وزیری: در مورد عملیات خودسرانه پاکستان در امتداد دیورند موافقه نشده بود

پاکستان آن اظهارات مقام‎های افغان را غیر مؤثر دانسته که گفته بودند عملیات نیروهای پاکستانی در منطقه قبایلی خیبر، بی‎ثمر است.

اسلام‌آباد دیروز گفت اتهام وارد کردن ثبات و امنیت منطقه را بر هم می‎زند و این برای از بین بردن دشمن مشترک کافی نیست.

اردوی پاکستان ادعای وزارت دفاع افغانستان را که عملیات خیبر چهار را بی‌ثمر دانسته بود، رد می‎کند.

وزارت دفاع افغانستان در واکنش به اظهارات پاکستان گفت که اسلام‌آباد آن مناطقی را هدف قرار نمی‎دهد که بر اساس یک توافق، از سوی وزارت خارجه افغانستان به پاکستان ارائه شده بودند.

در خبرنامه وزارت دفاع پاکستان آمده که باید از این‌گونه اظهارات جلوگیری شود زیرا به نفع امنیت منطقه نیست.

به‌گفته اردوی پاکستان، معلومات در مورد عملیات خیبر چهار را دو بار با مقام‎های افغان شفاهی و کتبی شریک ساخته‎است.

وزیری: آن‎ها به صورت خود سرانه در خط دیورند عملیات را پلان گزاری و آغاز می‎کنند.

وزارت دفاع افغانستان این را می‎پذیرد که برخی معلومات از طریق شفاهی با آن‎ها در میان گذاشته‎است، اما دولت وزیری سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت که در این مورد توافق نشده که پاکستان به صورت خودسرانه، عملیاتی را در خط دیورند راه اندازی کند.

دولت وزیری افزود:

" فیصله شفاهی شده بود که اهدافی در خاک پاکستان است و آن اهدافی که برای ما معلوم بود، عملیات می‎کنند و از بین می‎برند. اهدافی که امریکا و چین از آن‎ها نظارت می‎کنند و هرگاه آن‎ها هدفی را در افغانستان مشخص می‎کنند، آن را با ما شریک سازند و ما در نظارت چین و امریکا آن را از بین خواهیم برد. حالا آن‎ها به صورت خودسرانه در خط دیورند عملیات را پلان‌گذاری و آغاز می‎کنند. در این‌جا مراکز تروریستان وجود ندارد."

اردوی پاکستان روز یکشنبه عملیات تحت نام "خیبر چهار" را در منطقه قبایلی خیبر آغاز کرد.

آصف غفور سخنگوی اردوی پاکستان می‎گوید این عملیات در راجگال دره خیبر ادامه دارد تا در نتیجه آن جلو تهدید نفوذ داعش از جانب پاکستان به افغانستان گرفته شود.

افغانستان با پاکستان ۸۶ هدف را شریک ساخته بود تا آن‎جاها را از بین ببرد.

راجگال در نزدیک اچین ننگرهار واقع شده، ولسوالی که نیروهای افغان در آن مراکز گروه داعش را نابود کرده‎اند.

وزارت دفاع افغانستان می‎گوید تا حالا سه رهبر گروه داعش در افغانستان کشته شده‎اند، در حالی‎که به‌گفته سخنگوی این وزارت، پاکستان یک رهبر شورشیان را هم نکشته‎است.

دولت وزیری افزود:

"ابو سعید سومین رهبر داعش بود که در یازدهم جولای در کنر کشته شد. پیش از این هم رهبران داعش هدف قرار گرفته‎اند. ما به هیچ صورت اجازه نمی‎دهیم که تروریستان در افغانستان مرکز بسازند یا رهبران‌شان در این‌جا پناهگاه داشته باشند. اگر پاکستان با ما هدفی را شریک می‎سازد، آن را نابود خواهیم کرد."

حکومت افغانستان می‎گوید با جانب پاکستان ۸۶ هدف را شریک ساخته بود تا آن‎جاها را از بین ببرد، اما تا حالا یک عملیات هم در این مناطق صورت نگرفته‎است.

نیروهای پاکستانی سه مرحله عملیات خیبر را در منطقه قبایلی خیبر راه اندازی کردند و پیش از آن هم سه عملیات دیگر را به نام‎های مختلف در آن‌جا به اجرا گذاشته بودند.