لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۷ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۸

ملل متحد از ستراتیژی درازمدت برای رسیدگی به افغان های نیازمند به ویژه عودت کنندگان خبر داد


شماری از مهاجرین افغان که بطور اجباری از پاکستان اخراج شده اند(عکس آرشیف)
شماری از مهاجرین افغان که بطور اجباری از پاکستان اخراج شده اند(عکس آرشیف)

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان می گوید که برای کمک با مردم افغانستان یک ستراتیژی چند ساله را روی دست می گیرد. معاون سخنگوی این نهاد در افغانستان به رادیو آزادی گفت که بر اساس این ستراتیژی، کمک با مردم در مناطقی متمرکز خواهد بود که در آن تعداد عودت کنندگان بیشتر است.

در میان نگرانی ها از ادامۀ وضعیت بد بشری در افغانستان، یک ادارۀ سازمان ملل متحد می گوید که ستراتیژی درازمدت را برای رسیدگی به افغان های نیازمند به ویژه عودت کنندگان در نظر دارد.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان می گوید، برای کمک با مردم افغانستان یک ستراتیژی چند ساله را رویدست دارد

فرامرز برزین، معاون سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان در افغانستان به رادیو آزادی گفت که این ستراتیژی از سال ۲۰۲۵ تا سال ۲۰۲۷ به اجرا گذاشته خواهد شد. آقای برزین افزود:

« ما به خدمات حفاظتی، کمک به افرادی که نیازهای حفاظتی خاص دارند مانند افراد دارای معلولیت، ارائه کمک های حقوقی، سلامت روانی و حمایت های روانی-اجتماعی و کمک به افغان های بیجا شده اجباری ادامه می دهیم. ما حفاظت و کمک به زنان و دختران را که همچنان با محدودیت‌های زیادی در گشت و گذار و فعالیت‌های روزانه خود مواجه هستند در اولویت قرار می‌دهیم.»

فرامرز برزین این مقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان در افغانستان بیشتر گفت:

«کار اصلی ما در مناطقی از کشور خواهد بود که در آن تعداد عودت کنندگان زیادی وجود دارند، زیرا فشارهای زیادی آنان بر جوامع در حال حاضر وارد می‌کنند. ما با همکاران و سایر نهاد های سازمان ملل متحد برای گسترش خدمات ضروری و فرصت های معیشتی برای افزایش انسجام اجتماعی و اطمینان از ادغام مجدد پایدار کار خواهیم کرد. فعالیت های کلیدی ما شامل کمک های نقدی از جمله برای سرپناه و حمایت از مشاغل کوچک و آموزش مهارت ها خواهد بود.»

نهاد های مدد رسان می گویند که در سال ۲۰۲۵ حدود ۲۳ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز خواهند داشت

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهجویان در آستانۀ فصل سرما گفته بود که زمستان سخت امسال شاید زندگی میلیون ها نفر را در افغانستان با تهدید مواجه کند.

این اداره و سایر نهاد های مدد رسان گفته اند که بازگشت صد ها هزار افغان از پاکستان و ایران میزان نیازمندی به کمک های بشری را در افغانستان افزایش داده است.

پادشاه خان ۶۰ ساله یکی از افغان های عودت کننده از پاکستان می گوید که به کمک به خصوص سرپناه نیازدارد.

« ما از پاکستان آمدیم ، پاکستان به مهاجرین اجازه بود و باش در آن کشور را نمی دهد. هیچ چیز نداریم به سرپناه نیاز داریم.»

پاکستان روند اخراج افغان های فاقد اسناد مهاجرت را در اول ماه نوامبر سال ۲۰۲۳ آغاز کرد.

شماری از مهاجرین افغان که از ایران اخراج شده اند(عکس از آرشیف)
شماری از مهاجرین افغان که از ایران اخراج شده اند(عکس از آرشیف)

روند اخراج افغان های بی اسناد اقامت از ایران نیز ادامه دارد.

رحمت الله یکی دیگر از عودت کنندگان است:

«لحاف ، دوشک، مواد سوخت و بخاری هیچ چیز نداریم. می خواهم که با ما کمک کنند.»

با آغاز زمستان بسیاری مردم در افغانستان از افزایش بهای مواد سوخت در بازار های این کشور نگران اند و می گویند که به دلیل افزایش بیکاری و گسترش میزان فقر در زمینۀ تهیۀ مواد سوخت با دشواری های زیادی به رو به رو اند.

برنامه جهانی غذا گفته است که بنابر کمبود بودجه در زمستان فقط برای شش میلیون نیازمند کمک فراهم خواهد کرد و میلیون ها تن دیگر از کمک محروم خواهند شد.

ارقام نهاد های مدد رسان نشان می دهد که حدود ۲۳ میلیون نفر در افغانستان در سال ۲۰۲۵ به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

XS
SM
MD
LG