لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۶ جوزا ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۴۷

رژه نظامی در برابر ترمپ، ساعاتی پس از اعتراضات مخالفان او، برگزار شد


همزمان با دوصد و پنجاهمین سالگرد تأسیس اردوی ایالات متحده، رژه نظامی مورد انتظار دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور این کشور، روز شنبه در واشنگتن برگزار شد.

پیش از شروع این رژه، مخالفان آقای ترامپ در شهرهای مختلف آمریکا تظاهرات گسترده‌ای با عنوان «بی پادشاه» برگزار کردند.

رژه نظامی در پایتخت آمریکا همزمان با هفتاد و نهمین سالگرد تولد دونالد ترمپ برگزار می‌شد.

در مسیر این رژه که در خیابان قدیمی «قانون اساسی» جریان داشت، سربازان و همچنین تانک‌ها، نفربرهای زرهی و توپخانه از برابر رئیس‌جمهور آمریکا رژه رفتند.

به نوشته رویترز، این صحنه‌ها منظره‌ای غیرمعمول در ایالات متحده بود که چنین نمایش‌هایی از قدرت نظامی در آن نادر است.

آقای ترمپ پس از رژه سربازان به جمعیت گفت: «تمام کشورهای دیگر پیروزی‌های خود را جشن می‌گیرند، وقت آن رسیده که آمریکا هم این کار را بکند.»

هزاران تماشاگر در طول مسیر رژه صف کشیده بودند و دونالد ترمپ از جایگاه مرتفعی که برای او آماده شده بود و از پشت شیشه ضد گلوله مراسم را تماشا می‌کرد.

پولیس واشنگتن تظاهر کنندگان ضد ترمپ را از تماشاگران رژه جدا نگه داشته بود اما شماری از مخالفان رئیس جمهور آمریکا توانستند خود را به مسیر رژه برسانند.

بنابر گزارش‌ها، حدود هفت هزار سرباز به همراه ۱۵۰ واسطۀ نظامی، از جمله ۲۵ تانک ام‌یک آبرامز، ۲۸ نفربر زره‌پوش استریکر و چهار توپخانه هویتزر ام-۱۰۹ پالادین، برای این مراسم به واشنگتن منتقل شده بودند.

در جریان این رژه تاریخچه اردوی آمریکا از ابتدای تأسیس تا به امروز دنبال می‌شد و دونالد ترمپ هنگام رژه سربازان می‌ایستاد و به آنها سلام نظامی می‌داد.

پیت هگست و مارکو روبیو، وزرای دفاع و خارجه آمریکا، و همچنین شماری دیگر از اعضای کابینه ترامپ او را در این مراسم همراهی می‌کردند.

دونالد ترامپ اوایل دوره قبلی ریاست جمهوری خود برای اولین بار از علاقه‌اش به برگزاری یک رژه نظامی در واشینگتن سخن گفته بود.

رژه نیروهای مسلح آمریکا پیش از آن یک بار در سال ۱۹۹۱ برگزار شده بود که سربازان و تانک‌ها با رژه در واشینگتن بیرون راندن نیروهای صدام حسین، رئیس جمهور وقت عراق، از کویت در جریان جنگ خلیج فارس را جشن بگیرند.

خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های آمریکایی برآورد کرده که رژه روز شنبه در مجموع بین ۲۵ تا ۴۵ میلیون دالر برای اردوی ایالات متحده هزینه داشته باشد.

به نوشته این خبرگزاری، منتقدان این رژه را نمایش قدرت به نحو اقتدارگرایانه و همچنین اسراف می‌دانند و به ویژه یادآور می‌شوند که ترمپ گفته است به دنبال کاستن از هزینه‌ها در همه بخش‌های دولت فدرال است.

با این حال شماری از موافقان این رژه به رویترز گفته‌اند هیچ مشکلی در این رژه نمی‌بینند.

«شرم باد! شرم باد!»

پیش از برگزاری این رژه، صدها هزار آمریکایی در خیابان‌های شهرهای مختلف، از واشنگتن و نیویارک گرفته تا شیکاگو و لس‌آنجلس، تظاهرات و تجمعات ضد ترمپ برگزار کردند.

به نوشته رویترز، این بزرگترین تظاهرات مخالفان ترمپ از زمان بازگشت او به قصر سفید بود.

گروه‌های مخالف ترمپ نزدیک به دو هزار تظاهرات در سراسر ایالات متحده را برای برگزاری همزمان با مراسم رژه برنامه‌ریزی کرده بودند.

بسیاری از این تظاهرات و تجمعات با عنوان «بی پادشاهان» برگزار شدند.

در نیویارک، هزاران نفر با تجمع در پارک برایانت در منطقه منهتن و اطراف آن، دست‌نوشته‌هایی نزدیک به مضمون «نه به شاهان» در دست داشتند.

یک جوان ۲۰ ساله در این تظاهرات به رویترز گفت: «ما شاهد زبانی غیرانسانی در مواجهه با دگرباشان جنسی، مبتلایان به اوتیسم،معلولان، اقلیت‌های نژادی و افراد بدون مدارک اقامت هستیم. باید نشان داد که اکثر آمریکایی‌ها مخالف این هستند.»

در واشنگتن که رژه نظامی در آن برگزار شد، حدود ۴۰۰ معترض در پارکی روبروی قصر سفید تجمع کردند. ترمپ پیشتر هشدار داده بود که حضور معترضان در خود مراسم رژه «با نیروی بسیار زیادی» مواجه خواهد شد.

سانسارا تیلور، موسس گروه «فاشیسم را پس بزنید» که این تظاهرات را برنامه‌ریزی کرده بود، به رویترز گفت: «ما امروز پذیرش این موضوع را که دونالد ترمپ اردو را علیه مردم این کشور و در خیابان‌های این کشور به کار گیرد پس می‌زنیم و می‌گوییم: به هیچ وجه.»

معترضان در مرکز شیکاگو نیز در برابر ماموران پولیس ایستادند و برخی از آنها بیرق‌های آمریکا را که سر و ته گرفته بودند در دست داشتند.

آنها خطاب به پولیس شعارهایی از قبیل «از چه کسی محافظت می‌کنید؟ به چه کسی خدمت می‌کنید؟» و «عدالت نباشد، صلح نیست» سر می‌دادند.

در آتلانتا همزمان با برگزاری تظاهرات مخالفان ترمپ، اعضای گروه راست افراطی «پسران مغرور» که حامیان سرسخت ترمپ هستند، در لباس‌ها و پرچم‌های سیاه و زرد خود در بین آنها حاضر شدند.

تظاهرات عمدتا مسالمت‌آمیز برگزار شد اما در لس‌آنجلس اوضاع همچنان متشنج بود و حدود یک ساعت قبل از آغاز منع آمدوشد در مرکز شهر، پولیس سواره‌نظام با استفاده از گاز اشک‌آور تظاهرکنندگان را متفرق می‌کردند.

در گوشه‌ای دیگر از لس‌آنجلس نیز جمعیت تظاهرکننده در جریان درگیری با سربازانی که از یک ساختمان فدرال محافظت می‌کردند شعارهای «شرم باد! شرم باد!» و «تفنگداران دریایی از لس‌آنجلس بیرون بروید!» سرمی‌دادند.

XS
SM
MD
LG