لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲۶ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۰۵

خبر ها

بیکدلی: کار ساخت جاده مرزی ماهیرود میان ایران و افغانستان امسال تکمیل می‌شود

شاهراه نیمروز که به مرز ایران منتهی می‌شود، آرشیف
شاهراه نیمروز که به مرز ایران منتهی می‌شود، آرشیف

علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل می‌گوید که کار ساخت جادۀ مرزی ماهیرود میان کشورش و افغانستان در سال جاری ۱۴۰۴ خورشیدی تکمیل خواهد شد.

سفارت ایران در کابل ناوقت شنبه ۲۳ حمل در شبکه ایکس، نوشت که هیئت اقتصادی این کشور به رهبری بیکدلی در بازدید اش از جریان کار ساخت این جاده مرزی اعلام کرد که با تکمیل ساخت جاده میان ولایت فراه و منطقه ماهیرود در ولایت خراسان شمالی، ارتباطات افغانستان به ایران و کشورهای دیگر از این طریق افزایش خواهد یافت.

یک روز پیش از این، رسول مهاجر، معاون وزیر خارجه ایران و هیئت همراهش در جریان بازدید از ولایت فراه با والی طالبان و برخی از تاجران افغان، خواستار گسترش روابط تجاری میان دو کشور شد.

حکومت طالبان با گذشت نزدیک به چهار سال هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما ایران از جمع معدود کشورهای است که روابط نزدیک با این گروه دارد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

آمادگی حماس برای آزادی تمام گروگان‌های اسرائیلی در برابر توافق جدی تبادل اسرا و پایان جنگ غزه

جریان آزادی گروگان ها
جریان آزادی گروگان ها

یکی از مقامات ارشد گروه حماس اعلام کرد که این گروه آماده است تمام گروگان‌های اسرائیلی را در ازای یک توافق جدی تبادل اسرا و پایان جنگ در نوار غزه آزاد کند.

طاهر النونو، یکی از مقامات ارشد حماس، به فرانس‌پرس گفت «ما آماده‌ایم تمام گروگان‌های اسرائیلی را در ازای توافقی که شامل تبادل اسرا، پایان جنگ، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و ورود کمک‌های بشردوستانه باشد، آزاد کنیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و اسرائیل با میانجی‌گری مصر، قطر همراه با ایالات متحده در قاهره ادامه دارد. اما النونو اسرائیل را متهم کرد که با زیر پا گذاشتن تعهدات خود، مانع پیشرفت در مسیر آتش‌بس شده است.

او تأکید کرد: «موضوع تعداد گروگان‌ها نیست، بلکه این است که اشغالگران تعهدات‌شان را نقض می‌کنند و همچنان به جنگ ادامه می‌دهند.»

در همین حال، وب‌سایت خبری اسرائیلی «Ynet» روز دوشنبه گزارش داد که پیشنهادی جدید به حماس ارائه شده است.

بر اساس این پیشنهاد، حماس ۱۰ گروگان زنده را آزاد خواهد کرد و در ازای آن، ایالات متحده تضمین می‌دهد که اسرائیل وارد مرحله دوم مذاکرات آتش‌بس شود.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می شود.

جنگ جاری در غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳، پس از حمله حماس به اسرائیل آغاز شد که به کشته شدن ۱,۲۱۸ نفر انجامید. به گفته اردوی اسرائیل، از میان ۲۵۱ گروگان گرفته‌شده، هنوز ۵۸ نفر در غزه در اسارت هستند که ۳۴ نفر از آن‌ها احتمالاً جان باخته‌اند.

بر اساس آمار وزارت صحت غزه، از زمان شکست آتش‌بس در ۱۸ مارچ، دست‌کم ۱,۵۷۴ فلسطینی کشته شده‌اند و شمار کل قربانیان فلسطینی از آغاز جنگ تاکنون به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است.

حد اقل ۳۷ کشته و ۱۱۷ زخمی در حملۀ روسیه بر شهرک سومی اوکراین

آتش سوزی ناشی از حملۀ روسیه بر شهرک سومی، اوکراین - ۲۴ حمل
آتش سوزی ناشی از حملۀ روسیه بر شهرک سومی، اوکراین - ۲۴ حمل

مردم در شهرک سومی اوکراین، به یادبود از قربانیان حملات مرگبار روسیه، امروز مراسم سوگواری برگزار کردند.

