برخی مقامات امریکایی ابراز نگرانی کردهاند که احتمال دارد شورشیان گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش در شهر موصل عراق در برابر نیروهای عراقی از اسلحه کیمیاوی استفاده کردهاند.
این مقامات پذیرفتهاند که داعش برای ساختن اسلحه کیمیاوی امکانات محدود در اختیار دارد.
روی همین دلیل نیروهای امریکایی در مناطق جنگ بر ضد داعش، پارچههای مرمی و راکتها را برای بررسی جمع آوری میکنند.
آژانس خبری رویترز از قول یک مقام امریکایی مینویسد که گفتهاست، عساکر آنها به تاریخ پنجم اکتوبر در یک مورد خاص که جزئیات آن ارایه نشده، تائید کردند که شورشیان گروه موسوم به دولت اسلامی از گازات سلفر و مسترد استفاده کردهاند.
گازات سلفر و مسترد در صورت تماس پوست انسان را آبله میسازد، ولی مقدار کم آن کشنده نیست.
یک مقام امریکایی به آژانس خبری رویترز گفتهاست، داعش قبل از این نیز جنایات سنگین را مرتکب شده و از نورمهای بین المللی تخطی کردهاست، بناً غیر مترقبه نخواهد بود که از اسلحه کیمیاوی هم استفاده کند.
داعش در عراق بالای نیروهای امنیتی این کشور حمله کردهاند، اما حملات را بر نیروهای ایتلاف به رهبری امریکا انجام ندادهاند.
در حال حاضر حدود پنجهزار نظامی امریکایی در عراق مستقر اند که حداقل صد تن آنها با نیروهای امنیتی عراق و پیشمرگان کرد در عملیات نظامی برای تصرف موصل همکاری میکنند.
در عملیات نظامی تصرف موصل عساکر امریکایی به نیروهای عراقی و پیشمرگان کرد مشورت داده و حملات هوایی نیروهای ایتلاف را بر مواضع شورشیان هماهنگ ساخته و رهنمایی میکنند.
ولی با آنهم مقامات امریکایی میگویند نیروهای این کشور به خطوط مقدم جبهه در موصل اعزام نشدهاند.
ایالات متحده امریکا میگوید، باور ندارد که داعش اسلحه کیمیاوی ساخته باشد و با استفاده از اسلحه عادی در شهر موصل در برابر نیروهای عراقی و ملیشههای کرد، مقاومت میکند.
آزادی شهر موصل میتواند شکست داعش در عراق محسوب شود، اما احتمال جنگهای فرقوی در این شهر بین گروههای نیز وجود دارد که بعد از سقوط صدام حسین با هم جنگیدهاند.
بارک اوباما رئیس جمهود امریکا روز سه شنبه در قصر سفید به خبرنگاران گفت، احتمال دارد حدود یک ملیون تن در اثر جنگ در شهر موصل گیر مانده باشند.
به گفته وی موجودیت افراد ملکی در موصل، برای نیروهای عراقی خارج ساختن داعش را از این شهر مشکل ساختهاست.
مقامات اداره بین المللی مهاجرت روز سه شنبه از اینکه احتمال دارد داعش در موصل از افراد ملکی به حیث سپر انسانی استفاده کند، ابراز نگرانی کردند.
توماس ویسس مسئول اداره بین المللی مهاجرت در امور عراق همچنان ابراز نگرانی کرده گفتهاست، احتمال استفاده اسلحه کیمیاوی نیز توسط داعش وجود دارد که بیشترین قربانیان آن اطفال خواهند بود.