رئیس اجرائیه: توزیع تذکره‎های برقی زمانی ممکن است که قناعت مردم را حاصل کند

رئیس اجرائیه تأخیر در توزیع تذکره‎های برقی را به جا خوانده می‎گوید، این کار زمانی ممکن خواهد بود که قناعت مردم را حاصل کند.

عبدالله عبدالله می‎گوید، هرچند کارهای تخنیکی برای توزیع این تذکره‎ها تکمیل شده اما برای آغاز توزیع آن بحث‎های جدی موجود اند.

آقای عبدالله این اظهارات را روز دوشنبه «۱۸ جدی ۱۳۹۶» در آغاز نشست شورای وزیران مطرح کرد و گفت، برای آغاز این روند قناعت مردم مهم است.

عبدالله عبدالله

او افزود:

"در حالی‎که آماده‎گی‎های تخنیکی گرفته شده بود و قرار بود که این روند آغاز شود، اما می‎دانیم که بحث‎های بسیار جدی در این زمینه است، نظریات مردم بسیار مهم است. به این نسبت اگر تأخیری در این راستا صورت گرفته تأخیر به جا است. فقط زمانی این کار آغاز خواهد شد که مورد قناعت مردم افغانستان باشد."

آقای عبدالله همچنان گفت، در باره آغاز این روند ملی، حکومت وحدت ملی بحث‎ها با نماینده‎های مردم را آغاز کرده‎است.

به‌گفته رئیس اجرائیه اگر در این باره ضرورت باشد که با مردم بحث صورت گیرد و نتیجه آن مورد قناعت تمام مردم افغانستان باشد، وی از آن حمایت می‎کند.

این در حالیست که حدود سه هفته پیش فرمان رئیس جمهور این کشور در باره تعدیل برخی ماده‎های قانون ثبت احوال نفوس از سوی کمیته مختلط ولسی جرگه و مشرانو جرگه تائید شد و بر اساس آن باید در تذکره‎های برقی کلمه افغان، قوم و مذهب درج شوند.

اما برخی اعضای ولسی جرگه با این موضوع مخالفت کرده و در نشست روز شنبه در این باره بحث‎های داغ در این جرگه صورت گرفت.

از سوی دیگر برخی اعضای مشرانو جرگه روز یکشنبه در نشست عمومی این جرگه گفتند، موضوع تذکره‎های برقی به‌گونه کامل حل شده و برای توزیع آن هیچ بهانه‌یی باقی نمانده‎است.

فضل هادی مسلمیار رئیس این جرگه از رئیس جمهور و رئیس اجرائیه خواست تا روند توزیع این تدکره‎ها را بدون هیچ تأخیری آغاز کنند.

در همین حال روح‌الله احمدزی سخنگوی اداره مرکزی ثبت احوال نفوس به رادیو آزادی می‎گوید، برای توزیع تذکره‎های برقی کدام مشکل تخنیکی باقی نمانده و برای آغاز توزیع آن بحث‎ها و مشوره‎های جدی با ارگ ریاست جمهوری ادامه دارد.

یک منبع در ریاست جمهوری نیز به رادیو آزادی گفته‎است، روند توزیع تذکره‎های برقی به زودی آغاز خواهد شد.

با این همه ودیر صافی کارشناس مسایل حقوقی می‎گوید، از لحاظ حقوقی و قانونی برای توزیع تذکره‎های الکترونیکی کدام مانعی دیده نمی‎شود و این روند باید آغاز شود.

ودیر صافی

او افزود:

"از لحاظ حقوقی و قانون اساسی هیچ مانعی وجود ندارد، فیصله نهایی گرفته شده و کمیسیون مختلط بالای پیشنهاد آخری حکومت غور کرد و اکثریت این کمیته که ۱۲ تن بودند فیصله کرده‎اند و به بحث‎های دیگر در این راستا ضرورت دیده نمی‎شود."

آقای صافی می‌گوید، اگر حکومت در بخش توزیع تذکره‌های برقی به تعهداتی‌که به مردم کرده عمل نکند، اعتماد مردم را از دست خواهد داد.

گزارش: نصرت پارسا