در نظر سنجی بین المللی که روز چهار شنبه نشر شد، بهبود وضعیت صحی در دوصد کشور جهان بررسی شدهاست.
این نظر سنجی نشان میدهد که یکی از این کشورها هم به اهداف صحی که سازمان ملل متحد برای از بین بردن مرض سل یا توبرکلوز تا سال ۲۰۳۰ تعیین کردهاست، اصلاً نزدیک نشدهاند.
همزمان با این، احتمالاً کمتر از ۵ درصد از کشورها به اهداف سازمان ملل متحد برای کاهش خودکشیها، مرگ و میر در حادثات ترافیکی و چاقی کودکان برسند و هفت درصد از کشورها ممکن تا همین مدت بتوانند عاری از مرض HIV ایدز شوند.
بر اساس این نظر سنجی تازه، از جمع ۳۷ هدف که سازمان ملل متحد در راستای سلامتی جهان در سال 2015 میلادی تصویب کرد تا کنون ۵ هدف آن برآورده شدهاند.
نویسنده این نظر سنجی نوشتهاست که شماری از اهدافیکه برای بهبود سلامتی جهان از سوی سازمان ملل متحد تعیین شدهاند در حقیقت در دسترس اکثر کشورها قرار ندارد.
این نظر سنجی از سوی نهاد بیل و ملیندا گیتس تامین شده که در آن ۲۵۰۰ محقق از سراسر جهان بهبود وضع سلامتی ۱۸۸ کشور را تا سال ۲۰۳۰ میلادی بررسی کردهاند.
این نظر سنجی دریافتهاست که نابرابریهای چشمگیر میان کشورهای غنی و فقیر باعث شده تا سازمان ملل متحد به اهداف خود در راستای سلامتی جهان نرسد.
در این نظر سنجی گفته شده که مشکلات صحی کشورهای غنی و فقیر با هم متفاوت اند به گفته این نظر سنجی در کشورهای فقیر سطح مرگ و میر مادران بلند است و سالانه شمار زیادی از شهروندان این کشورها به مرض کشنده ملاریا مبتلا میشوند که این مشکلات صحی در کشورهای غنی آنقدر زیاد نیست.
اما اقدام به خودکشیها، مصرف زیاد الکول و اضافه وزن از مشکلات صحی اند که کشورهای غنی با آن رو به رو اند.
در نظر سنجی از ترکیه، رواندا و لائوس یاد آوری شده که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۶ خدمات صحی را برای شهروندان شان بهتر ساختهاند.
از سومالیا، افریقای مرکزی و افغانستان نیز درین نظر سنجی یاد شده اما گفته شده که این کشورها بدترین خدمات صحی را به شهروندان شان فراهم میکنند.