این فدراسیون به تاریخ ۱۹ جدی به نقل از سازمان ملی بحران گزارش داده که آخرین موج سردی سال گذشته میلادی حدود ۳۲۵ هزار و ۲۰۵ نفر را در حداقل ۱۸ ولایت افغانستان متأثر ساخته و هزاران مواشی نیز کشته شده و زندهگی را برای مردم دشوار ساخته است.
بر اساس گزارش (آی اف آر سی)، بدخشان، بادغیس، بلخ، فراه، فاریاب، غور، هرات، جوزجان، کندز، نورستان، ننگرهار، سرپل، ارزگان و زابل از ولایاتی اند که بیشترین آسیب را دیدهاند.
این گزارش به موج سرما ماه مارچ ۲۰۲۴ اشاره کرده که در آن درجه حرارت در ولایت غور به ۳۳ درجه سانتیگیراد پائین آمد که در نتیجه آن ۷۰ هزار رأس مواشی تلف و ۷۰ نفر کشته شدند.
در این گزارش از جان باختن ۲۵ تن، تخریب ۲۰ خانه و آوارهگی ۳۵۰ خانواده به دلیل برفکوچ در نورستان نیز یاد شدهاست.
فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر همچنان تأکید کرده که نیازهای بشردوستانه از اهمیت بالایی برخوردار است و برای تقویت مقاومت جامعه به ویژه در زمینههای تأثیرات تغییر اقلیم و کاهش خطر بحران به کمکهای طولانیمدت نیازاست.
در عین حال شماری از مردم در ولایات مختلف افغانستان میگویند که مشکلاتشان با سردی هوا بیشتر شده و به کمک نیاز دارند.
خانههای ما سرد است، کودکان من مریض است، حتی توان خرید دوا را هم ندارم
عبدالکریم باشنده ولایت غور در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"مشکل داریم، مواد سوخت نداریم، قبلاً کار میکردیم، فعلاً کار نیست، توان خرید مواد سوخت را ندارم، خانههای ما سرد است، کودکان من مریض است، حتی توان خرید دوا را هم ندارم."
حضرتالله باشنده قریه نکره ولسوالی نورگرام ولایت نورستان نیز در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"با رسیدن فصل زمستان مشکلات زیاد شدهاست، به ویژه هوا بسیار سرد است، بیماریهای مختلف پیدا شدهاست و مردم توان خرید مواد سوخت را ندارند، بخاطریکه فقر، غربت و بیکاری بسیار زیاد است."
این افراد در حالی درخواست کمک را دارند که ادارۀ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۵.۸ میلیون تن در افغانستان به سرپناه اضطراری و کمکهای غیرغذایی نیاز خواهند داشت.
برنامه جهانی غذا (دبلیو اف پی) نیز به تاریخ ۲۴ دسمبر در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود نوشت که افغانستان با یک زمستان "بیرحم" روبهرو است و آنها تنها میتوانند در زمستان امسال به شش میلیون نفر کمک کنند.