یما یاری، سفیر افغانستان در جرمنی، و سید لطفالله "سادات"، جنرال قونسل این کشور در شهر بن جرمنی، از وظایفشان استعفا کردهاند
پس از آنکه دو دیپلومات بلندپایۀ افغان در جرمنی استعفایشان را اعلام کردند، شماری از افغانهای مستقر در جرمنی میگویند که مشکلات در نمایندهگی افغانستان در این کشور تأثیر مستقیم بر زندهگیشان دارد.
آنها میگویند که اعلام بیاعتبار شدن اسناد صادرشده از نمایندهگیهای سیاسی افغانستان در کشورهای مختلف اروپایی، از جمله جرمنی، از سوی حکومت طالبان در افغانستان، آنها را با مشکلات زیادی مواجه میکند.
امیرگران، افغان مستقر در جرمنی، در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"بدون شک این برای افغانهایی که اینجا میخواهند اسنادشان را تمدید کنند، یا اسناد حقوقیشان از سوی سفارت و قونسلگری صادر شده و بر آن اجرات میشود، مشکلات زیاد در این بخش ایجاد خواهد شد."
قسیم هلال، یک مهاجر افغان دیگر در شهر بن جرمنی، میخواهد که حکومت حاکم در افغانستان باید در قسمت کاهش مشکلات افغانها تلاش کند، نه اینکه برای آنها مشکلات را بیشتر سازد.
"باید از نرمش کار گرفته شود و برای کاهش مشکلات افغانهایی که در جرمنی زندهگی میکنند تلاش صورت گیرد. این راهحل نیست که خدمات قونسلی و سفارتی متوقف شود. حکومت فعلی این مسئوولیت را دارد که به مشکلات افغانها رسیدگی کند، نه تنها در قسمت اسناد بلکه در تمام بخشها برای حل مشکلاتی که در برابر افغانها وجود دارد کمک کند."
برخی از افغانهای مقیم در جرمنی در حالی از مشکلات در بخش اسنادشان شکایت دارند که روند توزیع اسناد به افغانها از طریق قونسلگری افغانستان در شهر مونشن جرمنی جریان دارد.
این در حالی است که یما یاری، سفیر افغانستان در جرمنی، ناوقت روز دوشنبه و سید لطفالله "سادات"، جنرال قونسل این کشور در شهر بن جرمنی، در اعلامیههای مختلف استعفایشان را اعلام کرده و عامل آن را خواست کشور میزبان و چالشهای سیاسی عنوان کردند.
یما یاری در اعلامیهای که در صفحۀ فیسبوک سفارت منتشر شده گفته که مسئوولیت امور سفارت را به همکارانش واگذار میکند.
آقای یاری گفت: در ماههای اخیر، طی مراحل اسناد قونسلی از سوی دفاتر نمایندهگیهای افغانستان در اروپا و برخی نقاط جهان به دلیل عدم تعامل رسمی کابل با مشکلات اساسی مواجه شده است.
در همین حال، سید لطفالله "سادات"، جنرال قونسل افغان در شهر بن جرمنی، در اعلامیۀ دیگر ناوقت روز دوشنبه که در صفحۀ فیسبوک قونسلگری منتشر کرده، استعفای خود را از وظیفهاش اعلام کرده و گفته که برای جلوگیری از تأخیر یا توقف فعالیت در امور قونسلی، بنا به ملاحظات کشور میزبان این اقدام را انجام داده است.
جرمنی و حکومت طالبان در افغانستان هنوز به طور رسمی در این مورد چیزی نگفتهاند.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان در اواخر ماه جولای اکثر اسناد صادرشده از سوی قونسلگری و سفارتهای افغانستان را در بیشتر کشورهای اروپایی، کانادا و استرالیا فاقد اعتبار اعلام کرد.
این وزارت ادعا کرده بود که این سفارتخانهها با حکومتشان هماهنگی ندارند و آغشته به فساد هستند.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان گفته بود که اسناد صادرشده از نمایندهگیهای افغانستان در کشورهای بلغاریا و جمهوری چک برایشان قابل پذیرش است.
این در حالی است که از چند ماه به این طرف، سفارتهای افغانستان در بریتانیا و ناروی مسدود شدهاند و ساختمان آنها به وزیران امور خارجۀ کشورهای میزبان تسلیم داده شده است.
به همین گونه، پیش از این، سفارت افغانستان در امریکا نیز مسدود شده بود.
قابل ذکر است که حکومت طالبان در افغانستان تاکنون از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما دیپلوماتهای حکومت طالبان از سوی برخی کشورها، به شمول چین و روسیه، پذیرفته شدهاند.