در حملۀ صبح یک شنبه نیروهای روسی بر این شهرک حد اقل ۳۷ نفر کشته و ۱۱۷ تن دیگر زخمی شدند.

حمله توسط راکتهای بالستیک روسیه، در حالی انجام شد که مردم برای اشتراک در مراسم مذهبی در مرکز شهر تجمع کرده بودند.

سرهی پاسک، شاروال منطقۀ میکولاییفکا در جریان مراسم سوگواری گفت "اینجا تجمع کرده ایم تا به کودکان و باشنده های این شهر که کشته شدند، ادای احترام کنیم".

حکومت اوکراین گفته است که هر دو راکت بالستیکی که در این حمله استفاده شد حمل کنندۀ "مهمات خوشه یی" بود.

در این حمله خانه ها، دکان‌ ها، قهوه‌خانه ها و ورزشگاه ها هدف گرفته شده اند.

انفجار در شهر مزار شریف، "یک کشته و سه زخمی"

سرباز طالبان در شهر مزار شریف - تصویر از آرشیف
سرباز طالبان در شهر مزار شریف - تصویر از آرشیف

رسانه های افغانستان گزارش داده اند که شهر مزار شریف، مرکز ولایت بلخ، امروز ۲۵ حمل، شاهد یک انفجار بود.

به اساس گزارشها، این انفجا در منطقۀ "سه دکان" شهر مزار شریف رخ داده است.

رسانه ها به نقل از شاهدان عینی گزارش داده اند که یک در این رویاد یک زن کشته و سه تن دیگر زخمی شده اند.

حکومت طالبان تا حال در بارۀ این رویداد واکنش نشان نداده است.

شورای بین‌المللی کریکت: برای حمایت از تیم کریکت زنان افغانستان یک "نیروی کاری ویژه" ایجاد می‌شود

برخی از بانوان افغان در جریان بازی کریکت در استدیو هرات در ۲۰۱۵، آرشیف
برخی از بانوان افغان در جریان بازی کریکت در استدیو هرات در ۲۰۱۵، آرشیف

شورای بین‌المللی کریکت می‌گوید که برای حمایت از اعضای تیم کریکت زنان افغانستان که پس از برگشت طالبان به قدرت از کشورشان آوره شده اند، یک "نیروی کاری ویژه" را تشکیل خواهد کرد.

ویب سایت ورزشی کریک انفو، به نقل از اعلامیه‌ای که یکشنبه ۲۴ حمل از سوی شورای بین المللی کریکت منتشر شد، خبر داده که این ابتکار در همکاری با هیئت کنترول کریکت در هند (BCCI)، بانک مرکزی اروپا (ECB) و نهاد کریکت آسترالیا (CA) شامل یک صندوق اختصاصی برای کمک مستقیم پولی است تا اطمینان حاصل شود که کریکتران زن افغان منابع مورد نیاز خود را برای ادامه بازی‌ها خواهند داشت.

همچنان گفته شده که مربیان با تجربه، اعضای تیم کریکت زنان افغانستان را رهنمایی خواهند کرد تا این تیم بتواند که فرصت درخشش را دریابد.

پس از بازگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، در کنار محدودیت های دیگر، زنان و دختران از اشتراک در مسابقات ورزشی منع شدند و باشگاه های ورزشی نیز به روی آنها مسدود شدند.

براساس کریک انفو، اندکی قبل از بازگشت طالبان به قدرت، کریکت بورد پیشین افغانستان موافقت کرده بود که با ۲۵ بازیکن زن قرارداد امضا کند، از میان این بازیکنان بیشتر شان در حال حاضر در آسترالیا به سر می‌برند.

حملۀ روسیه به اوکراین واکنش‌های امریکا و اتحادیه اروپا را برانگیخت

شهر «سومی» در شمال اوکراین پس از حمله یک‌شنبه ۲۴ حمل
شهر «سومی» در شمال اوکراین پس از حمله یک‌شنبه ۲۴ حمل

حملۀ مرگبار روزگذشته روسیه به شهر سومی اوکراین، واکنش‌های رهبران امریکایی و اروپایی را برانگیخته است.

