عبدالله: افغانستان با بلاروس و قزاقستان به توافقات خوبی رسیده‎است

رئیس اجرائیه حکومت افغانستان می‎گوید، این کشور با بلاروس و قزاقستان در بخش تجارت، اقتصاد و برخی مسایل دیگر به توافقات خوب رسیده‎است.

عبدالله عبدالله پس از سفر چهارروزه به بلاروس و قزاقستان به رسانه‎ها گفت، افغانستان با آن کشورها در بخش‎های تجارت و اقتصاد تفاهم نامه‎های به امضا رسانیده‎است.

وی این سخنان را روز دوشنبه قبل از آغاز نشست شورای وزیران با رسانه‎ها شریک ساخته گفت، حکومت افغانستان روی تعادل سرمایه گذاری تاکید دارد و بخاطر این مسئله فرصت‎های خوبی با قزاقستان وجود دارد.

او همچنان گفت، بلاروس و قزاقستان تعهد کرده‌اند که در بخش‌های مختلف با افغانستان همکاری می‌کند.

عبدالله عبدالله

عبدالله افزود:

"سفر چهار روزه داشتم به دو کشور و در آنجا موافقتنامه اقتصادی و تجارتی به امضا رسید و آن کشورها همکاری‎های خود را در عرصه‎های مختلف از جمله در ارتقای ظرفیت و توسعه روابط تجارتی و اقتصادی و همچنان استفاده از فرصت‎های که در آن‎جا اند در بخش تکنالوژی خصوصا در بخش زراعت و تجربه‎ها موافقتنامه‎های صورت گرفت."

آقای عبدالله گفت حکومت روی تعادل سرمایه گذاری تاکید دارد و بخاطر این مسئله فرصت‎های خوبی با قزاقستان وجود دارند.

وی همچنان گفت زمینه برای صادرات افغانستان به قزاقستان و از آن طریق به کشورهای دیگر فراهم گردیده‎است.

رئیس اجرائیه سه شنبه هفته گذشته اول به بلاروس و از آنجا به قزاقستان سفر نمود.

در حال حاضر داد و ستد تجارتی افغانستان بیشتر با کشورهای آسیایی میانه و در همسایه‎گی اش با کشورهای شمالی بیشتر گردیده‎است.

افغانستان قبلا با پاکستان سالانه سه و نیم میلیارد دالر داد و ستد تجارتی داشت اما حالا این رقم به نه میلیون دالر کاهش یافته‎است و این در حالیست که در حال حاضر میزان روابط تجارتی این کشور با قزاقستان سالانه به ۶۰۰ میلیون دالر رسیده‎است.

صیام الدین پسرلی

از سوی هم صیام الدین پسرلی سخنگوی اتاق تجارت و صنایع افغانستان در صحبت با رادیو آزادی این سفر را در مجموع بخاطر تقویت روابط تجارتی با آسیایی میانه مواثر می‎داند.

وی افزود:

"روابط ما با کشورهای آسیایی میانه بخصوص با قزاقستان و بلاروس در حالت رشد است و ما توقع داریم که افغانستان با کشورهای آسیایی میانه مشترکا بتوانند که سرمایه گذاری‎های بزرگ منطقوی را ایجاد کنند و همچنان در بخش تدویر نمایشگاه‎های فرا منطقوی ایجاد فابری‎که‎ها و همکاری‎های ترانزیتی بسیار موثر تمام خواهد شد."

در عین حال برخی کارشناسان اقتصادی می‎گویند اگر این توافقنامه‎ها و یاداشت‎ها به گونه درست تعقیب شوند افغانستان می‎تواند از آن در بخش‎های مختلف استفاده موثر نماید.

سید قیاس سعیدی یکتن از این کارشناسان به رادیو آزادی گفت، بسیاری اوقات چنین مسایل تنها روی کاغذ باقی می‎ماند اما بخاطر این‎که این مسئله نتایج مثبت داشته باشد حکومت افغانستان و سکتور خصوصی باید مشترکا دست به دست هم داده و آن را عملی کنند.

فرشته ندا