مشرانو جرگه افغانستان حمله سربازان پاکستانی بر خاک افغانستان را در سپین بولدک یک تجاوز آشکار به خاک افغانستان میخواند و بر حل این معضل از راه دیپلوماتیک تأکید میورزد.
شماری از سناتوران میگویند، نیروهای امنیتی امسال با تجهیزات اندک نظامی، در برابر داعش، طالب و نظامیان پاکستانی میجنگند و تمامی گروههای آنطرف درگیر از یک آدرس یعنی پاکستان رهبری میشوند.
فضلالهادی مسلمیار رئیس مشرانو جرگه در نشست عمومی روز یکشنبه، نیز با تائید این مطلب تأکید ورزید که تجاوز نظامیان پاکستان در ولسوالی سپینبولدک کندهار و نیز شدت حملات طالبان مسلح، صبر مردم را به پایان رساندهاست و نماینده افغانستان در سازمان ملل باید از پاکستان در این سازمان، شکایت درج کند.
او افزود:
"از حکومت میخواهیم تا در پیوند به تجاوز، پاکستانیها در سپین بولدک به شورای امنیت سازمان ملل شکایت خود را برساند و جلو این تحرکات را که از سوی پاکستان بگیرد، آنچه در شمال جریان دارد طالبان مزدور و غلام به دستور بیگانهها در کشور ما عملیات آغاز کرده که نیروهای ما باید در برابر این همه به کمک مردم ایستادهگی کنند."
در کنار شدت درگیریها در چند ولایت شمال و جنوب کشور، یک روز پیش از این، نیروهای افغان و پاکستانی در قریههای "لقمان و نظر" بین سپینبولدک و چمن باهم به درگیری پرداختند که بهگفته قوماندان امنیه کندهار در نتیجه آن دو پولیس سرحدی و یک زن کشته و ۱۱ پولیس سرحدی و ۱۴ غیر نظامی در آن زخم برداشتند.
مشرانو جرگه افغانستان این حمله نظامیان پاکستانی بر نظامیان افغان را در سپینبولدک نکوهش میکند و بر بسیج مردم و احزاب سیاسی برای مبارزه در برابر اهداف بیگانهگان و جنگجوگان آنها زیر نام طالب و داعش تأکید میورزد.
پیشتر مقامهای افغان در ولایات شرقی گفتهاند، نظامیان پاکستانی بار دیگر حملات راکتیشان را بر بخشهای از کنر و ننگرهار از سر گرفتند که تلفات نیز در پی داشت.
حکومت افغانستان بارها پاکستان را برخاستگاه هراسافگنان خوانده و نماینده افغانستان در سازمان ملل، از حملات مختلف آن کشور بر خاک افغانستان نیز به شورای امنیت این سازمان شکایت کردهاست.
- اما اینکه چرا این شکایتها تا هنوز نتایجی در پی نداشته است؟
برخی از سناتوران میگویند، کشورهای در این سازمان عضویت دارند که برای تأمین منافع خودشان در افغانستان، نمیخواهند بر پاکستان فشار وارد گردد.
در همین حال، شماری از سناتوران میگویند، اگر جامعه جهانی و ناتو بخواهد، به مداخلههای پاکستان در افغانستان پایان داده خواهد شد.
باقی بریال، یکی از سناتوران ادعا میکند صدها پاکستانی که مجهز با تجهیزات سنگین هستند در سرحدات افغانستان جابجا شدهاند و با توجه به خاموشی حکومت و جامعه جهانی، نیاز است تا در برابر این کشور در یک اجماع مردمی تصمیم گرفته شود.
او گفت:
"از این مسئله آسان و ساده نگذرند این به راستی یک تجاوز آشکار است از نقطه صفری ۱۲۰۰ متر به اینسو در قلمرو افغانستان به اینسو آمدهاند."
- اما پاسخ وزارت خارجه به این همه نگرانیها چه است؟
خیرالله آزاد معاون سخنگوی وزارت خارجه افغانستان میگوید:
"ما از راه های دیپلوماتیک بر حل این مشکل تأکید داریم اما این مسئله به این معنی نیست که حکومت افغانستان از راههای دیگر منجمله پیگری این مسئله از مجمع بینالمللی بیتوجه باشد."
در این میان نادر بلوچ یکی دیگر از سناتوران مدعی است که پس از رفتن هیئت پارلمان پاکستان، طالبان بیشتر از گذشته از سوی این کشور تجهیز و برای سقوط بر ولایات کشور فرستاده شدهاند و نظامیان این کشور نیز به حملاتشان در سرحدات افغانستان شدت بخشیدهاند.
بهگفته بلوچ اگر به این مسئله از سوی حکومت توجه جدی نشود، بهگفته وی افغانستان قربانی اهداف پاکستان خواهد شد.
گزارش: نظیفه محبوبی