در حملۀ راکتی روز یکشنبه ۲۴ حمل، روسیه بر این شهر، ۲ کودک کشته و ۱۱۷ نفر دیگر به شمول ۱۵ کودک زخمی شدند.

اورسلا فون دیرلاین، رئیس کمیسیون اروپا این حمله را "نقض آشکار قوانین بین المللی" خوانده و افزوده که برای رسیدن به آتش‌بس نیاز به اقدامات جدی است.

یک خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در ساحه می‌گوید که حمله راکتی روسیه در مرکز شهر سومی زمانی صورت گرفت که شماری زیادی از باشنده‌های مسیحی این شهر برای عبادت روز یکشنبه به کلیسا می‌رفتند.

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده با ابراز همدردی با خانواده های قربانیان این رویداد گفته است که اداره رئیس جمهور دونالد ترمپ تلاش دارد که جنگ در اوکراین را پایان دهد تا از وقوع رویداد‌های غم‌انگیز مشابه جلوگیری شود.

رهبران بریتانیا، فرانسه، جرمنی و ایتالیا نیز این حمله را شدیداً محکوم کرده اند.

هه‌نگاو: دو تبعه افغانستان در زندان قزوین ایران اعدام شدند

سازمان حقوق بشری ایران "هه‌نگاو" از اجرای حکم اعدام بالای دو شهروند افغانستان در این کشور خبر داده است.

در گزارش که یکشنبه ۲۴ حمل، در ویب سایت رسمی این سازمان منتشر شده، آمده است که حکم اعدام دو شهروند افغانستان به نام‌های، ربیع شاه مراد و وسیم احمد به روز شنبه در زندان مرکزی قزوین اجرا شد.

در گزارش همچنان آمده که ربیع شاه مراد ۲۷ ساله و وسیم احمد ۴۰ ساله از ولایت قندوز افغانستان، سه سال پیش به اتهام مرتبط به قاچاق مواد مخدر بازداشت شده بودند.

این دو تن، اعضای یک خانواده بودند که براساس گزارش "هه‌نگاو" ربیع شاه مراد، خواهرزاده وسیم احمد است.

سازمان حقوق بشر ایران ماه گذشته در گزارشی گفت که حداقل ۸۰ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی در ایران اعدام شدند.

سازمان ها و مدافعان حقوق بشر با انتقاد از ایران می‌گویند که به دوسیه‌های متهمان در این کشور به طور عادلانه رسیدگی نمی‌شود و اکثراً افراد متهم به وکیل مدافع دسترسی ندارند.

صدراعظم پاکستان خواستار بازداشت و محاکمۀ عاملان قتل اتباع پاکستانی در ایران شد

شهباز شریف صدراعظم پاکستان، آرشیف
شهباز شریف صدراعظم پاکستان، آرشیف

دفتر شهباز شریف صدراعظم پاکستان، کشته شدن هشت کارگر پاکستانی در ایران را محکوم کرده و از تهران خواستار بازداشت و مجازات عاملین این رویداد شده است.

دفتر صدراعظم پاکستان یکشنبه ۲۴ حمل در این مورد اعلامیه‌ای را منتشر کرد.

رادیو فردا بخش ایران رادیو آزادی براساس گزارش ها خبر داده که مردان مسلح روز شنبه وارد یک کارخانه در شهر مهرستان در ولایت سیستان و بلوچستان شدند و کارگران پاکستانی را در هنگام خواب هدف تیراندازی قرار دادند.

وزارت خارجه ایران هم یکشنبه این رویداد را "تروریستی" خواند و گفت که تهران هر اقدام لازم را برای شناسایی عاملان این رویداد انجام خواهد داد.

براساس گزارش رادیو فردا، گروۀ موسوم به "اردوی آزادی‌بخش بلوچستان" که یک گروه جدایی طلب پاکستانی است و همچنان گروه "جیش العدل" مسئولیت این حمله را بدوش گرفته اند.

