نشریۀ انترسپت به وضعیت یک نظامی پیشین اردوی افغانستان تمرکز کرده که روزها پس از سقوط کابل به دست طالبان در این شهر باقی ماند و اکنون به امریکا رسیده است.
به نوشته نشریه، دگروال اسد الله اکبری در برنامههای آموزشی نیروهای ویژۀ اردوی پیشین افغانستان نقش مهمی داشت، اما با سقوط حکومت تحت حمایت امریکا، ابری ضخیمی از اندوه و ترس بر زندگی او سایه افگند.
در ادامه آمده که پس از پخش خبرها در مورد جستجوی خانه به خانه از سوی طالبان، اکبری با هراس زیاد در خانه پنهان ماند و حتی نمیدانست چند روز بعد چه اتفاقی خواهد افتاد.
انترسپت افزوده است، کسانی که تحت فرمان دگروال اسد الله اکبری کار میکردند، حتی به پیامها و تماسهای او پاسخ نمیدادند.
اکبری به نشریه گفته که در بیستم اگست پارسال، هنگامی که با فرزندانش به یکی از مراکز خریداری کابل رفته بود، به این فکر میکرد که شاید روزهای اخیر زندگیاش باشد.
چند روز پس از آن، او با خانواده و شماری دیگر از افغانهای آسیب پذیر که از آنها به عنوان افراد خوشبخت یاد شده، توانست توسط یک طیاره کارگو از افغانستان بیرون شود. همه به قطر و سپس فلوریدای امریکا منتقل شدند.
انترسپت نوشته است که، دگروال اکبری چند دهه را در جنگ سپری کرد، دوستانش را از دست داد و اکنون با زخمهای آن روز ها، زندگیاش را سپری میکند. به باور نشریه، هنگامی که اکبری به امروز افغانستان مینگرد، نمیتواند از احساسش فرار کند، اینکه از دید او همه چیز برای هیچ چیز در کشورش اتفاق افتاد.
روزنامه امریکایی لاس انجلس تایمز به نادیه ندیم، ورزشکار افغان تبار تیم فوتبال بانوان دنمارک تمرکز کرده است.
به نوشته روزنامه، چیزی که نادیه هنگام ترک افغانستان نیاز داشت، فرصت برای آموزش، داکتر شدن و بازی فوتبال بود.
او در حاکمیت نخست طالبان با مادر و چهار خواهرش افغانستان را ترک کرد و از راه پاکستان و ایتالیا خودش را به دنمارک رساند.
نادیه ندیم که اکنون ۳۴ ساله است، گفته که در نوجوانیاش در افغانستان، هیچ گونه حق و اجازه برای ورزش نداشت.
روزنامه لاس انجلس تایمز نوشته که ندیم وضعیت فعلی زنان و دختران افغان را فاجعه بار عنوان کرده و گفته است که تصور میکرد که افغانستان برای آینده دختران به سمت درست روان است، اما به باور او اکنون کسانی که متعلق به این کشور نیستند، کلید تصمیم گیری را در دست گرفته اند.
بر اساس آماری که سازمان ملل متحد نشر کرده، تخطیهای حقوق بشری در برابر زنان و دختران در افغانستان پس از خروج کامل نیروهای امریکایی به گونه سرسام آوری افزایش یافته.
در این آمار آمده که ۱۳ ماه پیش، حدود ۳.۵ میلیون دختر در افغانستان به مکتبهای متوسطه و لیسه می رفتند و در آن هنگام ۲۱ درصد نیروی کاری افغانستان را بانوان تشکیل میداد.
نادیه ندیم ورزشکار افغان تبار در تیم فوتبال بانوان دنمارک که در عین حال داکتر طب هم است، میگوید که از این وضعیت دل شکسته شده و درک این برایش خیلی دشوار است که چرا چنین شرایطی بر زنان و دختران در افغانستان تحمیل شده است.
پر خوانندهترینها
۱