیون تن از رأی دهندهها کسانی اند که در جریان ۴ سال گذشته ۱۸ ساله و واجد شرایط رأیدهی شدهاند.
از سال ۱۹۹۴ تا اکنون تمامی رئیسان جمهور امریکا برای دو دوره و هشت سال مکمل در قدرت ماندهاند. تنها جورج بوش پدر در انتخابات ۱۹۹۴ با تکمیل یک دوره چهار ساله از سوی بیل کلنتون شکست خورد.
اکنون رسانههای معتبر امریکایی از کاهش محبوبیت دونالد ترمپ خبر میدهند.
اما در سال ۲۰۱۶ هم این رسانهها پیشبینی کرده بودند که هیلری کلنتون خیلی نسبت به ترمپ پیشتر است. در نهایت کلنتون شکست خورد.
امروز (۳ نوامبر) همزمان با انتخابات ریاست جمهوری، اعضای مجلس سنای امریکا در نتیجه رأیدهی مردم انتخاب میشوند و برای ۶ سال در سنا راه مییابند.
نگاهی به زندهگی رییس جمهور امریکا، دونالد ترمپ کیست؟
انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحدۀ امریکا امروز سوم ماه نومبر برگزار شده است. دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور برای دومین دور ریاست جمهوری کاندید است. رقیب او جو بایدن معاون پیشین رییس جمهور از حزب دموکرات است. در این گزارش نگاهی به زندگی شخصی و سیاسی دونالد ترمپ انداخته شده است.
پدر ترمپ کوچک افغان برای دونالد ترمپ آروزی پیروزی کرد
همزمان با انتخابات ریاست جمهوری امریکا پدر دونالد ترمپ افغان آرزو دارد که آقای ترمپ پیروز این انتخابات شود.
اسدالله پویا پدر دونالد ترمپ ۴ سالهی افغانستان است؛ شخصی که علاقهمندیاش به آقای ترمپ باعث شد اسم پسرش را هم نام او بگذارد.
ترمپ کوچک آگاه است که همنام رئیس جمهور امریکا است: "من دونالد ترمپ استم. دوست اسدالله پویا استم. ترمپ رئیس جمهور امریکا است."
اسدالله پویا پدر دونالد ترمپ کوچک؛ باشندۀ ولایت دایکندی است و ۳ فرزند دارد.
به گفتهی او رفتار؛ کردار و خوانش کتابهای آقای ترمپ به او انگیزه داد تا اسم پسرش را دونالد ترمپ بگذارد.
اما این نامگذاری برای او خالی از خطر نبوده و به دلیل این که نام پسرش را دونالد ترمپ گذاشته است با واکنشهای زیادی روبرو شده و حتا امامان مسجد نامهی تکفیر به او دادهاند.
آقای پویا به دلیل تهدیدهای امنیتی نمیخواهد نشانی خانه و محل بودوباشش را کسی بداند.
وی میگوید: "زمانی که ما نام گذاشتیم تهدیداتی که بود اول از خانواده بود؛ بعد از کسانی که در جامعه هستند همین مردم محل بودند، پس از مردم محل همان ملا یا مولوی وقتی خبر میشوند برای ما یک تکفیر نامه دادند که این کفر مطلق است و نام پسرش ترمپ است به این اساس دگر در منطقه ما بودباش کرده نمیتواند."
با تمام این واکنشها هنوز هم میگوید، اگر فرزندی دگری داشته باشد اسم او را نیز از خانوادهی آقای ترمپ خواهد گذاشت.
پس از گزینش دونالد ترمپ به عنوان رئیس جمهور امریکا شماری در افغانستان رفتار و چگونگی برخورد او را الگویشان قرار دادند.
۲ سال پیش چند تن از بزرگان قومی ولایت لوگر مدال طلا به آقای ترمپ فرستادند.
فرهاد اکبری معاون شورای زون جنوب افغانستان و یکتن از بزرگان قومی در این باره چنین میگوید: "در ۱۸ سال صدای ما ملت را کسی نشنید؛ و اولین رئیس جمهوری که صدا کرد که پاکستان دشمن افغانستان و دشمن امریکاییهاست؛ ۲،۵۰۰ سرباز که از امریکاییها کشته شد خون آن به دوش پاکستانیان است پس ما هم بخاطر که حرف اونا را تایید کرده باشیم ما ملت جمع شدیم و مدال طلایی جور کردیم."
آقای فرهاد میگوید، آنان آن مدال را به سفارت امریکا در کابل سپردند و آقای ترمپ آن را در نشست سالانۀ مجلس سنا به دست آورد و بابت اهدای آن از مردم افغانستان قدردانی کرد – آنچه که تاکنون از سوی مقامهای امریکایی تایید نشده است.
این مدال از بهر جهتگیریهای آقای ترمپ در مورد پاکستان بود؛ اما دادن این مدال به آقای ترمپ آنقدر هم ساده نبود؛ چندی پس از اهدای آن مدال؛ گلنبی احمدزی یکتن از طراحان آن در انفجار ماین کنار جاده کشته شد – رویدادی که طالبان مسئولیت آن را پذیرفتند.
اکنون که رئیس جمهور ترمپ بار دیگر در انتخابات ریاست جمهوری رقابت میکند، آنچه اسدالله پویا پدر دونالد ترمپ کوچک و شماری از شهروندان افغانستان میخواهند این که هر آن کسی که پیروز انتخابات آیندۀ ریاست جمهوری امریکا باشد، باید در برابر آیندۀ افغانستان راهبرد روشن و با ثبات داشته باشد.
گزارش: مهناز نوری