در چهارمین روز اعتراضات شهروندان غور زنان نیز در کنار معترضان ایستادند

در چهارمین روز اعتراضات گسترده و تحصن شهروندان غور امروز دوشنبه «۲۲ عقرب ۱۳۹۶» در زیر باران زمستانی شماری از زنان نیز در کنار معترضان ایستادند و خواهان توجه حکومت مرکزی در این ولایت شدند.

این زنان از حکومت می‎خواهند تا به صدای شهروندان این ولایت پاسخ گفته شود و برای نیازمندی‎های اساسی‌شان که سرک و برق است، رسیده‎گی صورت گیرد.

آنان همچنان تأکید دارند که تا زمانی به صدای‌شان پاسخ مثبت داده نشود دست از حرکت‎های مدنی بر نخواهند داشت.

به باور آنان گنجانیده شدن انکشاف متوازن در قانون اساسی در حکومت فعلی یک شعار است وهیچ‎گاهی به این ماده باورمندی وجود نداشته‎است.

غور

چند تن از این معترضان به رادیو آزادی می‎گویند:

"زرمینه هستم یکی از اشتراک کننده‎های مظاهره، تا زمانی‎که به خواست‎های ما رسیده‎گی نشود، هیچ‌گاه دست از مظاهره بر نخواهیم داشت و به اعتراض خود ادامه می‎دهیم."

"هاجره هستم، وعده‎های زیادی گرم و چرب برای ما داده شد، ولی در ولایت غور هیچ کار صورت نگرفت و این بار هم اگر توجه نشود ما در کنار برادران مان می‎ایستیم و تا زمانی‎که صدای ما شنیده نشود خاموش نخواهیم شد."

اعتراضات دادخواهانۀ شهروندان غوری در چهارمین روز در حال گسترده‌تر به نظر می‎رسد که تا هنوز رهبران حکومت وحدت ملی هیچ‌گونه پاسخ به این معترضان نداده‎اند.

معصومه انوری رئیس امور زنان غور که امروز در جمع معترضان صحبت می‎کرد، می‎گوید که حکومت مرکزی تا هنوز مردم این ولایت را فریب داده‎است و آن‎ها اکنون خواهان حقوق مشروع و قانونی خود هستند.

وی افزود:

"۱۷ سال است که انتظار می‎کشیم و متأسفانه که تا هنوز به حق مشروع و قانونی خود نرسیدیم و در این مدت ما را فریب دادند وعده‎های دروغین برای مردم ما گفتند."

در همین حال غلام ناصر خاضع والی غور نیز با تائید فراموش شدن غور از سوی مقامات مرکزی می‎گوید، اداره محلی تمام خواست‎های معترضان را با رهبران حکومت وحدت ملی در میان گذاشته‎است، ولی تا هنوز پاسخ دریافت نکرده‎اند.

آقای خاضع به رادیو آزادی می‎گوید:

"مردم غور حق دارند و اعتراضات مدنی است و این حق هر شهروند است. من امروز هم با مردم صحبت کردم و همچنان با مقامات مرکزی نیز صحبت کردم. انتظار دارم تا پاسخ خوب آن‎ها را داشته باشیم و برای مردم خود برسانیم."

به بیان معترضان شاهراه مرکزی که بعد از گذشتن از چهار ولایت شرق افغانستان را با غرب وصل می‎کند، به دلیل این‎که ۴۰۰ کیلومتر از شاهراه حلقوی نزدیکتر، دارای مناظر طبیعی، ذخایر معدنی و آثار باستانی که در این مسیر وجود دارد، برای شهروندان و اقتصاد کشور حیاتی خواهد بود.

گزارش: قدیر غفوری