افغانستان در ۱۵ جون از طریق دهیلز هوایی به هند صادرات خود را آغاز می‌کند

اتاق تجارت و صنایع افغانستان می‌گوید، پس از این تاجران افغان می‌توانند اموال تجاری‌شان‌ را از طریق دهلیز هوایی به قیمت مناسب به هند انتقال دهند.

خان جان الکوزی معاون این اتاق روز چهارشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت، تاجران افغان قبلاً پولی را که به‌خاطر انتقال اموال‌شان از طریق زمین می‌پرداختند به همان قیمت حالا می‌توانند اموال‌شان‌ را از طریق هوا به هند انتقال دهند.

الکوزی: با مصونیت کامل انتقال داده می‌شوند.

او گفت:

"این انتقالات که صورت می‌گیرند قیمت آن به‌اندازه انتقال اموال از طریق زمین است خوبی درین است که اموال بسیار به‌زودی و با مصرف کم انتقال داده می‌شوند و در راه هم خراب نمی‌شوند و با مصونیت کامل انتقال داده می‌شوند."

آقای الکوزی می‌گوید، تفاهمنامه که میان اتاق تجارت و صنایع افغانستان و شرکت هوایی آریانا به‌خاطر انتقال اموال از طریق دهلیز هوایی به امضا رسیده برای مدت دو سال می‌باشد.

به‌گفته‌ وی اولین پرواز در ۱۵ جون سال روان میلادی از کابل آغاز می‌شود و دومین پرواز آن به‌تاریخ ۲۰ جون از کندهار صورت می‌گیرد.

بر اساس معلومات آقای الکوزی، علاوه بر این شرکت هوایی آریانا همه روزه از ده الی دوازده تن اموال تاجران افغان را در طیاره‌هایش انتقال می‌دهد.

اتاق تجارت و صنایع می‌گوید، افغانستان همه‌ساله ۱۳۲ هزار تن میوه تازه و سبزیجات به کشورهای دیگر صادر می‌نماید که پیش از این بیشتر این مواد از طریق زمین انتقال داده می‌شد.

مسئولان این اتاق می‌گویند، هم‌اکنون تاجران افغان می‌توانند اموال‌شان‌ را تنها از کابل و کندهار از طریق هوا به میدان هوایی دهلی و میدان هوایی امرتسر و باالعکس آن انتقال دهند.

سعیدی: حکومت باید برای تاجران و سرمایه گذاران زمینه‌های بهتر فعالیت را فراهم نماید.

از سوی هم مسئولان شرکت هوایی آریانا می‌گویند، در آینده نزدیک این دهلیز به کشورهای دیگر نیز گسترش خواهد یافت.

محمد نادر عمر رئیس این شرکت گفت:

"برای فعلاً گشایش دهلیز هوایی میان افغانستان و هند است امیدوار هستیم در آینده این پروژه انکشاف نماید اما علاوه بر این در گذشته توافق‌نامه میان آریانا و اتاق تجارت به امضا رسیده که آریانا کارگوی تاجران را به تمام مسیر‌های که پرواز دارد با قیمت تخفیف داده، انتقال خواهد داد."

از سوی هم سید قیاس سعیدی یک‌تن از کارشناسان اقتصادی می‌گوید، این یک دستاورد بزرگ اقتصادی برای سکتور خصوصی و تقویت تاجران افغان است و در آینده هم باید چنین دستاورد‌ها گسترش یابد.

آقای سعیدی می‌گوید، حکومت باید برای تاجران و سرمایه‌گذاران زمینه‌های بهتر فعالیت را فراهم نماید تا از یک‌سو سرمایه‌گذاری درین کشور بیشتر شود و از طرف دیگر اقتصاد این‌کشور رونق یابد.

گزارش: فرشته ندا