گروه "اردوی آزادی‌بخش بلوچستان" از سوی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا و حکومت مرکزی پاکستان به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده است.

ماموریت توماس نیکلاسن به عنوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان خاتمه یافت

 توماس نیکلاسن، آرشیف
توماس نیکلاسن، آرشیف

ماموریت توماس نیکلاسن به عنوان نمایندۀ ویژۀ اتحادیه اروپا برای افغانستان به پایان رسیده است.

نیکلاسن یکشنبه ۱۳ اپریل، در شبکه ایکس اعلام کرد که از اول ماه مارچ امسال رسماً مسئولیت های خود را در این سمت به پایان رسانده است.

او در پیامش نوشته که پایان ماموریتش به معنای تغییر در سیاست اتحادیه اروپا در قبال افغانستان نیست.

نیکلاسن افزوده: "خروج من نشان‌دهنده هیچ تغییری در عملکرد اتحادیه اروپا در قبال افغانستان نیست. اتحادیه اروپا همچنان به حضور خود در افغانستان، تعهد به مردم این کشور و حفاظت از منافع و ارزش های این اتحادیه ادامه خواهد داد."

به گفتۀ او، در حال حاضر مسئولیت های نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان از سوی درین دریا، رئیس بخش افغانستان و پاکستان خدمات اقدام خارجی این اتحادیه (EEAS) به پیش برده می‌شود.

توماس نیکلاسن در ۲۰۲۱ منحیث نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به کارش آغاز کرد و دو ماه پس از آغاز ماموریتش در این سمت، طالبان در افغانستان به قدرت برگشتند.

او در پیام خداحافظی خود همچنان نوشته که از فرصتی که در یک زمان حساس در این سمت کار کرده سپاسگذار است و از تمامی افغان های که در این مدت ملاقات کرده قدردانی می‌کند.

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد: بیش از ۴۰ درصد جمعیت شهری افغانستان در پایتخت این کشور به سرمی برند.

شهر کابل
شهر کابل

برنامه اسکان بشر سازمان ملل متحد (یوان هبیات) می‌گوید که بیش از ۴۰ درصد جمعیت شهری افغانستان در پایتخت این کشور به سرمی برند.

این اداره سازمان ملل متحد روز یکشنبه ۲۴ حمل در صفحه ایکس خود نوشته است که بیشتر این جمعیت یعنی چهار نفر از هر پنج نفر در خانه های بدون پلان شهر سازی زندگی می کنند.

یوان هبیات هشدار داده است که این جوامع در برابر رویدادهای شدید اقلیمی مانند سیلاب‌ها، بارندگی‌های شدید و موج‌های گرما به‌شدت آسیب‌پذیر اند.

این درحالی است که افغانستان یکی از ده کشور آسیب پذیر از لحاط تغییرات اقلیمی است.

این اداره سازمان ملل پیش از این در گزارش پیش بینی کرده که تا سال ۲۰۶۰، از هر دو نفر یک نفر در مناطق شهری افغانستان زندگی خواهد کرد.

براساس گزارش این اداره بسیاری از شهرهای این کشور برای این شهرنشینی سریع آماده نیستند.

براساس آمار این اداره در حال حاضر بیش از ۲۵ درصد از جمعیت کل افغانستان در شهرها زندگی می کنند.

نیروهای اسرائیلی شفاخانه الاهلی در شهر غزه را هدف حمله قرار دادند

غزه
غزه

نیروهای اسرائیلی امروز پیش از طلوع آفتاب شفاخانه الاهلی در شهر غزه را هدف حمله قرار دادند.

وزارت صحت غزه اعلام کرده که بسیاری از بیماران تخلیه شده‌اند، اما یکی از بیماران در جریان تخلیه جان باخته است.

وزیر دفاع اسرائیل هشدار داده که عملیات نظامی در نوار غزه گسترش خواهد یافت.

اردوی اسرائیل مدعی شده که هدف از این عملیات‌ها نابودی حماس و آزادسازی تمامی گروگان‌ها است. گروه حماس، که از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا گروه تروریستی شناخته می‌شود، در عین حال از پیشرفت در گفتگوهای آتش‌بس خبر داده است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG