لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۲۹

وزارت صحت عامه: با وجود کمبود امکانات مالی تداوی معتادان در ولایت‌ها ادامه دارد


آرشیف، یک مرکز درمان معتادین در کابل
آرشیف، یک مرکز درمان معتادین در کابل

وزارت صحت عامه میگوید، مراکز ترک اعتیاد در ۳۳ ولایت افغانستان همچنان فعال است، اما این مراکز در بخش تهیه غذا و ادویه به معتادان با مشکل روبر اند.

با متوقف شدن فعالیت اکثریت سفارت‌های کشورهای خارجی در افغانستان، فعالیت موسسات کمک‌کننده در بخش مبارزه با مواد مخدر و تداوی معتادان نیز متوقف شده است.

در حال که مراکز تداوی اعتیاد وابسته به این موسسات خارجی نیز فعالیت شان را توقف داده اند، اما وزارت صحت عامه افغانستان می‌گوید، مراکز دولتی ترک اعتیاد در ۳۳ ولایت همچنان فعال است و معتادان را تدوی می‌کند.

ناصر شریفی رئیس کاهش تقاضا به مواد مخدر در وزارت صحت عامه به رادیو آزادی گفت، با تحول تازه در افغانستان، مراکز ترک اعتیاد نیز با مشکل مالی در بخش تهیه مواد غذایی و ادویه روبرو اند.

او می‌گوید: "یک سلسله مشکلات در بخش مالی وجود دارد. در مراکز ترک اعتیاد در بخش تهیه مواد غذایی و ادویه برای معتادان مشکل وجود دارد، اما هنوز نیز مراکز ترک اعتیاد در ۳۳ ولایت افغانستان به معتادان خدمات را ارایه می‌کند. جمع‌آوری معتادان در شهر کابل همانند گذشته جریان دارد، هفته گذشته هم یک گروه از معتادان را جمع‌آوری کردیم و در این هفته هم جمع‌آوری داشتیم. در حدود دو تا سه صد معتاد بی‌سرپناه را جمع‌آور کردیم." ​ارشیف، کابل کې د افغانستان عامې وزارت له لوري د یو شمېر معتادینو د راټولو لړۍ

شماری از کامندان صحی در حال جمع آوری معتادین.
شماری از کامندان صحی در حال جمع آوری معتادین.

اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد، اداره مبارزه با مواد مخدر و اجرای قانون ایالات متحده امریکا و برنامه کولمبو پلان از جمله نهادهای بزرگ خارجی اند که برنامه تداوی معتادان را در افغانستان تمویل می‌کردند، اما منابع می‌گویند که در حال حاضر فعالیت‌های این سه نهاد در افغانستان کاملاً متوقف شده است.

در سال‌های اخیر در اکثریت نقاط شهر کابل فروشنده‌گان مواد مخدر ساقی‌خانه ایجاد کرده بودند و در آنجا مواد مخدر آزادانه به فروش می‌رسید، اما حال که این ساقی ‌خانه‌ها از بین رفته اند، فروشنده‌گان مواد مخدر بگونه مخفی در کوچه و پس کوچه‌ها مواد مخدر را بالای معتادان توزیع می‌کنند.

ولید حسین‌خیل داکتر موظف در بخش تداوی معتادان می‌گوید، فرصت موجود محدودیت زیادی را در بخش دسترسی به مواد مخدر به وجود آورده و معتادان را مجبور ساخته است که بگونه داوطلبانه حاضر به تداوی شوند، از همین رو نیاز است تا امکانات تداوی در مراکز افزایش یابد.

آقای حسین‌خیل گفت: "افراد معتاد به مواد مخدر در این روزها بسیار با مشکل مواد مخدر پیدا می‌کنند، از همین‌رو تعداد زیاد معتادان حاضر شده اند که تداوی شوند و مواد مخدر را ترک کنند."

شماری از کامندان صحی در حال جمع آوری معتادین.
شماری از کامندان صحی در حال جمع آوری معتادین.

بیش از هشتاد مرکز دولتی و غیردولتی ترک اعتیاد در ۳۳ فعالیت دارد که سالانه بیش از چهل هزار معتاد مواد مخدر در آن تداوی می‌شوند، اما به اساس معلومات وزارت صحت عامه افغانستان، به دلیل دسترسی آسان به مواد مخدر، بیش از شصت در صد افراد تداوی شده دوباره به مواد مخدر رو می‌آورند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00
لینک مستقیم

XS
SM
MD
LG