در روز دوم مجمع عمومی سازمان مللمتحد نمایندهگان کشورهای که سخنرانی کردند بر همسایههای خود اعتراض کردند.
جدیترین اعتراضات از سوی هند و افغانستان بر پاکستان وارد شد و پاکستان هم در نوبت خود اظهار داشت که از تروریزمی رنج میبرد که خارج از سرحدات این کشور تقویه میشود.
صدراعظم پاکستان نواز شریف در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان مللمتحد روز ۲۱ سپتمبر کشور رقیب پاکستان، هند را تحت تنقید قرار داد که شرایط غیر قابل قبول را برای مذاکرات پیشنهاد کرده و جهان تشنج روز افزون را در جنوب آسیا نادیده میگیرد.
نواز شریف افزود پاکستان تقویه غیر قابل قبول قوای نظامی هند را نادیده گرفته نمیتواند و هر اقدام لازم باز دارنده را علیه آن انجام خواهد داد.
هندوستان همیشه پاکستان را به حمایت از تروریزم متهم میسازد، در پاسخ به این صدراعظم پاکستان اظهار داشت که پاکستان بزرگترین قربانی تروریزم میباشد، تروریزمی که خارج از سرحدات آن حمایت میشود.
نواز شریف در مجمع عمومی سازمان مللمتحد اظهار داشت:
"کشور من قربانی اصلی تروریزم میباشد از جمله تروریزمیکه از خارج حمایت میشود. ما به تروریزمی که از خارج حمایت میشود اجازه نخواهیم داد که سبب بیثباتی و نا آرامی در پاکستان شود. دهها هزار مردم ما و هزاران سرباز امنیتی ما در نتیجه حملات تروریستی کشته شدهاند."
شریف از سازمان ملل خواست که در مورد به گفته او مظالم و استبداد هند در کشمیر تحقیق نماید.
هند این سخنان صدراعظم پاکستان را با شدت جواب گفته و اظهار میدارد که پاکستان از گروههای تروریستی حمایت میکند و منبع نا آرامی در منطقه میباشد.
یک دیپلومات عالی رتبه هند در ملل متحد اینام گامبیر اظهار داشت جای تعجب است که ما موعظههای حقوق بشر و خود مختاری مردم را از یک کشوری میشنویم که خودش مرکز تروریزم جهانی میباشد.
او افزود چیزی که دیده میشود اینست که پاکستان یک دولت تروریستی است و میلیاردها دالر کمکهای بینالمللی را که به آن میرسد برای حمایت تروریزم و جنگهای نیابتی به مصرف میرساند.
قبل از این معاون دوم ئیس جمهور افغانستان سرور دانش هم در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان مللمتحد پاکستان را منبع نا آرامی در افغانستان و حمایت کننده تروریزم خواند.
دانش در سخنرانی خود گفت:
"ما از جامعه جهانی میخواهیم که در جنگ افغانستان به از بین بردن پایگاههای امن تروریستان در خارج از افغانستان توجه شود. ما در این رابطه از شما میپرسیم که رهبران پیشین القاعده و طالبان در کجا اقامت داشتند؟ در کجا کشته شدند؟ همین اکنون رهبران طالبان و گروه حقانی در کجا هستند؟"
کشورهای دیگر هم از همسایهگان خود شکایت نمودند.
اوکراین، روسیه را بخاطر دخالتش در امور این کشور، کمک به جدایی طالبان در شرق این کشور و الحاق کریمیا بخاک روسیه تحت تنقید قرار داد.
جاپان از فعالیتهای کوریای شمالی انتقاد کرده و صدراعظم آن شینزوآ اظهار داشت که در یک سال گذشته کوریای شمالی سه راکت را به زون خاص تجارتی جاپان فیر کردهاست.
نماینده چین هم از خستهگی کشورش در مورد دوام برنامهها و آزمایشات اتمی کوریای شمالی شکایت کرد.