شمار دیگری از رهبران کشورها و شخصیتهای بینالمللی درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک، را تسلیت گفتند و رئیس جمهور ایالات متحده هم گفت برای شرکت در مراسم تشییع او به روم خواهد رفت.
پاپ فرانسیس صبح دوشنبه اول ثور در ۸۸ سالگی درگذشت. او چندی پیش حدود پنج هفته به دلیل ابتلا به ذاتالریه شدید در شفاخانه بستری بود اما پس از ترخیص، به کارهای معمول میپرداخت و یک روز پیش از مرگ نیز مراسم عید پاک را به جا آورد و با جیدی ونس، معاون رئیس جمهور امریکا، دیدار کرد.
واتیکان شامگاه دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که علت مرگ پاپ فرانسیس سکته مغزی و در پی آن نارسایی برگشتناپذیر قلبی بوده است.
شامگاه دوشنبه همچنین کاردینال مائورو گامبتی مراسم دعا برای پاپ را در میدان سنت پیتر برگزار کرد.
در همین حال دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در شبکه اجتماعی خود اعلام کرد که به همراه همسرش، ملانیا ترامپ، برای شرکت در مراسم تشییع پاپ به رم خواهند رفت.
این نخستین سفر بینالمللی آقای ترامپ در دومین دوره ریاست جمهوری او خواهد بود.
روز دوشنبه همچنین به دستور داد دونالد ترامپ، پرچمهای آمریکا در کاخ سفید و ساختمانهای دولتی به حالت نیمهافراشته در آمدند.
شمار دیگری از رهبران جهان، از جمله خاویر میلی، رئیس جمهور آرژانتین زادگاه پاپ فرانسیس، هم گفتهاند که برای شرکت در مراسم تشییع رهبر کاتولیکها به رم خواهند رفت.
بنابر اعلام واتیکان، مراسم تشییع در یکی از روزهای بین جمعه تا یکشنبه برگزار خواهد شد.
تاکنون سرمنشی سازمان ملل، رهبران کشورهای اروپایی، رهبران جهان عرب، روسای جمهور ایران و کشورهای منطقه، مقامهای ارشد کشورهای دیگر، دالایی لاما رهبر بوداییان تبت، آیتالله علی سیستانی مرجع تقلید شیعه، و دهها چهره دیگر با صدور پیامهایی، از نقش پاپ فرانسیس در پیشبرد صلح جهانی و ارزشهای انسانی تجلیل کردهاند.
برنامههای واتیکان
بر خلاف اکثر پاپها که در کلیسای سنت پیتر در واتیکان دفن شدهاند، پاپ فرانسیس در آخرین وصیتنامه خود که روز دوشنبه منتشر شد خواسته است که در کلیسای سانتا ماریا ماجوره در رم (بیرون از واتیکان) به خاک سپرده شود.
به گفته سخنگوی واتیکان، پیکر پاپ فرانسیس روز چهارشنبه به کلیسای سنت پیتر منتقل خواهد شد تا مردم به او ادای احترام کنند.
با مرگ پاپ فرانسیس، آیینهای قدیمی، پیچیده و بعضا محرمانه واتیکان در روند تشییع پاپ درگذشته و انتخاب پاپ جدید به جریان افتاده است.
مهر و موم کردن اسناد شخصی و محل سکونت پاپ، انتقال پیکر او به تابوت چوبی، خاکسپاری او در ردای سرخ همراه با تاج و نشان کلیسایی، و شکستن مُهر رسمی پاپ که «حلقه ماهیگیر» نام دارد برخی از این آیینها هستند.
از کاردینالهایی که در حال حاضر در رم هستند خواسته شده است تا صبح سهشنبه در واتیکان گرد هم بیایند؛ انتظار میرود که در این نشست از جمله درباره جزئیات مراسم تشییع برنامهریزی شود.
با این حال گردهمایی اصلی کاردینالهای واجد حق رای برای انتخاب پاپ جدید از بین خود، که اکنون ۱۳۵ نفر هستند، معمولا ۱۵ تا ۲۰ روز پس از مرگ پاپ برگزار میشود.
رایگیری برای انتخاب پاپ جدید پشت درهای بسته برگزار میشود و ممکن است چند روز به طول بینجامد.
در حال حاضر از هیچ یک از کاردینالها به عنوان گزینه پیشتاز برای جانشینی پاپ فرانسیس یاد نمیشود.
شمار مسیحیان کاتولیک در جهان ۱.۴ میلیارد نفر برآورد میشود.