لوی سارنوالی افغانستان میگوید، بیشتر از ۱۷۰۰ قضیه خشونت در برابر زنان را در سال روان بررسی کردهاست.
این اداره میگوید، در هشت ماه گذشته سال روان میلادی، ۱۷۲۶ قضیه خشونت در برابر زنان را بررسی کردهاست که تنها ۷۵۰ قضیه آن در کابل رخ دادهاند.
معاون بخش جلوگیری از خشونت در برابر زنان و کودکان لوی سارنوالی روز دوشنبه «۰۶ قوس ۱۳۹۶» در یک نشست خبری گفت که این قضایا با در نظرداشت قانون بهگونه همهجانبه جدی بررسی شدهاند.
سینا شنا منصور که در جریان بررسی این قضایا به تأمین عدالت بهگونه کامل دقت شدهاست.
او افزود:
"از آغاز سال ۱۳۹۶ تا پایان ماه هشتم این سال، به ۱۷۲۶ قضیه خشونت در برابر زنان در سراسر کشور از سوی لوی سارنوالی بررسی شدهاست. با وجود آنکه گامهای بلندی در این راستا برداشته شدهاست، اما بازهم به کار بیشتری در این زمینه نیاز محسوس است که باید به آن توجه شود."
منصور میگوید، در مقایسه به سالهای گذشته قضایای بیشتری از خشونت در برابر زنان را ثبت کردهاند و علت اینکه چطور خانوادهها اکنون حاضر به ثبت قضایای خشونت میشوند، بلند رفتن سطح آگاهی مردم است.
بر بنیاد معلومات لوی سارنوالی، حدود ۲۰۰۰ قضیه بررسی شده خشونت در برابر زنان شامل ۹۹۵ قضیه لت و کوب، ۱۴۷ مورد تجاوز جنسی، ۱۳۴ مورد دشنام و ۱۱۵ مورد آزار و اذیت بودهاند.
در این میان، ۶۶ قضیه مجبور کردن زنان به خودکشی، ۶۲ مورد کار اجباری بالای زنان، ۲۱ مورد ازدواجهای اجباری و ۷ قضیه خرید و فروش زنان بودهاست که در سال گذشته خورشیدی ثبت این وزارت شده بودهاند.
این در حالی است که تدامیچی یاماموتو نماینده سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان نیز گفتهاست که به خشونت در برابر زنان در افغانستان باید هرچه زودتر نقطه پایان گذاشته شود.
از تلاشها برای بررسی جدی قضایای خشونت در برابر زنان در کشور از سوی لوی سارنوالی در حالی سخن زده میشود که وزارت امور زنان نیز روز گذشته گفتهاست، آمارهای گردآوری شده نشان میدهند که خشونت در برابر زنان در کشور کاهش یافتهاست، اما بهگفته این اداره به علت نا امنیها دسترسی زنان به عدالت نیز کاهش یافتهاست.
در عین حال، اما کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفتهاست که در سال روان، ۳۷۷۸ مورد خشونت در برابر زنان را ثبت کردهاست.
اما با این همه، در نامهیی که از سوی دفتر اتحادیه اروپا در افغانستان به رسانهها فرستاده شدهاست، از زبان پیری مایدون سفیر این اتحادیه نگاشته شده که آمار تازه خشونت در برابر زنان را نا امید کننده خواندهاست.
از سوی دیگر شبکه زنان افغانستان کار نهادهای عدلی و قضایی کشور را در پیوند به بررسی و رسیدهگی به قضایای خشونت در برابر زنان قناعتبخش نمیخواند و به برداشتن گامهای جدی در این زمینه تأکید میورزد.
حسینه صافی رئیس این شبکه در این باره به رادیو آزادی میگوید:
"ما خواستار عدالت از نهادهای عدلی و قضایی هستیم زیرا، چنان که باید قضایای خشونت در برابر زنان در نهادهای عدلی و قضایی بررسی میشدند، نشدهاست و طرف قناعت ما نیست."
در این میان، عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه افغانستان روز دوشنبه در نشست شورای وزیران گفتهاست که با وجود تلاشها برای پایان خشونت در برابر زنان پیشرفتی محسوس نبودهاست و هنوز هم زنان افغان قربانی خشونت در این کشور استند.
آقای عبدالله از نهادهای مربوط خواستهاست تا مسئولیتشان را در این زمینه درست عملی سازند.
گزارش: نظیفه محبوبی