در پی تشدید و گسترش دامنۀ جنگ در افغانستان، دسترسی به خدمات مخابراتی در مناطق روستایی محدود شده است.
این امر انتقاد شمار زیادی از مردم را برانگیخته و آنها خواستار ایمنی خدمات مخابراتی شدهاند.
ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان (اترا) گفته که تنها در ربع اول سال مالی جاری ۵۱ برج مخابراتی به گونۀ کامل یا نسبی تخریب شده است.
با این حال عید قربان در افغانستان در سایۀ تهدیدهای ویروس کرونا، جنگ و خشونتها بزرگداشت میشود.
وزیرات صحت عامۀ افغانستان در این عید از مردم خواسته که برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا از دید و بازدید خودداری کنند و عید را از طریق تلفون به یکدیگر تبریک بگویند.
این در حالیست که جنگ و خشونت در هفتههای اخیر زیرساختهای خدمات مخابراتی را تحت تاثیر قرار داده است.
شماری از شهروندان افغانستان گفتهاند که به دلیل توقف خدمات مخابراتی در برخی مناطق با مشکلات مختلفی مواجه شدهاند.
حضرت گل باشندۀ کندز گفت: "جنگ که آغاز شد، شبکههای مخابراتی نیز خراب شد. انترنت کار نمیکند. شبکههای مخابراتی هم کار نمیکند. اگر یک ساعت فعال باشد، چهار-پنج ساعت دیگر کار نمیکند."
غازیالله زهیر، در ولایت ارزگان گفت که مردم میخواهند برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا از طریق تلفون عید مبارکی کنند، ولی شبکههای مخابراتی فعال نیستند: "عید است و کروناست. حال ما نمیتوانیم که پیش یکدیگر برویم. این شبکههای مخابراتی را فعال کنید تا ما بتوانیم که به یکدیگرمان عید را تبریک بگوییم."
وزارت صحت عامۀ افغانستان پیش از عید هشدار داده بود که اگر مردم در روزهای عید دید و بازدید کنند، انتشار ویروس کرونا بیشتر خواهد شد.
وحید مجروح، سرپرست این وزارت از مردم خواسته که عید را از طریق تلفون به یکدیگر تبریک بگویند، اما به نظر میرسد که جنگ و خشونت این کار را هم دشوار کرده است.
ادارۀ تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان «اترا» گفته که در ربع اول سال مالی جاری ۵۱ برج مخابراتی به گونۀ کامل یا نسبی تخریب شده است.
سعید شینواری، سخنگوی این اداره روز پنجشنبه به رادیوی آزادی گفت که ساخت این برجها میلیونها دالر هزینه داشته است.
شینواری میگوید: "ساخت یک تاور تخریب شده از صد تا ۱۵۰ هزار دالر هزینه بر میدارد. این میلیونها دالر زیان است که به دلیل جنگ به بخش مخابراتی وارد شده است."
به گفتۀ آقای شینواری، سال گذشته ۳۰۸ برج مخابراتی در مناطق ناامن منهدم یا تخریب شده بودند.
حکومت افغانستان طالبان را متهم کرده که تأسیسات عمومی را تخریب میکند، اما سخنگوی طالبان گفته که این گروه متعهد حفظ امنیت این تأسیسات است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیوی آزادی گفت که پایهها و مرکزهای مخابراتی شبکۀ سلام که در پاسگاهها و مرکزهای نظامی دولت واقع شده، شاید در جریان جنگ آسیب دیده باشد- ادعایی که ادارۀ اترا آن را رد میکند.