شماری از پایتختنشینان از برف باریها استقبال کرده و جهت جلوگیری از هدر رفتن آب برف، بر حفر چاههای مخصوص جهت ذخیرهٔ آب برف تأکید میکنند.
ما آب برفها و باران طوری مدیریت کنیم که سبب افزایش سطح آب زیرزمین شود.
صبرینا یک باشندهٔ شهر کابل روز شنبه به رادیو آزادی گفت:
«برفباری در کابل برای ما امیدبخش شده و باید ما آب برفها و باران طوری مدیریت کنیم که سبب افزایش سطح آب زیرزمین شود و خواستم از شهروندان این است که با کندن حوضچهها و حفرهها در اطراف خانههایشان آب برفها را مدیریت کنند.»
هدایت یکی دیگر از باشندههای کابل، بر تمرکز به ذخیرهسازی آب برف تأکید کرده میگوید که تلاش برای جلوگیری از ضایع شدن آب برف باید در این شهر نهادینه شود.
او به رادیو آزادی گفت: «برفباری و حفر چاههایی که ذخیره کنیم متأسفانه اکثرأ در مراکز کابل این سیستم فعلاً درست نشده و در اطراف کابل جاهایی برای ذخیرهٔ آب کندن کاری شده.»
پیشتر گزارشها مبنی بر کاهش سطح آبهای زیرزمینی سبب نگرانیهای ساکنان کابل شده بود.
ذخیره کردن آب برف در افغانستان چهقدر ممکن است؟
آگاهان محیط زیست نیز میگویند که مردم باید برفهای بام و صحن حویلیهایشان را در ساحات غیرکانکریتی در حویلیها یا مناطقی اطراف محلات رهایشی که قابلیت جذب آب را داشته باشد، انبار کنند تا به گفتهٔ او، باعث تقویت آبهای زیرزمینی شود.
محمد اقبال همدرد، آگاه محیط زیست، در این مورد به رادیو آزادی گفت: «افغانستان کشوری است محاط به خشکه و تأمین منابع آبی آن عبارت از برف و باران است که ذخایر آبی افغانستان را در کوهها تقویت میکند و ما در جریان سال از این آبها به اشکال مختلف استفاده میکنیم، و برف باران در فصل زمستان نیازمند این است که مدیریت گردد.»
شاروالی کابل تحت کنترل حکومت طالبان نیز از مردم خواسته تا برای ذخیره کردن برف چاه حفر کنند و یا آن را در مکانهای مخصوص ذخیره کنند.
نعمتالله بارکزی، سخنگوی این ریاست، بهتازگی با نشر یک پیام تصویری در صفحهٔ فیسبوک شاروالی طالبان در کابل بر تلاشهای مشترک جهت بلند بردن سطح آبهای زیرزمینی کابل تأکید کرده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، در اواخر اکتبر سال گذشته در شبکهٔ اکس (تویتر سابق) خود اعلام کرد که اثرات تغییرات اقلیمی منجر به کاهش قابل توجه سطح آبهای زیرزمینی در شهر کابل شده و این شهر ممکن است تا سال ۲۰۳۰ میلادی با کمبود شدید آب مواجه شود.