مخالفین رژیم در سوریه از روسیه و دیگر کشورها خواستار شدند تا رئیس جمهور بشارلاسد را زیر فشار قرار دهند که از طریق مذاکرات صلح در جنوا یک حل سیاسی در شش ماه آینده بهمیان آید.
نصر حریری، رئیس هیئت مخالفان رژیم بشارلااسد این مطلب را روز چهارشنبه «۸ قوس ۱۳۹۶» در آستانۀ مذاکرات صلح در جنوا ابراز داشت.
نصر حریری، رئیس هیئت مخالفان رژیم سوریه در آستانۀ ملاقات با ستیفن دی میستورا نمایندۀ خاص ملل متحد در جنوا به خبرنگاران گفت که اگر کدام پیشرفت واقعی به سوی حل سیاسی صورت نگیرد مردم به پروسۀ صلح بیباور خواهند شد.
او افزود:
"ما میخواهیم که رژیم زیر فشار بیشتر قرار گیرد تا از طریق ادامۀ مذاکرات جنوا در شش ماه به یک حل سیاسی برسیم."
آقای حریری افزود که با صرف سخن گفتن در بارۀ یک انتقال سیاسی بدون کدام پیشرفت، ما اعتماد خود بر این پروسه را از دست میدهیم، مردم ما اعتماد خود برما و این پروسه را از دست میدهند.
در حالیکه از جنگ داخلی سوریه شش سال سپری میشود، هفت دور مذاکرات قبلی که برای پایان دادن این جنگ از سوی ملل ملل متحد برگذار شدهاست کدام نتیجۀ ندادهاست.
سرنوشت رئیس جمهور بشارلاسد یکی از موانع عمده در برابر پیشرفت این مذاکرات بودهاست.
در حالیکه مخالفین برکنار رفتن او از قدرت اصرار دارند اما وی هنوز کدام انعطاف پذیری از خود درین مورد نشان ندادهاست.
رژیم بشارلاسد مخالفان خود را دهشت افگن خوانده میگوید که آنها که کدام مشروعیت برای مذاکرات ندارند.
بعد از اینکه رژیم سوریه با مداخلۀ قوتهای هوایی روسیه در جنگ داخلی سوریه در دو سال اخیر نیرومند شد و مناطق وسیع را پس گرفت این ذهنیت پیدا شد که شاید مخالفین از تقاضای کنار رفتن بشارلاسد دست بکشند.
ولی آنها در گردهمایی هفتۀ گذشته با نشر یک اعلامیه یکبار دیگر خواستار شدند که رئیس جمهور بشارلاسد نباید هیچ نقش در پروسۀ انتقال قدرت داشته باشد.
نمایندهگان دمشق در برابر این موضعگیری در آغاز از اشتراک در دور هشتم مذاکرات صلح در جنوا پا گرفتند.
ولی سپس گزارش شد که بعد از اینکه از سوی نماینده خاص ملل متحد، دی میستورا به آنها اطمینان داد که سرنوشت بشارلاسد درین مذاکرات مورد بحث قرار نخواهد گرفت آنها دیروز با وی ملاقات کردند.
نصر حریری، رئیس هیئت مخالفین گفتهاست که آنها به این امید به جنوا آمدهاند تا برای نخستین بار با هیئت حکومت مستقیماً گفتوگو کنند.
هر چند نمایندۀ خاص ملل متحد در آغاز چهار تا پنج روز را برای ادامه این گفتوگوها در نظر گرفته بود ولی او اکنون این مدت را تا پانزدهم سپتبمر تمدید کردهاست.
ستیفن دی میستورا، از هر دو طرف خواستار شد تا بدون کدام پیش شرط به مذاکرات رو آورند.
قرار بود چهار موضوع عمده انتخابات، حکومتداری، قانون اساسی و جنگ در برابر تروریزم درین گفتوگوها مورد بحث قرار گیرند.
قرار بود انتخابات، حکومتداری، قانون اساسی و جنگ در برابر تروریزم مورد بحث قرار گیرند.
مخالفان پافشاری دارند تا قبل از هر چیز دیگر باید رسانیدن کمکهای بشری و آزادی اسیران مورد بحث قرار گیرد.
آقای حریری میگوید که بیش از دو صد هزار نفر نزد رژیم اسیر اند.
در جنگ داخلی سوریه در شش سال گذشته ۳۳۰ هزار نفر کشته و میلیونها تن دیگر آواره شدهاند.